AKTUELNOSTI KRIMINAL REGION 

Kome zakon u pendreku leži, tragovi mu smrde nečovještvom

Nezavisni odbor Skupštine Kantona Sarajevo za izbor i reviziju, dao je negativnu ocjenu na rad policijskog komesara MUP-a KS Mevludina Halilovića, čime su stvoreni preduslovi za njegovu smjenu i to nakon konferencije za medije (morbidnog svršavanja) koju su organizovali nakon pronalaska i likvidacije višestrukog ubice Edina Gačića…

 

Danima među građanima širili ste strah od asocijalnog tipa, a da obavljate posao kako treba, imali biste uredno sakupljene podatke o pojedincu u okrviru psihološke procijene i pokrili bi landaranje počinioca najtežih krivičnih dijela. Znali bi da mu je uzor Junuz Kečo, a najdraži kultni film Kuduz. Upravo trasom svog uzora se kretao. Bojažljivo pravdajući poduzete aktivnosti >najmasovnijom potjerom<, dajući >samotnjaku< još veću važnost. Kako bi bilo da ih je bilo deset s boljom logističkom podrškom?

Odmah je uslijedila reakcija komesara u brojnim medijskim istupima na koje se oglasio Nezavisni odbor Skupštine Kantona Sarajevo, kako tvrde, iznesenim neutemeljenim optužbama. Prije svega su se osvrnuli na iznesenu optužbu da je Nezavisni odbor Skupštine Kantona Sarajevo očito pod političkim utjecajem, iako praktično radi u istom sastavu Nezavisnog odbora koji je Mevludina Halilovića izglasao i predložio tadašnjoj Vladi KS za poziciju policijskog komesara MUP-a KS (uz izmjenu samo jednog člana Nezavisnog odbora).

Policijski službenici Jedinice za podršku MUP-a Kantona Sarajevo obratili su se otvorenim pismom u namjeri iskazivanja podrške policijskom komesaru MUP-a KS Mevludinu Haliloviću. A šutjeli su kada su kriminalci po nalogu patrljka političara prebili njihovog kolegu, policajca. Nisu pisali otvorena pisma protiv ministra, koji je angažovao automehaničara da u svojoj neuslovnoj garaži u mahali održava osnovna sredstva MUP (automobile). Ministrima su važniji tenderi tariguza (toaletnog papira) od kvalitete matrijala uniforme čuvara mehanizma pravne države. Ne dižete glas kako bi država cijenila i adekvatno platila vaš rad, kako ne bi bili ovisni o kreditima banaka i mikrokreditnih organizacija. S visinom plate koju primate ne možete izdržavati sami sebe, a kamoli porodicu. Za vas, kao i za demobilisane borce novaca nema, a ima za zastupnike ili poslanike (Subhan'Allah) kako oni vole da ih oslovljavaju.

Gledaj slučajnosti, na svom facebook profilu u odbranu komesara javno ga brani počinitelj saobraćajnog udesa sa smrtnim posljedicama za našeg sugrađanina. Što li???

ZABORAVILI STE 5. septembar 2018. godine – MIRNE PROTESTE BORACA.

Uz velikodušnu pomoć ostalih sigurnosnih agencija koje su ubacile svoje pripadnike među borce, mirne proteste htjeli ste pretvoriti u nerede huligana, ispunjavajući želju (naredbu) vlastodržaca o pobuni tamo nekih krezavih boraca koji se nisu >snašli<. Nabrijali ste poslušnike kako bi medijskim prostorom širili haber o necivilizaciskom ponašanju, ne spominjući njihove zahtjeve: javnoj objavi registra, ukidanju finansiranja boračkih udruženja i zadruga preko kojih glođu budžet stranački podobni čuvari nacionalnog interesa.

Taj dan koristili ste izrazito agresivna hemijska sredstva: „PAVA 60“ sprej, koji sadrži 0,3%-tnu otopinu Pelargonske kiseline vanilil amid (PAVA), a koja se koriste za odbijanje napada pasa i medvjeda ili za uništavanje korova.

Obdukcijskim nalazom je utvrđeno da je smrt demobilisanog borca Rame Bećirovića r.a. uzrokovana srčanim infarktom, nakon što mu je srce bilo dvostruko uvećano. Proces takvog uvećanja srca traje dva do tri dana, te je evidentno u odnosu na smrt koja je nastupila 8. septembra da je srčana trauma počela 5. septembra, kada je Bećirović bio izložen agresivnom hemijskom sredstvu, a zatim zadržan u pritvoru bez adekvatnih uslova za liječenje.

Tužilaštvu je u cilju dokazivanja ugrožavanja života Bećirovića korištenjem agresivnih hemijskih sredstava dostavljena i medicinska dokumentacija za druge demobilisane borce, koji su istog dana bili izloženi hemijskom djelovanjem pripadnika policije, a koja dokazuje da su borci imali izrazite zdravstvene probleme, odnosno da je pored vreline i otoka kože lica i suzenja očiju, došlo i do simptoma gušenja, višestrukog povraćanja i iskašljavanja krvi kod napadnutih boraca.

>Ko god ubije jednog nevinog čovjeka, kao da je ubio cijeli svijet.<

Uslovi za smjenu komesara i istragu po čijoj naredbi su ubačeni operativci među borce kako bi pravili pometnju bili su ispunjeni 5. septembra.

Kolege policajci želim vam porućiti: Odmaknite se od pojedinaca i grupa, služite svojim građanima, pravi patriota je iznad svih ličnih odnosa i interesa. Zbog svoje djece branite i čuvajte mehanizme pravne države. Tko podigne ruku na demobilisanog borca koji mirno protestuje zbog pravilnije raspodijela sredstava iz budžeta, da Bog da mu se osušila.

Imer Pezo

Related posts

Leave a Comment