AKTUELNOSTI REGION 

KO JOŠ VJERUJE U MILETOVE GLUPOSTI

STANIĆ POTOPIO MILORADA:

 

On naglašava da je Dodikova priča o vraćanju nadležnosti sa nivoa BiH na nivo entiteta notorna glupost i još jedna u nizu laži predsjednika SNSD

Šef kluba poslanika Srpske demokratske stranke (SDS) u Narodnoj skupštini Republike Srpske Miladin Stanić rekao je da lider SNSD Milorad Dodik više nema nikakvu podršku SDS, pa ni za moguću inicijativu o blokadi institucija BiH.

Nakon otkazane sjednice Predsjedništva BiH na kojoj se nije glasalo o Zoranu Tegeltiji, kao kandidatu za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH, Milorad Dodik je kazao da će sačekati 5. septembar kada “ističe rok važenja” sporazuma trojice lidera, a da će onda Republika Srpska poduzeti određene korake.

Među njima je i inicijativa za vraćanje nadležnosti entitetima te blokiranje državnih institucija. Tako je Dodik najavio da će RS predložiti povlačenje sporazuma o vojsci, sudu i tužilaštvu, indirektnim porezima i svemu onome što su, kako kaže, nametnuli visoki predstavnici.

altaltNo, da bi se to dogodilo potrebne su odluke entitetskih parlamenata. Iako je sigurno da će vladajuća koaliciju u Srpskoj bez pogovora podići ruku za sve što dogodi predloži, čini se da opozicija u RS više Dodiku ne vjeruje ni kada su na repertoaru “pitanja od krucijalnog značaja za opstanak RS”.Šef kluba poslanika SDS-a Miladin Stanić kaže da su teme za NSRS korupcija i kriminal u tom entitetu, a da je Dodikov cilj samo zaštiti ono što je ukrao.

– Nemamo više šta podržati kada je u pitanju Milorad Dodik. Neka on dođe da se zabavimo korupcijom i kriminalom u Republici Srpskoj, u institucijama RS i javnom sektoru. To su teme za NSRS. A za Sarajevo imaju institucije koje su izabrane i neka se bave s tim. Što se tiče nas, neće imati podršku. Njegova priča je iz godine u godinu sve veća prevara. To više nije njegova politička borba, već borba da zadrži ono što je jamio. Cilj im je ostati još koju godinu na vlasti da mogu pokupiti i pokrasti što je ostalo malo od RS. Ne gledaju da narod odlazi, da pada rast proizvodnje – govori Stanić za Klix.

On naglašava da je Dodikova priča o vraćanju nadležnosti sa nivoa BiH na nivo entiteta notorna glupost i još jedna u nizu laži predsjednika SNSD.

– Ko još u to vjeruje? To je notorna glupost koja samo služi za njegovu predstavu. Vidjeli ste njegove sjednice u NSRS. Jedan poslanik se javi i priča 10 minuta, a Dodik priča 300 minuta. To je liječenje kompleksa koje ne može završiti u Sarajevu, pa dođe u NSRS. To su čisti kompleksi – dodao je Stanić.

Slobodna-bosna.ba

Related posts

Leave a Comment