AKTUELNOSTI KRIMINAL REGION 

Istraga o likvidaciji policajaca pogrešno usmjeravana i praktično kreće od početka

Za nas ništa neočekivano…

Za desetak dana napunit će se točno godina dana kako su u sarajevskom naselju Alipašino Polje brutalno likvidirani policajci Adis Šehović i Davor Vujinović, a počinitelji nisu otkriveni niti su istražitelji na pravom tragu!

Nema dokaza

Tužiteljstvo Kantona Sarajevo u pritvoru je, podsjećamo, više od devet mjeseci držalo automafijaše s Pala Srećka Trifkovića, Miloša Obradova, Nedeljka Lizdeka i Stefana Samardžiju, pod sumnjom da se mogu dovesti u vezu s ovim krivičnim djelom, podsjeća crna-hronika.info.

No, nakon devet mjeseci skoro svi su pušteni iz pritvora, a preuzela ih je policija RS, koja ih sada sumnjiči za likvidacije u Banjoj Luci i druga krivična djela za koja su priznali krivicu.

Ni nakon godinu, kako se doznaje, policija nije pronašla vozilo kojim su se počinitelji dovezli 26. listopada na Alipašino Polje niti pušku iz koje su Šehović i Vujinović brutalno likvidirani, čime su na težini dobili brojni tekstovi portala dnevno.ba, konkretno našega novinara Josipa Šimića – Đinđića, o tome kako Trifković, Obradov, Lizdek, Samardžija i ostali iz njihove skupine nemaju nikakve veze s ovim ubojstvom.

Iz izvora bliskih istrazi saznaje se da je Tužiteljtvo KS cijeli slučaj sada pokrenulo ispočetka. Točnije, prema informacijama Dnevnog avaza, ponovno je formiran tim koji ima zadatak da sve opet pročešlja i provjeri sve tragove!?

U ovaj tim ponovo su uključeni dva kantonalna tužitelja i pripadnici MUP-a KS i Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), a formiran je i istražni centar u zgradi Tužiteljstva, u kojem se prikupljaju svi podaci. To znači da Tužiteljstvo nema nijedan čvrst dokaz.

Iako je istraga intenzivirana, nakon skoro godinu dana evidentno je da su tužitelji i istražitelji bili ispočetka na krivom tragu i da je godina dana provjera, vještačenja, saslušanja svjedoka bila skoro pa uzaludna.

Bačen novac

Potrošeno je do sada na desetine tisuća maraka na razna vještačenja i provjere, a da nije pronađen ni crni Seat Leon.

I iskazi svjedoka za koje se mislilo da su vjerodostojni, kako stvari stoje, ne piju vodu, jer su pojedini imali itekako koristi da svjedoče protiv određenih osoba, ne da bi otkrili istinu, nego spasili sebe od sudskog procesa.

U brojnim reakcijama nakon likvidacije, svi su se utrkivali da kažu da je napad na policajce – napad na državu.

Gdje je nestao crni Rexton

Da je istraga bila manjkava, govori i podatak da je MUP KS danima, umjesto za Seatom, tragao za crnim Golfom 5.

Tek poslije skoro četiri dana utvrđeno je o kojem se točno vozilu radilo.

No, do sada nije utvrđeno ni što je bilo s Rextonom s blinkerima, koji su građani vidjeli na licu mjesta.

Dnevno.ba

Related posts

Leave a Comment