AKTUELNOSTI KRIMINAL REGION 

KAKO SU DODIKOVI TELOHRANITELJI I LUKAČEVI SPECIJALCI IZVELI PLJAČKU TRANSPORTA NOVCA NA AUTO PUTU

U autu nađeni tragovi…

Dušan Keckarević, vještak forenzičke genetike iz Beograda, utvrdio je da su biološki tragovi Gorana Paraša, Vladana Malića i Olega Bande pronađeni u audiju A6 koji je korišten tokom pljačke.

U nastavku ponovljenog suđenja pripadnicima Specijalne jedinice MUP-a RS Maliću, Parašu i Aleksandru Popoviću, te njihovom saradniku Bandi u banjalučkom Okružnom sudu Keckarević je rekao da u materijalu koje je vještačio nije uočio ništa sporno što bi uticalo na rezultat DNK analize.

Biološki tragovi optuženog Paraša i Malića pronađeni su na grliću plastične flašice akvaviva, koja je prema dokazima Tužilaštva pronađena tokom istrage pljačke, a Parašev trag je nađen i na naslonjaču za glavu na suvozačevom mjestu.

Bandin biološki trag nađen je na ručici mjenjača i vozačevim vratima automobila. Analizom ovog automobila, na zadnjim vratima  je pronađen i biološki trag specijalca Željka Inđića, koji je ranije priznao krivicu i koji je osuđen.


Podsjećamo, Maliću, Parašu, Popoviću i Bandi sudi se treći put jer je Vrhovni sud RS ukinuo dvije ranije donesene presude banjalučkog Okružnog suda. Posljednjom presudom bili su osuđeni na 40 godina zatvora. Optužnica ih tereti da su 22. septembra 2015. godine na autoputu Banjaluka – Gradiška napali kolonu vozila agencije “Sector Security”, koja je u Zagreb prevozila novac UniCredit banke, i oteli im više od 600.000 KM.

Suđenje je obilježio i verbalni sukob Jadranke Ivanović, advokata Malića, Paraša i Bande, i vještaka Keckarevića zbog načina prikupljanja i dostavljanja dokaza na vještačenje kao i fotografisanja.

Ivanovićeva je isticala da su dokazi uništeni jer je kesa sa biološkim tragovima razderana, a Keckarević je rekao da je materijal koji je dostavljen na vještačenje bio odgovarajuće upakovan.

Vještak je ispitivanje advokata nazvao iživljavanjem, a Ivanovićeva je zbog njegovog načina odgovaranja potom zaprijetila napuštanjem sudnice, ali se to na kraju nije dogodilo.

Nezavisne

Related posts

Leave a Comment