AKTUELNOSTI KRIMINAL REGION 

KO JE JAMIO, JAMIO…

„Da je iskren, davno bi prihvatio Zakon o ispitivanju porijeklu imovine, pa bi javnost imala uvid o kojim porodicama se radi, kao i uvid u imovinu svih porodica političara u Republici Srpskoj, pa samim tim i njegove“…

 

Izjava Milorada Dodika da je „privatizacija osigurala nekoliko bogatih porodica koje su usmjerene da očuvaju same sebe“ izazvala je reagovanja i opozicije, ali i Dodikovih igrača.

“Jučerašnja izjava Milorada Dodika na Ekonomskom forumu BiH da je „privatizacija osigurala nekoliko bogatih porodica koje su usmjerene da očuvaju same sebe predstavlja vrhunac licemjerja i još jedan stend-ap nastup lošeg komičara koji traži aplauze”, rekao je predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica.

Prema njegovim riječima, ovim izjavama Milorad Dodik pokušao je da se prikaže kao zaštitnik narodne ravnopravnosti i borac protiv socijalnih nejednakosti u društvu, a u suštini, Dodik sa sarajevske govornice, pod zastavom Bosne i Hercegovine, nastavlja praksu koja ga prati tokom cijele političke karijere – jedno govori, drugo radi, a u konačnici manipuliše narodom.

„Da je iskren, davno bi prihvatio Zakon o ispitivanju porijeklu imovine, pa bi javnost imala uvid o kojim porodicama se radi, kao i uvid u imovinu svih porodica političara u Republici Srpskoj, pa samim tim i njegove“, istakao je Govedarica.

Predsjedniku Gradskog odbora SNSD-a Bijeljina Nedeljku Ćoriću nisu se dopale Govedaričine kvalifikacije njegovog šefa Dodika.

Izjavio je “Srni” da predsjednik SDS-a Vukota Govedarica “nema nikakvo pravo da morališe i da se predstavlja kao navodni borac protiv socijalnih nejednakosti u društvu”.

Ćorić je rekao da je “tužno komentarisati izjave Vukote Govedarice, koji je u političkom smislu prošlost”.

Potpredsjednik SDS-a Nedeljko Glamočak oštro je odgovorio Ćoriću, tvrdeći da lidere SNSD-a žulja provjera porijekla imovine.

“Umjesto što kao poslušni stranački vojnik staje u odbranu svog partijskog šefa ponavljajući prazne politikanske fraze, Nedeljko Ćorić neka odgovori javnosti kako to da veliki broj firmi porodice Dodik tako dobro posluje na tenderima institucija Republike Srpske.

Diskutabilan je i razvojni put poslanika Ćorića, koji je u samo nekoliko godina od radnika na pumpi postao jedan od najimućnijih ljudi u regiji Semberija. Očigledno je da se dar za poslovanje kakav imaju članovi porodica Ćorić i Dodik rijetko možemo naći u Republici Srpskoj”. poručio je Glamočak.

Potpredsjednik SDS-a je ukazao da Zakon o ispitivanju porijekla imovine, koji je programsko opredjeljenje Vukote Govedarice i SDS-a i potreba našeg društva, prije svega treba da otkrije porijeklo imovine najviših funkcionera u Republici Srpskoj i njihovih porodica.

“Ukoliko im ne izaziva strah, ovaj zakon ne bi trebao biti sporan ni gospodinu Ćoriću ali ni gospodinu Dodiku”, poručeno je iz Srpske demokratske stranke.

BN TV

Related posts

Leave a Comment