AKTUELNOSTI KRIMINAL REGION 

KAKO MOŽEŠ OČEKIVATI DA SE U OVOM REGIONU SUDI NEKOM ZA UBISTVO JEDNE OSOBE AKO SE OD STRANE SAME VLADE KAO I POJEDINACA ZATAŠKAVAJU MNOGO VEĆI ZLOČINI ???

Mnogi koji su pobili desetine ( možda i stotine) nevinih osoba u prošlom ratu danas nose lažnu dokumentaciju i žive u miru pod drugim imenima…

 

Ko je njima izdao nove lične karte, rodne listove…..

Ko drugi nego same administracije dotičnih vlada.

Za takve sam primjere čuo više puta, puna je Hrvatska i Srbija takvih slobodnih i nekažnjenih ZLOČINACA.

Ne samo ove zemlje nego i BiH.

Nekad su sa ovih prostora zločinci morali da bježe u Španiju (u vrijeme Franka) pa u J Ameriku (u vrijeme Perona) pa u Južnu Afriku (u vrijeme J. Forstera i nekih drugih) a sada im to više nije potrebno – ostaju doma sa svojim familijama sigurni da im neće nikad biti suđeno.

U zemlji gdje se čak slave ratni zločinci i smatraju se takvima pošto su ubijali one “druge”, podižu im se spomenici, drže mise zadušnice, gdje je mito zakon a korupcija način poslovanja u zemlji, kako se može očekiati pravda, kako se može očekivati da ubice i kriminalci dobiju kazne koje zaslužuju ???

Pa svaki skoro božji dan u ovom regionu nestaju dječaci i djevojčice, budu najčešće silovani i ubijeni.

Ko da se boji zakona koji ne vrijedi ni papira na kome je napisan ?

Mi smo se već toliko duboko uglibili u blato kriminala, toliko postali pokvareni, da nismo sposobni da razlučimo dobro od zla.

Naime, svo zlo samo gledamo u drugima, dok naše počinjene zločine smatramo dobrim djelima čak da su ona i samom bogu mila…

Slavko Filipovic

Related posts

Leave a Comment