AKTUELNOSTI KRIMINAL REGION 

Imaju priliku do 25.09.2018. ili da ostanu zauvijek sa zločincima i ubicama ili da stanu na stranu svog naroda

Nakon noći provedene ispred zgrade Policijske uprave Banjaluka, otac ubijenog Davida Dragičevića i veća grupa građana večeras su se ponovo oglasili sa Trga Krajine.

 

Davor je poručio da će od danas spavati na trgu i da ne ide kući sve dok nalogodavci i ubice koji su odgovorni za smrt njegovog sina ne budu pronađeni, uhapšeni i kažnjeni. Rok koji je dao institucijama je 25. septembar do 18. časova.

Grupa Pravda za Davida i Davor Dragičević proveli su noć ispred zgrade PU Banjaluke.

Tamo su ostali i danas do 15 časova nakon čega su se vratili na Trg Krajine gdje su nastavili sa borbom za istinu i pravdu zbog ubistva Davida Dragičevića.

Oni su 179. dan za redom tražili da se pronađu nalogodavci i ubice 21-godišnjeg mladića. Dragičević je policiji i institucijama dao rok do 25. septembra da pronađu ubice i nalogodavce. Ako to ne bude učinjeno, sam će, kaže, krenuti po pravdu!

„Imaju priliku do 25. septembra, još pet dana do 18 časova, ili da ostanu zauvijek sa zločincima i ubicama ili da stanu na stranu svog naroda, svoje države, za istinu i pravdu.“ , rekao je Dragičević.

Davor Dragičević više puta je ponovio da je njegov sin David ubijen u prostorijama policije, 23. marta između 20 časova i 21.30 minuta.

„Postoji li ijedna zemlja na svijetu u kojoj je dijete od 21 godinu oteto od strane milicije, čuj bogova, da ga ubiju u centru grada, u prostorijama MUP-a RS. Koliko smo puta pitali juče i danas, bezbroj puta, ne smiju ni pogledati u nas, a kamoli odgovoriti. Oni su u toru Milorada Dodika, Dragana Lukača, Darka Ilića i Darka Ćuluma.“, kazao je otac ubijenog Davida Dragičevića.

Više stotina građana okupio se i večeras na Trgu Krajine, kako bi porodici Dragičević pokazali da nijednog trenutka neće ostati sami u njihovoj borbi za istinu.

Najizdržljiviji od njih prethodnu noć proveli su zajedno sa Davorom Dragičevićem i grupom „Pravda za Davida“ ispred Policijske uprave Banjaluka. Poručuju da se konačno mora stati na put nerazjašnjenim ubistvima.

„Želim ovo da se dokaže i da mu Bog da pomoći, ali niko mu njegovo dijete vratiti ne može. Ne treba ovo da se zaboravi i da ostavi neriješeno ili da negdje bude u ladicama i da nas roditelje šalju negdje ne znam ni ja gdje.“

„Mislim da sve konotacije da mi rušimo Republiku Srpsku ne stoje. Ja sam stvaralac RS još od 17 godine. Mislim da im to ne stoji i da im služi na čast i da istrajemo u ovoj borbi i da svi moramo pred zakonom biti isti.“

„Skidam mu kapu pošto je cijelu noć bio tu. Mi smo uz njega svu noć i on je pravi otac i bili bi najsrećniji da se dođe to tih ubica, do njih.“ , kažu građani Banjaluke.

Grupa „Pravda za Davida“, danas je poslala dva otvorena pisma.

Prvo je upućeno na adresu svih evropskih ambasada u BiH, uključuujući ambasade SAD i Rusije. Drugo pismo upućeno je ministru inostranih poslova Ruske Federacije Sergeju Lavrovu, koji večeras stiže u BiH.

U pismu su obavijestili ruskog ministra šta se prethodnih pola godine dešava u Banjaluci i poručili mu da se treba sastati sa njima, jer oni traže samo da se uhapse i privedu zločinci koji su u martu ove godine monstruozno ubili momka od 21 godinu.

„Vi, gospodine Lavrov, dolazite u zemlju u kojoj je demokratija nepoznat pojam, u kojoj institucije štite kriminalce, u kojoj se ubijaju i zlostavljaju djeca. Ako zaista želite vidjeti gdje ste došli, onda Vas pozivamo da dođete i razgovarate sa mirnim i dostojanstvenim građanima, a ne sa ljudima koji su i sami saučesnici u zataškivanju istine o ubistvu jednog nevinog, mladog života.“ , navodi se, između ostalog, u pismu grupe „Pravda za Davida“ ruskom šefu diplomatije.

Zbog jučerašnjih dešavanja ispred Policijske uprave Banjaluka, danas su se oglasili i iz ove institucije. Pozivaju sve građane da na miran način izraze svoje stavove i da se suzdrže od bilo kakvog nezakonitog ponašanja.

Da skup nije održan sa namjerom da se naprave incidenti pokazalo se i sinoć, ali i danas kada su građani Banjaluke i Davor Dragičević mirno stajali ispred zgrade Policije tražeći imena ubica i nalogodavaca.

 

BNTV

Related posts

Leave a Comment