KRIMINAL REGION 

Još čvršće u kandžama unutrašnjeg okupatora pojačanog peračima svega i svačega

Jednom sluga uvijek sluga…

 

1.

Radovan Višković je, u istoriji RS, najbeskorisniji predsjednik vlade tog entiteta. Beskoristan je, jer apsolutno ne zna ništa; Posebno kako se upravlja izvršnom vlašću.

2.

Dok Višković, ta beskorisna “Vreća soli”, ispaljuje nepovezane nebuloze, lažući otvoreno kako je on najzaslužniji za raskid ugovora sa “Batagonom”, iako je u cijeloj tom kriminalnom projektu njegova uloga bila da ga potpiše (bez čitanja ijednog slova u “ugovoru”), njegovi najbliži pajtaši Zoran Stevanović Gladni i Gordan Pavlović Goci prave nove kombinacije, čiji je cilju već godinama opštepoznat: na osnovu kriminalnih zaloga oteti FG “Birač”, samim tim i “Aluminu”!

3.

Bitno je znati da je “Vreća soli” oduvijek podržavao kriminalni koncept svog komšije Gladnog, o čemu svjedoči apsolutno nepostojanje bilo kakve vrste javne osude višegodišnjih pokušaja nasilne otimačine “Alumine”; To Viškovićevo ćutanje je ravno zločinu, a užasnim ga posebno čini činjenica da je bio direktno upućen u taj “projekat”, jer je usko sarađivao sa “Aluminom” kao jedan od direktora “Boksita” iz Milića; Samim tim, (čak i mentalni givikt poput njega), morao je znati za ogromnu štetu koju kriminalni Klan/Goci+Gladni čini svojim kriminalnim djelovanjem “Alumini”. 

Upravo u tome leži dodatna odgovornost Viškovića.

4.

Sa druge strane, potpuna pasivnost u pogledu iniciranja krivičnog gonjenja pripadnika Klana, koju bi svaki odgovorni premijer morao započeti, ukazuje da upravo Viškovića daje podršku Kriminalnom Klanu da preko novog/starog igrača pokuša da preuzme potraživanja FG “Birač”, samim tim i  “Alumine”.

5.

Nakon što je Trojanski Konj “Batagon” brzo “uginuo”, na “Zvorničkim poljima” je već “zagalopirao” novi “Trojanac” – firma “Galens” iz Novog Sada.

6.

Iza te firme stoji zvornički tridesetoosmogodišnji građevinac Aleksandar Galić i nešto stariji partner Nebojša Petrić iz Novog Sada.

Petrić je, da ne bude nikakve zabune, u “Galensu” ključni igrač.

7.

On je vlasnik i firme “Promist” iz Novog Sada koja se bavi prodajom vještačkog đubriva.

8.

Petrić nije novi igrač u panelu kriminalnih igrača Pavlovića i Stevanovića, već je jedan od onih koji su unijeli svoj lični kapital u kriminalnu transakciju otkupa potraživanja litvanske “Ukio banke” još 2014. godine.

9.

Petrića, Gladnog i Gocija vežu i drugi poslovni poduhvati; O nekima sam pisao – iznošenje miliona evra keša iz RS, upravo za “Promist”, precizno 12 miliona KM), preko firme “Enikon gradnja”, iza koje je stoji Stevanović. Novac je iznijet u torbama.

O drugim poslovima u narednim tesktovima.

10.

Pavlovićev “Pavgord” i Petrićev “Galens”, kako su to mediji objavili, imaju namjeru da zaključe ugovore sa Vladom Republike Srpske o otkupu potraživanja entitetskih institucija od FG “Birač”.

11.

Riječ je o već čuvenih 43 miliona KM, koja je “Batagon”, dok je još galopirao, “kupio”, ali ih nikada nije platio, pa je ugovor morao biti raskinut.

12.

Cijela transakcija, u kojoj Petrić ima vlo značajnu ulogu, ima sledeći hodogram:

-Klan ima namjeru da u narednih nekoliko dana izvrši dokapitalizaciju “Pavlović banke” u iznosu od sedam miliona KM, što za Perače “Bijelih” Para i Praha i nije neka cifra.

13.

Klan je zločinačka organizacija i pokušava na svaki način oprati novac, pa je njihov napor za njih opravdan, jer im je to posao, ali je neshvatljivo da navedeno nije problem Agenciji za bankarstvo; Posebno njenom direktoru Radetu Rastoki, koji planira da “Ekipi Pralja” da saglasnost za sticanje akcija prljavim novcem.

14.

Rastoka ima zadatak da snažno zažmuri na oba oka (i, pride, oba uha) i primijeni model usitnjene kupovine preko nekoliko perača – sve do 10 posto akcija banke.

15.

Rastoka je već predao banku kriminalnom klanu! Klan će je, uprkos ovim upozorenjima, rasturiti i tako pokazati po ko zna koji put da su institucije Republike Srpske, izvan svake razumne sumnje, u funkciji organizovanog kriminala. 

16.

Rastoka može računati na dugogodišnju robiju, a mjesto u ćeliji, kao i sapun, mogao bi dijeliti sa Milanom Tegeltijom i Miodragom Bajićem, koji još uvijek haraju, ali tendencija je na kratkoročno. Vrlo!

17.

Klanu je Banka potrebna najmanje iz dva razloga: Prvi da se olakša pranje novca dobijenog iz nelegalne trgovine opojnim sredstvima, a drugi da se pare, kao “kredit” navodno pokriven čistim kešom, odmah plasiraju Galensu/Petriću, koji će tim parama da kupi od Vlade RS potraživanja od FG “Birač”; Petrić će u ime Gocija i Gladnog biti novi strateški partner Vlade – Trojanski konj u punoj funkciji.

18.

Ovo sigurno nije moglo biti nepoznato Viškoviću, ali šta raditi sa osobom kojoj je glava stalno u vještačkom đubrivu; Kada bi je bar na sekund izvukao odatle, mogao bi da uoči nekoliko krivičnih djela u ovoj transakciji, a da ima i grama savjessti podnio bi namjanje 5 krivičnih prijava; Al’ gdje ćeš na komšiju…

19.

Budući da je i ranijih godina podržavao kriminalni Klan, ne vidi se ni jedan razlog da se Višković odupre ovom poslu, iako je evidentna namjera Klana da širi pranje novca, kako kroz bankarski sektor, tako i kroz “Aluminu”, koja to može da “proguta” s obzirom na enormne promete.

20.

Bilo kako bilo, sasvim je jasno da “Vreća soli” nema svoju koncepciju vođenja entiteta, već je nesebično prepušta Kriminalnim  Klanovima, Gociju i Gladnom, koji se sa entitetom poigravaju kao sa vještačkim đubretom, razvlačeći ga uz pomoć “Promista”, Petrića ili “Galensa”…

21.

Kako god, “Alumina”, trenutno najvrednija imovina u regionu, ponovo je pod punim napadom Unutrašnjeg Neprijatelja, pojačanog “igračima” sa strane, čiji su poslovi pod opservacijom brojnih agencija.

22.

Nisam zaboravio Milimira Pravobranioca Govedaricu koji već vrijedno piše pismo podrške kriminalnom Klanu kao i ugovore o kupovini potraživanja. Jednom sluga uvijek sluga, Milimirov je moto!

Slobodan Vasković

Related posts

Leave a Comment