AKTUELNOSTI REGION 

Ko je ubio mog sina

Danska državna televizija prikazala je dokumentarni film o Davidu Dragičeviću i Dženanu Memiću. U filmu govore Davidovi roditelji Davor Dragičević i Suzana Radanović, i otac Dženana Memića Muriz…

 

U emisiji su prikazani snimci od samog početka okupljanja Pravde za Davida sve do kadrova hapšenja i privođenja članova na ulicama Banjaluke.

“Ovo nije samo borba za pravu za Davida, ovo je borba za sve nas”, kazala je Suzana u filmu naslova ” Horisont-Ko je ubio mog sina?”.

Majka Suzana sjetila se trenutka kada joj je javljeno da je David nestao.

https://asset.dr.dk/ImageScaler/?file=/mu-online/api/1.4/asset/5c79046f6187a508547be741%2525253Fraw=True&w=940&h=529&scaleAfter=crop&quality=75

“Zazvonio mi je telefon, zvao je Davorov brat, David je nestao. Ja znam da sam izašla napolje iz čekaone, da sam vrištala”, sjeća se Suzana.

Muriz Memić je govorio i o svom sinu Dženanu.

“Dženan je bio odličan učenik u osnovnoj školi, Gimnaziji, ponos generacije, druga godina Pravnog fakulteta. Pokrenuo je jedan biznis, sad je to ostalo meni. Obično ostaje iza oca sinu, a u ovom slučaju je ostalo iza sina ocu”, kazao je Muriz.

U filmu govore i Slobodan Vasković , te članica grupe “Pravda za Davida” Sofija Grmuša.

Autor ovog dokumentarca proveo je nekoliko dana u Banjaluci i Sarajevu, te bio prisutan na okupljanju Pravde ispred Hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci

Film završava riječima majke Suzane: “Narod se još skuplja, nije važno 10,15 , stotinu ljudi koji se skupljaju. Znači još uvijek nešto tinja, još uvijek nešto postoji”.

dr.dk/tv

Related posts

Leave a Comment