AKTUELNOSTI KRIMINAL REGION 

I DRŽAVNIM TUŽIOCIMA JE UGROŽEN ŽIVOT OD SILNIKA IZ POLICIJE

Lepir se boji Lukača do mjere fizičke ugroženosti…

1.
“Ako nema sukoba između Lepira i Lukača zašto je Lepir meni, na moju opasku da samo budala može povjerovati u ono što je MUP RS sapštio na konferenciji i da sve pripadnike MUP RS koji su u tome sudjelovali treba pohapsiti, odgovorio doslovno: ‘Feraget, j… te … , hoćeš da me Lukač ubije’“, rekao je advokat Ifet Feraget svom klijentu Davoru Dragičeviću, ocu ubijenog Davida Dragičevića, komentarišući najnoviji sukob na relaciji Okružno tužilaštvo-MUP RS, koji već danima bukti.
2.
Sve se odigralo 26.12.2018. godine, kada je Feraget bio sa Lepirom i izdejstvovao da Dragičević, nezakonito pritvoren, bude pušten na slobodu. Feragetov razgovor sa Lepirom objavio je na svom FB profilu Davor Dragičević.
https://1.bp.blogspot.com/-oGz2mHGpNOk/XRSfLVMD1aI/AAAAAAAAgU8/-cyVHnygyjgWUk8bBs1Q0zi36GL-qe0eACLcBGAs/s1600/davor%2Bizjava.png
3.
Tom prilikom Feraget je na određen način odao priznanje Lepiru što nije prihvatio naređenje Dragana Lukača, izdato 29.03.2018., da zločin Teškog Ubistva Davida Dragičevića proglasi zadesom.
4.
Nažalost, to je jedino pozitivno što je uradio Lepir, sve izvan toga on je igrao po Lukačevim nezakonitim, anticivilizacijskim “notama”, koje su onemogućile hapšenje Naručilaca Ubistva i Ubica Davida Dragičevića, od kojih su neki pripadnici MUP RS.
5.
Lepir je već tog 29.03.2018., nakon Lukačevog nezakonitog zahtjeva, morao da podnese krivičnu prijavu protiv njega, ali, očito, nije smio, jer se boji ministra policije do mjere da smatra da bi, kako je to rekao Feragetu, mogao biti likvidiran.
Lepir je lično i javno potvrdio Lukačev nezakoniti zahtjev.
6.
Da se Lepir ne boji i da nije dio pravosudnopolicijske mafije, on bi još 26.03.2018. godine kada je Darko Ilić održao kriminalnu pres konferenciju, na kojoj je pokušao satanizovati Davida – žrtvu Ubistva, uhapsio i njega i Željka Karana i sve druge učesnike tog sramnog, užasnog, morbidnog javnog istupa.
7.
Svojim nečinjenjem Lepir je dozvolio da taj dan Ubistvo bude ozakonjeno, ako iza njega stoje i/ili štite Ubice i Naručioce pojedini visoki funkcioneri MUP RS.
8.
Bitno je naglasiti da je Ilić 26.03. opdržao pres konferenciju kako bi javno naložio Tužilaštvu, po prethodnom dogovoru sa dijelom vrha MUP RS, da istragu moraju voditi u pravcu “zadesa”, a da nikako ne smiju istraživati Ubistvo Davida Dragičevića.
Ta pres konferencija nije bila “nikakva greška MUP RS”, već svjesna demonstracija njihove moći da zataškaju Ubistvo!!!
9.
Najnoviji sukob između Lepira i Lukača izbio je kada je Okružno tužilaštvo (tužilac Tanja Ninković) donijelo Naredbu o obustavi istrage protiv Boška i Bogdana Diljevića, “jer nema dovoljno dokaza da su počinili to krivično djelo”. Naredba je donesena 10.06.2019., a Diljevići su bili osumnjičeni za ubistvo Bojana Koprene, koji je nestao 07.07.2014. godine.
10.
“Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci obustavilo je istragu protiv braće Boška (59) i Bogdana Diljevića (54) iz Bukvaleka kod Banjaluke, koje je MUP RS doveo u vezu sa ubistvom Bojana Koprene (26)”, rekao je za “Novosti” glavni tužilac OJT Banjaluka Želimir Lepir, navodeći da je naredba o obustavi istrage donijeta 10. juna 2019. godine.
11.
Nakon toga uslijedila je Naredba tužilaštva o prepoznavanju inspektora koji su osumnjičeni za “iznuđivanje iskaza”.
“Imamo osumnjičene, koje tužilaštvo nije željelo da sasluša, a sada su donijeli odluku da obustavljaju istragu. Sada okreću situaciju i optužuju naše inspektore, koji su radili istragu za iznuđivanje iskaza. Traži se od MUP RS da postroji svoje inspektore i dovedu osumnjičenog za ubistvo, koji bi trebalo da prepozna inspektora koji ga je navodno ošamario. To je stvarno nevjerovatno”, rekao je Lukač za “Novosti”, 10.06.o.g..
