AKTUELNOSTI KRIMINAL REGION 

Istina je najoštrija sablja koja siječe

Znate li vi kakav je osjećaj vratiti dijete roditelju ili roditelje djetetu ???

Ima nekih očeva i majki koji bi dali da im odsjeku ruku samo da popiju kafu sa svojim djetetom kojeg su izgubili. Jedinu stvar koju nećemo slaviti je smrt, poručio je Almir Čehajić Batko u jutarnjem izdanju radijske i televizijske emisije „Udri muški“.

Ubica još uvijek na slobodi

Podsjetimo, Dženan Memić izgubio je život 8. februara 2016. godine, šetajući Velikom alejom na Ilidži sa tadašnjom djevojkom Alisom Mutap. Dženan je sedam dana kasnije preminuo, tačnije 15. februara na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu. Njegova porodica ne odustaje od potrage za osumnjičenim.

Brojni su protesti iza nas i pred nama, a čijem je odzivom traženo da se ubica mora pronaći i da vlast ne smije stati na šutnji, jer sutra nečija patnja i bol mogu biti glasniji.

Njegov ubica još uvijek je na slobodi.

S nama u studiju jutarnjeg showa „Udri muški“ bili su Muriz Memić, otac stradalog Dženana Memića i Ifet Feraget, advokat zadužen za slučaj ubistva. Govorili su o daljoj ustrajnosti kako bi se pronašli novi dokazi, oslobađajućoj presudi Ljubi i Bekriji Seferoviću, kao i o tome da se istine ne boje, jer kako tvrde, dokazi postoje.

Telefonskim putem smo u program uključili i Suzanu Radanović, majku stradalog Davida Dragičevića koja dijeli sličnu sudbinu s porodicom Memić. Ni Dragičevići ne odustaju, borba je, kako tvrdi, tek pred njima.

Bez cenzure

„Toliko je zla u Bosni i Hercegovini. Toliko je kriminala. Stvar je u tome što je oko nas previše hijena. Nemoguće je da jedan čovjek sam nešto postigne u ovom sistemu. Nemoguće je ni da dva oca nešto postignu“, poručila je Radanović u emotivnom razgovoru za O kanal i radio Otvorena mreža.

Ne smijemo odustati!

Muriz Memić ističe kako niko ne smije na ovom stati i da se jednako moraju uvijek i iznova izboriti za istinu o njihovim sinovima.

Da je istina neosporiv dokaz, a najteži za dokazati u postojećem pravnom sistemu, dokaz je borba Ifeta Ferageta.

Okanal.oslobodjenje.ba

Related posts

Leave a Comment