AKTUELNOSTI KRIMINAL REGION 

Kontinuitet – nasilje, zločini, zataškavanje

Jedino što je zagarantovano jeste Nasilje, njegov nastavak koji se ne pokušava čak ni prikriti…

 

1.
Boško Diljević jeste pretučen u policiji, nakon hapšenja 19.06.2018. godine, zbog sumnje da su on i njegov brat Bogdan ubili Bojana Koprenu, koji je nestao 07.07.2014. godine i čije tijelo nikada nije pronađeno.
2.
OJT Banjaluka donijelo je Naredbu o obustavi istrage protiv Boška Diljevića i njegovog brata Bogdana, detaljno obrazlažaći zašto ih ne smatra odgovornim za ubistvo Koprene (u junu 2019.), ali i izdalo Naredbu da se izvrši Istražna radnja prepoznavanja – odnosno da Diljević pokuša da prepozna inspektore koji su ga brutalno pretukli, prilikom hapšenja, o čemu svjedoče i fotografije koje objavljujem.
3.
Istražna radnja prepoznavanja, kako stvari stoje, nije bila uspješna, iako svi znaju da su Diljeviće premljeli Dragi Milošević i Milan Ostić, inspektori Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala MUP RS.
4.
Cinizam Režima je u sljedećem – svi znaju ko su inspektori-batinaši, osim Tužilaštva i MUP-a RS, u kojem, kako stvari stoje, ne znaju ni ko je tog 19.06. uhapsio Diljeviće, još manje ko ih je isljeđivao i tokom “saslušanja” prisiljavao žestokim batinama da priznaju da su ubili Koprenu.
5.
Nasilje policije i ovaj put će, kako stvari stoje, proći nekažnjeno, iako ostaju notorne činjenice koje svjedoče o tome da oni ne znaju posao koji bi trebalo da rade: Nisu pronađene ubice Koprene, a nisu pronađeni ni oni koji batinaju!!!
6.
Uz to, nije procesuiran ni Dragan Lukač koji je odbijao mjesecima da njemu podređeni MUP RS sprovede Naredbu tužilaštva – Istražnu radnju prepoznavanja! Činio je to od juna sve do 29.10., ali niko se iz nadležnog tužilaštva nije ni osvrnuo na javno iskazano bezakonje – stavljanje pojedinca iznad zakona; stavljanje batinaša iznad zakona; privatizovanje institucije!!!
7.
Nisu otkrivene ni brojne druge ubice; Hodaju slobodno; Neki od njih zaštićeni iz samog vrha Režima.
8.
Jedino što je zagarantovano jeste Nasilje, njegov nastavak koji se ne pokušava čak ni prikriti, o čemu najbolje svjedoče pažljivo isplanirane akcije u Narodnoj skupštini RS, kojima se podlo, podmuklo, vulgarno, neljudski, necivilizacijski… pokušavaju diskreditovati rijetki politički protivnici.
9.
Ništa novo u najmračnijem dijelu Evrope – Republici Srpskoj, gdje haraju beštije poput Ilije Tamindžije i sličnih stvorova spremnih, kako stvari stoje, i na gore postupke od bestijalnih uvreda.
10.
Sve u skladu sa principima mentalne pornokratije, što je način vladavine u trulom “carstvu” lažno kanonizovanog “cara”, pod čijim je vođstvom najvulgarnijim mogućim napadom potpuno srušeno društvo, sve njegove vrijednosti.
11.
Sada se love preostali nepokoreni, nakon što je “carska” rulja srušila i spržila sve pred sobom i samljela i uništila sve pod sobom.
12.
Zataškavanje zločina u epizodama; Zataškavanje kao krvava sapunica; Zataškavanje zločina kao način vladanja…
14.
Zataškavanje brojnih zločina, činjenje novih, njihovo zataškavanje, činjenje novih, njihovo zataškavanje. činjenje novih… matrica je djelovanja Režima.

 

Slobodan Vasković

Related posts

Leave a Comment