AKTUELNOSTI KRIMINAL REGION 

Izliv krampa u mozak

Da podsjetim, Lukač je još 29.03. presudio da su svi nevini, zahtijevajući od Želimira Lepira da što prije adaktira slučaj Ubistva Davida Dragičevića, tako što će ga proglasiti zadesom ili samoubistvom i zatvoriti.

 

1.
Željka Cvijanović je izjavila da je nedopustivo da “jezik ulice” postane način funkcionisanja i komuniciranja u politici i “da za tim posežu oni koji nemaju političke argumente”. Nije jasno na šta/koga je Cvijanovićeva mislila, ali to je, kada su njene izjave u pitanju, višegodišnja konstanta.
2.
Nije izjavila ništa o brutalnom progonu osoba koje dolaze na Trg i podržavaju Davora Dragičevića u borbi za Istinu o Ubicama njegovog sina Davida; Bilo bi zaista interesantno čuti kako Cvijanovićeva karakteriše progon tih osoba, jer Ona lično stoji iza tog neljudskog akta. I to ne jednog.
3.
Još bi značajnije bilo da Cvijanovićeva, kojoj je tako mrzak “jezik ulice”, ali joj nisu nimalo mrski nasilnički postupci i progoni, razjasni zbog čega naređuje i insistira na psihofizičkom maltretiranju osoba koje podržavaju Davora Dragičevića?!
4.
U čemu je problem i u čemu je njen problem da nalaže brutalno kažnjavanje ljudi koji svoje slobodno vrijeme koriste po vlastitom nahođenju, a ne u skladu sa stavovima Režima prema okupljanjima na Trgu, koji su, najblaže rečeno, potpuno negativni i sve samo ne demokratski.
5.
Cvijanovićeva je potpuno pogrešno shvatila svoju novu ulogu – nije ta pozicija za liječenje frustracija, već za vođenje svih građana, ali to je za dotičnu nedokučiva istina.
6.
Nadati se da će Cvijanovićeva razumjeti bilo šta o funkcionisanju institucije predsjednika RS je u SF sferi!
7.
Dok je Cvijanovićeva lomila jezik besmislicima, zvučeći, pri tom, kao da se kotrlja po ulici, njen Šef Milorad Dodik bio je u posjeti kod Aleksandra Vučića, predsjednika Srbije.
Nije jasno u kom svojstvu.
8.
Dodik je predsjedavajući Predsjedništva BiH pa je, ako je posjeta bila zvanična, zaslužio i zvanični protokol – sve od crvenog tepiha, preko počasnog stroja, pa do ostalih džidžamidža formalnosti.
9.
Ništa od toga nismo vidjeli, što po Dodikovu sadašnju funkciju djeluje poprilično nipodaštavajuće, jer je riječ o šefu države, a ne Kuriru Jovici, koji se žali na kog stigne.
10.
Kako god, Kurir Jovica ima problem – istekao je rok  za imenovanje mandatara za Savjet ministara BiH, tako da Zoran Tegeltija i dalje “visi” sa funkcijom, što nije baš dobra vijest po Klanove unutar Režima. Posebno po Tegeltijin supermoćni Klan, koji očekuje i njegovo i svoje dalje napredovanje. Ulicama naših gradova, koje su oni poodavno privatizovali, mimo svih zakona.
Jer su, kako smatraju, iznad zakona.
11.
Iznad zakona je i Dragan Lukač koji se obrušio na Draška Stanivukovića, poslanika PDP-a, optužujući ga za sve i svašta; Između ostalog i da presuđuje bez Suda, da bi isti taj Lukač, u istom govoru, presudio da su svi, koji se na Trgu (i ne samo na tom prostoru) pominju u vezi sa Ubistvom Davida Dragičevića – nevini!
Kako Lukač može, bez Suda, presuditi da su nevini, a od Stanivukovića tražiti da sačeka “institucije”?! Pa zato što je iznad zakona, bar on tako misli; Posebno kada ima izliv Krampa u mozak!
Da podsjetim, Lukač je još 29.03. presudio da su svi nevini, zahtijevajući od Želimira Lepira da što prije adaktira slučaj Ubistva Davida Dragičevića, tako što će ga proglasiti zadesom ili samoubistvom i zatvoriti.
12.
Lukačevoj djeci iskreno želim sve najbolje; Što se njega tiče, iskreno vjerujem da neće izbjeći zasluženi zatvor! Uz to naglašavam – ako se Stanivukoviću nešto desi – Lukač će biti odgovoran! Jer mu je javno prijetio. I nije prvi put da Lukač to čini, pa je “nejasno” zašto drugima želi uskratiti ono što on smatra sasvim normalnim i prihvatljivim načinom komunikacije.
13.
“Nejasno” je prejasno – I Cvijanovićeva i Kurir Jovica i Lukač pogrešno percipiraju stvari – stalno sebe stavljaju iznad svih zakona; Može to da potraje – sve do jednom. A onda zakoni prorade i za njih.
14.
Trebalo bi to nekako do mozga da im dostave savjetnici: Ni krampom ni Čvokom, jer sam protiv svakog nasilja, već upornim podsjećanjem da narečeni nikako nisu u poziciji Boga, iako se tako ponašaju, djeluju, dejstvuju po onim koji im se ne dopadaju. Koje istinski mrze, što nije baš ispravan “način funkcionisanja i komuniciranja u politici i za tim posežu oni koji nemaju političke argumente”; Koji nemaju nikakve argumente!
15.
Da li će zakoni proraditi i za njih? Naravno da hoće, već se nazire taj početak, jer ni nakon devet mjeseci nisu uspjeli ukinuti Trg niti borbu za Istinu. A to je njihov najveći poraz!

 

Slobodan Vasković

Related posts

Leave a Comment