AKTUELNOSTI KRIMINAL REGION 

KOALICIJA PERE MALJUTKE, RONHIL MILA I OSTALIH `PATRIJOTA` U ODBRANI BUZDOVANA I TOPUZA

Petar Cvjetinović iz Bijeljine, zvani Pero Maljutka, uhapšen je 27. oktobra 2009. godine u akciji novosadske kriminalističke policije zbog sumnje da je izvršio seriju prevara u BiH, Hrvatskoj i Srbiji predstavljajući se kao Milorad Dodik…

 

Deset godina kasnije Maljutka se popeo na binu i pred tri hiljade duša i nekoliko kamera rekao šta je nama svima Republika Srpska, šta je nama svima Milorad Dodik i šta je nama svima Dragan Lukač.

Otkud Maljutka na bini? Okle Maljutka pod zastavom Republike Srpske? Nebesa znaju, a ja slutim bar jedan odgovor koji veli da je Maljutka stupio na binu da bi nas podsjetio da svi prevaranti liče na Dodika.

Sud BiH potvrdio je 16. marta 2011. godine prvostepenu presudu kojom se Slobodan Župljanin osuđuje na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine. Župljaninu je oduzeta imovina u iznosu od 164.000 maraka. Dvije sedmice kasnije Sud je zatvorsku zamijenio novčanom kaznom. Župljanin je platio 36.500 maraka i otišao u slobodu.

I ne samo u slobodu, nego i na binu. Na istu onu binu na kojoj je govorio i Maljutka. Govoranciju Pere Maljutke niko ne pamti – što nije nikakve šteta – ali su nevjerni i cinici „na prvu“ zabilježili šta je rekao Župljanin.

A Župljanin je rekao – vrijedi ponoviti njegovu doktorsku tezu – da se u držaču NATO zastavice koju je Stanivuković donio do Viškovića i Lukača lako mogao naći antraks ili neka druga hemijska supstanca koja bi napravila veliko zlo.

Župljanin je i dekan i profesor na Nezavisnom univerzitetu Banja Luka. Ako predaje kao što besjedi – a besjedi kao da u životu nijedno predavanje nije slušao, a kamoli održao – visoko obrazovanje treba objesiti, potom zapaliti, a pepeo prosuti po Vrbasu da ga on dalje nosi do Save, iz Save u Dunav, iz Dunava u Crno more.

Otkud Župljanin na bini? Okle Župljanin pod zastavom Republike Srpske? Nebesa znaju, a ja slutim bar jedan odgovor koji veli da je dekan stupio na binu da bi nas podsjetio da svi poltroni liče na Župljanina.

I Maljutka i Župljanin su dali sve od sebe da odbrane Dragana Lukača. Potegli su iz daleka da spasu čast Lukačeve ruke na koju je Stanivuković nasrnuo. Nisu sami branili čast velikog heroja, ali njih ćemo da upamtimo.

No, evo pitanja: ako ministra unutrašnjih poslova brane presuđeni prevaranti, šta je onda zapravo ministar unutrašnjih poslova? Ako Lukača brane Maljutka i Župljanin, šta je onda Lukač? Odgovore šaljite ATV-u.

Izvor.ba

Related posts

Leave a Comment