AKTUELNOSTI KRIMINAL REGION 

Ja jedva čekam da se sastanem sa mojim Dženanom

Vrhovni sud FBiH je ukinuo presudu Kantonalnog suda Sarajevo u slučaju Memić kojom se oslobođaju Ljubo i Bekrija Seferović krivice izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je, prema optužnici, povređen i preminuo Dženan Memić…

 

Presuda je poništena pod obrazloženjem da sud nije u dovoljnoj meri uvezao i analizirao iskaze Ljube i Bekrije Seferovića sa ostalim dokazima.

– Optuženi Seferović Ljuba sa ličnim podacima kao u spisu. Seferović Bekrija sa ličnim podacima kao u spisu, na osnovu člana 299. Stav 1, tačka c Zakona o krivičnom postupku FBiH – oslobađaju se optužbe – pročitano je u sudnici.

11 meseci kasnije, ovu prvostepenu odluku Kantonalnog suda poništio je Vrhovni sud Federacije. Ifet Feraget i Muriz Memić nisu očekivali ovakav rasplet.

– Ja kao profesionalac sam mogao očekivati takvu odluku zato što bi drugačija odluka, značila zemljotres i najavila bi promene koje će svakako doći. Ipak sam očekivao da će biti drugačija odluka, da bude potvrđena presuda Kantonalnog suda koja je razložna i detaljno obrazložena – kaže Ifet Feraget, advokat Memića.

Muriz Memić je istakao da je imao informaciju da se namešta presuda.

– Ja sam znao otprilike, jer smo išli kod predsednika Vrhovnog suda Milorada Novkovića i upozorili ga da imamo informaciju da nameštaju presudu. On je to negirao i evo, ja mu sada kažem da me je slagao – dodao je Muriz Memić, otac stradalog mladića Dženana.

6. jula 2018. godine Kantonalni sud u Sarajevu je Bekriju i Ljubu Seferovića oslobodio optužbi za izazivanje saobraćajne nesreće, koja je usmrtila 8. februara 2016. godine, Dženana Memića. Od te kobne noći, porodica Memić tvrdi da nije došlo do te saobraćajne nesreće nego da je mladić ubijen te da istraga o celom slučaju ide namerno u pogrešnom smeru.

Podsjećanja radi, u pitanju je suđenje za ubistvo mladića iz Sarajeva Dženana Memića. Porodica Memić već godinama tvrdi da je njihov sin ubijen, da za to postoje brojni dokazi, ali da također nije ubijen od strane osoba kojima se sudilo.

Za Source.ba portal danas je govorio Dženanov otac, Muriz Memić, koji se osvrnuo na odluku Vrhovnog suda FBiH, novo suđenje, te današnje saopćenje Ružice Jukić. U nastavku pogledajte dananšnji razgovor sa Murizom Memićem.

Ako neće oni da riješe ovo, onda hoću ja ako bog da…

Source.ba

Related posts

Leave a Comment