AKTUELNOSTI KRIMINAL REGION 

KRIMINAL CVJETA NA ULICAMA

Maskirani razbojnici na Ilidži uperili pištolj u ženu i oteli joj Audi A4…

 

Sve se ovo dešava na godišnjicu tragične pogibije dvojice sarajevskih policajaca o čijem ubistvu još uvijek nije sprovedena adekvatna istraga niti se počiniocima nazire bilo kakav trag.

Intenzitet kriminalnih radnji na sarajevskim ulicama je alarmantan i glavni grad BiH sa kantonalnom policijom pod političkom kontrolom Konakovićevog i Ademovićevog NiP-a postaje mjesto opasnog življenja. Samo nekoliko krivičnih djela u posljednja 24 sata lede krv u žilama i uveliko podsjećaju na scene iz kolumbijskih gradova.

Automafija zaustavlja i krade vozila na sred ulice

Policija na Ilidži sinoć je u 20 sati obaviještena da je u ulici Mali Kiseljak izvršeno krivično djelo razbojništva nad M. H. iz Sarajeva. Tom prilikom dvojica maskiranih automafijaša, prijeteći pištoljima, M. H. oteli su automobil Audi A4, a zatim pobjegli.

O krađi je obaviješten tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo. Obavljen je uviđaj na licu mjesta, a istražitelji Uprave policije MUP-a KS nastavljaju aktivnosti na identifikaciji i pronalasku razbojnika.

Bacili muškarca s betonskog mosta na Ilidži

Dispečer Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo jučer je u 16.05 obavijestio policiju da je O. K. (66), nastanjen u Sarajevu, zadobio povrede usljed pada s mosta u ulici Igmanska, općina Ilidža.

Nakon što ga je zbrinula ekipa Hitne pomoći, O. K. je prevezen u UKC u Sarajevu, gdje je utvrđeno da je zadobio teške tjelesne povrede i zadržan je na daljnjem liječenju.

U obavljenom razgovoru O. K. je izjavio policajcima da su ga dvojica nepoznatih muškaraca gurnula s betonskog mosta, a potom je pao u korito rijeke i zadobio povrede.

O svemu je obaviješten tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kanona Sarajevo koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju  događaja.

Podsjećamo, sve se ovo dešava na godišnjicu tragične pogibije dvojice sarajevskih policajaca o čijem ubistvu još uvijek nije sprovedena adekvatna istraga niti se počiniocima nazire bilo kakav trag.

Global CIR

Related posts

Leave a Comment