AKTUELNOSTI KRIMINAL REGION 

Ko prikriva i štiti ubice Miloša Ostojića

Iako je tokom osam mjeseci, koliko traje istraga, privedeno na desetine osoba, za sada još niko nije uhapšen…

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske ni nakon osam mjeseci istrage nisu pronašli počinitelje i naručitelje likvidacije Miloša Ostojića, sina vlasnika pekare i picerije Zlatno zrno. Ovaj 30-godišnjak iz Istočnog Sarajeva je ubijen u sačekuši ispred kluba Sparta u Lukavici, 1. januara ove godine, u Karađorđevoj ulici.

“Privedeno je na desetine osoba za koje se sumnjalo da se mogu dovesti u vezu sa ovim krivičnim djelom. Međutim, niko od njih nije zadržan jer nije bilo dovoljno dokaza za to. Rade se i vještačenja tragova nađenih na licu mjesta, ali za sada nema naznaka da bi se ovo krivično djelo moglo uskoro riješiti”, kazao nam je izvor blizak istrazi.

Miloš Ostojić je, podsjetimo, ubijen sa tri hica nakon klasične sačekuše ispred kluba Sparta koji je u njegovom vlasništvu.

Maskirani ubica je sačekao Ostojića da izađe iz automobila koji je parkirao u blizini kluba, a zatim je ispalio više hitaca i pobjegao u nepoznatom pravcu.

Iako su na mjesto zločina odmah stigli pripadnici policije u Istočnom Sarajevu, ubice su već bile umakle. U prvim danima istrage privedeno je nekoliko osoba, a u roku od nekoliko dana na području Istočnog Novog Sarajeva pronađen je zapaljeni Golf pet.

Kome je ovo vozilo pripadalo, također je i do danas nepoznanica.

Inače, ubijeni Ostojić iza sebe nije imao nijednu krivičnu, prekršajnu prijavu ili saobraćajni prekršaj, a kako su nakon ubistva izjavili istražitelji, nije bio ni bezbjednosno interesantan.

Iako su se u vezu sa likvidacijom ovog mladića dovodili državljani Srbije Dragan Milosavljević (41) i Damnjan Mitrović (40), koji su pobjegli iz slovenačkog zatvora, to ni do danas nije dokazano.

Podsjetimo da se Mitrović javio redakciji Oslobođenja navodeći da on nema nikakve veze sa ovim zločinom.

Damnjan Mitrović, državljanin Srbije, i njegov cimer Dragan Milosavljević, državljanin BiH, koji su u Sloveniji čekali da budu izručeni Srbiji, koja je za njima raspisala Interpolove potjernice, pobjegli su iz zatvora u Kopru rano ujutro 29. decembra prošle godine.

Dvojica pritvorenika čekala su ekstradiciju Srbiji. Mitrović zbog nedozvoljenog prelaska granice i trgovine drogom, a Milosavljević zbog trgovine narkoticima. Prvi je uhapšen krajem augusta, a drugi sredinom septembra prošle godine. Mitrović je nakon bjekstva iz zatvora otišao u Italiju (odakle je i pozivao redakciju Oslobođenja, op. a), dok je potraga za Milosavljevićem još u toku.

Oslobođenje

Related posts

Leave a Comment