AKTUELNOSTI KRIMINAL REGION 

LOPOVSKA I MAFIJAŠKA ORGANIZACIJA

Mektić žestoko odgovorio Tužilaštvu BiH nakon otvaranja istrage protiv njega…

 

Ministar bezbjednosti BiH u tehničkom mandatu Dragan Mektić izjavio je da je istraga Tužilaštva BiH protiv njega “najobičnija glupost i budalaština” i poručio da ga neće ućutkati.

– Vidjeli ste šta mi djela stavljaju na teret, više nego što Branko Ćopić ima djela. Ipak, pohvaljujem Tužilaštvo BiH u jednom dijelu, izgleda da ipak mogu da smognu snage da rade, a to u zadnjih deset godina  nisu radili – ironičan je bio Mektić na vanrednoj konferenciji za novinare u Sarajevu.

U stilu svojih ranijih kritika, Tužilaštvo BiH je optužio da “doprinosi kriminalu i korupciji u BiH”.

– U ovom slučaju su odlučili privatni i rodbinski interesi, prije svega. Ovo je najobičnija glupost i budalaština Tužilaštva BiH koje ne znam po koji put pokazuje da im nije u interesu borba protiv kriminala i korupcije u BiH. Iako puno koštaju ovaj narod, bave se perifernim stvarima u nedostatku mogućnosti da na bilo koji način demantuju ono što se događalo u ovoj aferi upada obavještajne službe Hrvatske na prostor BiH.

Tužilaštvo ni u kom slučaju nije motivisano intersima BiH i njenih građana, već isključivo interesima Hrvatske. Istraga koju su vodili, vođena je na taj način da ih samo interesuje šta zna OBA, kako bi sapravli jedan broj pojedinaca koji se pominju u aferi, a koji su u vrlo bliskoj rodbinskoj vezi sa  glavnom tužiteljkom BiH – izjavio je Mektić.

Upitao je kako objasniti činjenicu da je Tužilaštvo BiH prije nekoliko dana obustavilo istragu protiv pojedinaca u aferi “selefije”, a potom otvorilo istragu protiv njega zbog odavanje tajni u istom slučaju.

– Kakvu sam tajnu odao ako se ništa nije dogodilo? Njihova kontradiktornost govori o svemu. Četiri godine traže način da mi se osvete zato što se ktitički odnosim prema Tužilaštvu, govorim da je to lopovska, mafijaška organizacija, da su puni kriminala i korupcije. Koliko se puta govorilo o korupciji i nepotizmu u Tužilaštvu, ali nisu htjeli da se pozabave tim stvarima, posebno istragama iz oblasti organizovanog kriminala i korupcije. Da su htjeli, za skoro 20 godina postojanja bilo bi barem nekoliko ozbiljnih presuda, posebno za korupiju koja je urušila sistem unutar BiH – kaže Mektić.

Srpskainfo.com

Related posts

Leave a Comment