AKTUELNOSTI REGION 

Ja državo ne spavam, nećeš ni ti više nikada oka sklopiti

Još jedan skup, 471. po redu “Pravda za Davida” hrabrih Banjalučana koji daju podršku ocu Davoru i majki Suzani da dodju do pravde za ubijenog sina Davida, ali i pitanje nadležnim sudskim i tužilačkim organima u Banja Luci, kada će se ući u sudnicu i suditi ubicama i nalogodavcima Davidovog zvjerskog mučenja, a potom i ubistva – Ko je ubio Davida, zlikovci i vi njihovi zaštitnici …?

 

Današnji dan je obilježila informacija o pripremnom ročištu po tužbi Djordja Radjena protiv Davora Dragičevića.

Otac Davor je poručio iz Beča da neće doći na sudjenje po lažnoj tužbi Djordja Radjena za kojeg tvdi da je jedan od ubica njegovog sina Davida.

“Ja državo ne spavam od 18.marta 2018. godine, nećeš ni ti nikada više oka sklopiti. Idem do kraja”, poručio je večeras otac Davor.

Advokat Ifet Feraget, advokat Davora Dragičevića u predmetu istrage ubistva njegovog sina Davida kaže za BUKU kako je čuo za tužbu koju je Đorđe Rađen podnio protiv Davora vezano za klevetu i kaže kako je to pravna glupost.

“Podnositi tužbu za klevetu protiv bilo koga prije nego što se okonča istraga koja bi rasvijetlila okolnosti samog slučaja je apsurd”, kaže Feraget.

On je rekao da u ovom slučaju on nije pravni zastupnik Davora Dragičevića, što ne znači da neće biti.

“Koliko sam informisan, i ja sam jedan od svjedoka. Ukoliko bi to bilo tačno, onda bi postojao sukob interesa da svjedok bude ujedno i pravni zastupnik. S tim što ja kao advokat odnosno prvenstveno kao punomoćnik Davora Dragičevića u predmetu ubistva njegovog sina imam pravo da uskratim svjedočenje a osim toga to pravo imam i kao advokat, jer kao advokat ne mogu svjedočiti o činjenicama odnosno imam pravo da uskratim svjedočenje o činjenicama koje sam saznao kao advokat jer bi to bila povreda službene tajne, tako da mi je čudno da me je neko uopšte predložio za svjedoka,” kaže Feraget za BUKU.

On je za BUKU prokomentarisao i odbačene prekršajne prijave protiv Davora Dragičevića.

Podsjećamo, da je u aprilu ove godine Osnovni sud u Banjaluci obustavio prekršajne postupke protiv Davora Dragičevića po prijavama koje je protiv njega podnio MUP RS zbog skupova grupe „Pravda za Davida“. Postupci su obustavljeni nakon što su predstavnici MUP-a RS tada obavijestili Sud da je Davor Dragičević „nestao”. MUP RS je podnio više desetina prekršajnih prijava protiv Davora Dragičevića zbog, kako je navedeno, neprijavljenih skupova grupe „Pravda za Davida“ koji su prošle godine održani na banjalučkom Trgu Krajine.

“Nema pretpostavljene krivice ni u prekršajnom ni u krivičnom postupku. Davor Dragičević, kao i Muriz Memić su oštećena lica, očevi ubijene djece. Njima pripada pravo, kako kaže Evropski sud za ljudska prava, i da pretjeruju. Prema tome, oni u svojim govorima, u svojim izjavama imaju pravo i da kažu da im je država ubila dijete zato što ta ista država ne provodi odgovarajuću i adekvatnu istragu u predmetu ubistava te djece, tako da je to sve ostalo manje važno i naravno da su svi ti postupci ljudski neodmjereni, a pravničkim jezikom rečeno su to zloupotrebe ovlaštenja, imajući u vidu da svakako prioritet treba da ima odgovarajuća istraga, jer ako niste sproveli adekvatnu istragu onda nemate pravo ni da teretite onoga ko vas proziva zbog toga što ta istraga nije provedena” kaže Ifet Feraget u izjavi za BUKU.

I večerašnji skup podrške porodici Dragičević protekao je u mirnoj i dostojanstvenoj atmosferi na klupama ispred dvorišta Hrama, čije ulaze već danima ne čuva i ne brani Lukačeva policija samo od članova Grupe “Pravde za Davida”.

“Pravda za Davida, idemo do kraja, nema odustajanja”, poručila je jedna gospodja sa večerašnjeg okupljanja.

Kao i prethodne večeri i kada je uvijek u prilici “pravdaš” Marko je pustio Davidovu pjesmu “Klinac iz Geta”, nezvaničnu himnu Grupe “Pravda za Davida”, jer svi koji su na skupovima svako veče znaju napamet i pjevaju… Pravda za Davida, idemo do kraja!

Majka Suzana je sa večerašnjeg skupa u Banja Luci poručila da nema stajanja, oprosta i zaborava.

“Zahvaljujem se svima koji dolaze svaki dan, da se ne zaboravi David, da se ne zaboravi ko su ubice i ko stoji iza njih. Vidite šta nas je. Policija je odustala, jer je reagovala Ambasada Švedske. Policija se nije uplašila nas, nego Ambasade Švedske. Oni naši vajni političari koji pokušavaju da se okoriste od Grupe “Pravda za Davida” imali su priliku, ali su je prokockali. U RS nema političara, koji može nešto uraditi sa ovim narodom, stati ispred njega i povesti ga. Samo Evropa i samo Svijet. Oni nam mogu pomoći, ovi naši domaći izdajnici ne mogu ništa. Evo nas ovdje svako veče sve vjere i sve nacije, zajedno se može kada je pravi cilj. Poslije Davora i njegovog odlaska iz Banja Luke sve se razišlo. Davorov i moj cilj je samo pravda za naše dijete. Mi to radimo srcem i dušom za naše dijete. Ko to ne može da shvati, džaba mu život. Hvala svima što ste sa nama”, izjavila je majka Suzana u večerašnjem -lajvu- sa skupa “Pravda za Davida”.

Pravda za Davida! Pravda za Dženana! Pozdrav za Davora! Pozdrav za porodicu Memić! Idemo do kraja…!

Pravda za Davida!

Infomediabalkan

Related posts

Leave a Comment