AKTUELNOSTI KRIMINAL 

LIKVIDACIJE POSTALE UOBIČAJENA STVAR U ZEMLJI KOJOM CARUJE MAFIJA

Ubijen Senad Kobilić, osoba s debelim kriminalnim dosjeom…

 
Jedan muškarac ubijen je u Bosanskoj Gradišci, a za sada nema uhapšenih zbog uovg ubistva.
Ubistvo se dogodilo oko ponoći, a policija radi uviđaj i pokrenula je istragu. On je, kako se pretpostavlja, ubijen snajperom.
Prema nezvaničnim informacijama, ubijeni muškarac je poznat policiji od ranije, navodno ne živi u Bosanskoj Gradiški nego je porijeklom iz tog grada.
Kako javlja Dnevni avaz, ubijen je Senad Kobilić osoba s debelim kriminalnim dosjeom.
Na Kobilića je oko ponoći u ugostiteljskom objektu pucao nepoznati napadač, koji je nakon toga pobjegao i za njim se intenzivno traga.
Cijeli slučaj policiji je prijavljen anonimno i na lice mjesta odmah je upućeno više policijskih patrola koje su potvrdile navode prijave i osigurale mjesto zločina do dolaska uviđajne ekipe.
Senad Kobilić ima podeblji policijski dosje i važi za čovjeka s odličnim vezama u sarajevskom podzemlju, ali i u svijetu biznisa. Ranije je hapšen zbog otmica, reketiranja, nanošenja tjelesnih povreda i drugih krivičnih djela.
U augustu 2010. godine bačena mu je bomba na automobil BMW ispred porodične kuće u Pofalićima u Sarajevu. Sarajevski Općinski sud 2005. godine osudio ga je na šest mjeseci zatvora zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja.

Related posts

Leave a Comment