AKTUELNOSTI KRIMINAL REGION 

JEZIVO UBISTVO I DALJE NERAZJAŠNJENO – Ubica je pobjegao sa 20.000 maraka

Svirepi ubica Kadrije Brljavac (72), koja je 11.03.2011. godine zadavljena i opljačkana u svom stanu u Franjevačkoj ulici na broju 6 u sarajevskom naselju Bistrik, i dalje nije identificiran…

 

Ubica je nakon zločina pokupio 20.000 KM i otad mu se gubi svaki trag.Renata Demšulov, kćerka nastradale koja živi i radi u Njemačkoj, navodi da nema novih informacija.– Kako nisam u Sarajevu da stalno nešto kopam, to je sve skoro zaboravljeno.

Katastrofa!

Jedino se vaš list sjeti ovog slučaja i hvala vam na tome – izjavila je Demšulov, piše Avaz. Zbog svega, kako navodi, gubi nadu da će ruka pravde stići počinioca.

Da nekoga zanima ubistvo moje majke, kontaktirali bi me na bilo koji način. Pronašli bi me, baš kao i vi. Puno godina je prošlo pa polako gubim nadu da će ubica biti pronađen. Hvala vam do neba što pokušavate da pomognete da se makar pokrene s mrtve tačke – poručila je Demšulov.

Ona je ranije za spomenuti list ispričala da su na licu mjesta pronađeni djelimični otisci prstiju, ali da nije ustanovljeno kome pripadaju. Istražitelji su sumnjali da je počinilac u vrijeme ubistva bio maloljetan pa ga nisu imali u bazi podataka ili da iza ubistva stoji neko van BiH.U početku istrage istražitelji su čak sumnjali i u Demšulov, koja je tada bila u četvrtom mjesecu trudnoće, te bivšeg supruga, iako je on bio policajac.

I tako, dok su policajci istragu fokusirali na članove porodice, ubica se odšetao.Demšulov je mišljenja da je njenu majku, najvjerovatnije, ubila osoba koja ju je poznavala ili neko ko je iskoristio ime članova porodice i prijatelja. Ubijena žena, naime, bojala se i nikada ne bi otvorila vrata nekome koga ne poznaje.

U STOLICI KRILA NOVAC.

U dosadašnjoj istrazi izvršeno je DNK vještačenje stotinjak osoba, među kojima su i članovi porodice ubijene starice. S mjesta događaja izuzete su jedna ribarska stolica u kojoj je žena krila novac te trpezarijska kožna stolica, na kojoj je, navodno, bio otisak.

I FUP BIO UKLJUČEN.

Na ovom kompleksnom slučaju svojevremeno je radila i Federalna uprava policije (FUP), ali ni to nije urodilo plodom.

 

AVAZ

Related posts

Leave a Comment