12.
Potom je uslijedilo odbijanje MUP RS da postupi po Naredbi tužilaštva, što je nezapamćeno i svjedoči da je policija potpuno istrgnuta iz bezbjednosnog sistema, da ne služi za zaštitu građana, već kao servis Lukača i njegovih prijatelja. Tu ne treba nikako zaboraviti ni Darka Ilića, jer je za vrijeme njegovog vođenja Uprave za organizovani kriminal i došlo do hapšenja braće Diljević.
13.
Umjesto da protiv Lukača i ostalih iz vrha MUP RS podnese krivičnu prijavu, Lepir izdaje nemušta saopštenja u kojima pokušava da demantuje postojanje sukoba između Tužilaštva i MUP-a, a jedino što je uspio jeste da potvrdi da na toj relaciji bukti pravi rat, ali i da tužioci ne smiju ništa pripadnicima MUP RS, posebno Komandantu Hunte Lukaču.
14.
“U posljednje vrijeme u skoro svim štampanim, elektronskim medijima i na internet portalim, su objavljeni detalji iz predmeta nestalog Bojana Koprene, u kojima se između ostalog navodi ‘MUP Republike Srtpske i Okružno javno tužilaštvo Banjaluka su već duže vrijeme u ratu’ ili ‘zaoštravaju se odnosi banjalučkog tužilaštva i MUP-a Republike Srpske’, itd.
https://1.bp.blogspot.com/-aCL2qZMphyY/XRSf_nfx5PI/AAAAAAAAgVY/Hs8mFjgC3rALAerQLV1Utk8orgd5MlxzgCLcBGAs/s1600/Screen%2BShot%2B2019-06-26%2Bat%2B1.42.56%2BPM.png
Radi objektivnog informisanja javnosti obavještavamo građane Republike Srpske i BiH, da Okružno javno tužilaštvo Banjaluka nije u nikakvom sukobu sa policijom Republike Srpske i da su to slobodne interpretacije novinara ili nekih rukovodilaca MUP-a Republike Srpske, koji su se oglašavali u medijima, povodom ovog predmeta”, naveo je Lepir u saopštenju, izdatom 26.06. ove godine.
15.
Pitanja za Lepira je mnogo, a samo neka od njih glase – Ko su ti “neki rukovodioci MUP RS”?
Ko im je šef?
Da li je to Lukač, a naravno, da jeste!
I zbog čega nije pokrenuo istrage protiv njih?
https://1.bp.blogspot.com/-PNjCvDgiHIs/XRSgFwt9xTI/AAAAAAAAgVc/oq3BhxRO6PIB_m_96F9w30zfKvIy22m8QCLcBGAs/s1600/Screen%2BShot%2B2019-06-26%2Bat%2B1.43.29%2BPM.png
16.
Da li zbog “Feraget, j… te … , hoćeš da me Lukač ubije??!
17.
Da je savjestan tužilac, a ne prestravljeni sluga Lukača, Ilića i ostalih nasilnika spremnih na sve, Lepir bi istupio u javnost sa konkretnim imenima i rekao zašto se osjeća ugroženim; Bio bi to njegov pozitivni doprinos razrješenju brojnih kriminalnih situacija koje je Tužilaštvo sprovelo po nalogu MUP-a RS, njegovih čelnika.
18.
Lepir, međutim, ne smije ni da pokrene postupke protiv pripadnika MUP RS koji odbijaju da izvrše Naredbu tužilaštva, iako on lično, svojim saopštenjem, to potvrđuje.
“Ovakav neprofesionalan odnos pojedinih policijskih službenika MUP-a Republike Srpske prema jednoj, nadasve, ispravnoj i zakonitoj odluci tužioca, može da stvori utisak kod građana da se policija i tužilaštvo sukobljavaju, a što naprosto nije tačno”, naveo je Lepir.
19.
Kakav drugačiji utisak od toga da MUP RS tretira tužilaštvo kao svoj servis sa obračune sa nepodobnim treba bilo ko da izvede, nakon što lično Glavni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka izjavi da postoji “neprofesionalan odnos pojedinih policijskih službenika MUP-a Republike Srpske prema jednoj, nadasve, ispravnoj i zakonitoj odluci tužioca”?!
20.
Preciznije, Lepir je potvrdio da Lukač ne dozvoljava bilo kakvu istragu protiv pripadnika hunte, ni u situacijama kada postoje neoborivi dokazi da su počinili nedjela, ali i da se tužilaštvo boji da pokrene istragu protiv njega i njegovih poslušnika, jerFeraget, j… te … , hoćeš da me Lukač ubije”!
Slobodan Vasković

Related posts

Leave a Comment