KRIMINAL REGION 

LIČNA OSVETA TUŽILAŠTVA ZLOUPOTREBOM POLOŽAJA I MONTIRANJEM OPTUŽNICA

Bivši ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić rekao je kako je optužnica protiv njega rezultat lične osvete glavnog tužioc Tužilaštva BiH Gordane Tadić. On je pravosuđe BiH nazvao “kriminalnom i korumpiranom hobotnicom” koja montira procese…

 

Tužilac Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv bivšeg ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića i još tri osobe zbog zloupotrebe položaja.

Ovim povodom Mektić je za Klix rekao kako on smatra da je riječ o “čisto politički montiranom postupku” na čijem čelu stoji glavni tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine Gordana Tadić.

– To je nebuloza i neistina. Naveli su štetu preko 244 hiljade KM, a roba je kupljena i isporučena civilnim zaštitama. To je njena lična osveta za sve ono što sam govorio o Tužilaštvu BiH kao kriminalnoj i korumpiranoj pravosudnoj instituciji. Znao sam to i o tome sam govorio – rekao je Mektić.

Otkrio je da ovo nije jedini postupak koji Tužilaštvo BiH na čelu s Gordanom Tadić vodi protiv njega podsjećajući da državno pravosuđe ne završava tri godine slučaj vezan za njegovu fakultetsku diplomu, a sve kako bi ga pokušali prisiliti da ne promijeni svoju priču.

Na pitanje da li se plaši presude Suda BiH, Mektič je odgovorio kako se ne plaši jer je Tužilaštvo BiH, prema njegovoj procjeni, išlo više na kartu diskreditacije i medijske satanizacije.

– I oni sami su svjesni da tu nema ništa ozbiljno. To je predmet čist kao suza –  rekao je Mektić dodajući da se svašta može očekivati od Tužilaštva BiH koje je prije četiri ili pet godina počelo voditi istrage protiv njega.

Istakao je da je ovo dokaz da je Tužilaštvo BiH u privatnim rukama i da je Gordana Tadić pod uticajem “šizofrenije i paranoje” što prenosi i na rad državnog pravosuđa pokušavajući se svetiti ljudima.

Bivši ministar bezbjednosti smatra kako u ovom svemu ima i Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH. Kako kaže, “to je sve jedna bagra koja na kriminalan način upravlja pravosuđem”.

– Oni pokušavaju sada da se svete ljudima koji su raskrinkavali njihovu kriminalno-koruptivnu hobotnicu – rekao je Mektić. Otkrio je i da ima informacije o još nekoliko osoba koje se osvećuju pojedinicima, ali da ne želi u ovom momentu izlaziti s imenima u javnost.

– Ali, znam. Poznato mi je iz vrlo pouzdanih izvora da ništa drugo ne rade nego samo prikupljaju podatke o ljudima kako bi im se svetili za ono što su govorili i pričali o njima – naveo je Mektić.

Na pitanje smatra li simboličnim što je optužnica podignuta odmah nakon što je konstituisana vlast na državnom nivou, tačnije nakon što je SNSD umjesto SDS i PDP ušao u novi saziv Savjeta ministara BiH kratko je rekao.

– Da, simbolično je. Ovo je sve ekspresno rađeno. Predmete vuku po četiri ili pet godina, a ovo su uradili za dva mjeseca – zaključio je Mektić.

Srpskainfo

Related posts

Leave a Comment