REGION 

Kabadahije iz blata

Eto, skoro je u Andrićgradu, zadužbini velikog vezira Emira Kusturice otrkiven mural (velika slika slična goblenu, samo skuplja i nije narkoman, ne bode se) a na njemu Mile Dodik, Emir Kusturica, Čaki Noris, natežu konopca sa nekim ko nije u kadru (ko bi, zaboga mogao i doći u kadar pored njih) dok ih u pozadini prati Monika.

E sad, koja je uloga Čakija Norisa tu i ko je sa druge strane kanapa? Da li je Čaki Noris samo plod genijalnosti slikara, ili je ravnopravan sa ovima?

Ko će umjetnicima znati, zamisli, akademski si slikar nemaš za ljeba, nemaš za boje, i pozovu te budale da slikaš mural, i konačno dobiješ priliku da nesto zaradis ali i da im jebes mamu sublimiranom porukom koju šalju vicevi o Čakiju Norisu i svrstaš ga sa ovim velikanima…
Šta se krilo u umu ovog slikara? Mnoga umjetnička djela (ako se ovo može tako nazvati) kriju neku poruku neku tajnu i to ih čini velikim, da li će tako biti i ovaj put?

Mislim da je ključ u onom baji sa kojim se nadvlače a to je očito Donald Tramp ili u najmanju ruku američka ambasadorka jer kako je poznato, mile ronhil nikad ne spava braneći narod od stranaca koji si ga doveli na vlast. Malo čudno al tako kažu oni u javnoj tv kući…

Related posts

Leave a Comment