AKTUELNOSTI KRIMINAL REGION 

I DALJE SE PRIKRIVAJU IZVRŠIOCI I NALOGODAVCI UBISTVA MILANA VULELIĆA

Ni 12 godina nakon ubistva građevinskog inženjera Milana Vukelića, koje je potreslo Banjaluku, naručioci nisu poznati. Dok istraga tapka u mjestu, članovi njegove porodice i prijatelji su se ove godine okupili na Trgu Krajine i održali pres konferenciju za novinare, iako su ranije organizovali protestne šetnje. Ljiljana Todorović, sestra Milana Vukelića, poručuje da ubice i dalje slobodno šetaju gradom, ali da je pravda dostižna…

 

“Evo otac je umro, nije dočekao da sazna ko su mu ubice sina. Majku još održavamo, jer ubice glume elitu i slobodno šetaju ulicama ovog grada. Ja kad odem na groblje prvo zapalim svijeću za naručioce ubistva”, rekla je Ljiljana Todorović, sestra Milana Vukelića.

Milan Vukelić je ubijen bombom koja mu je podmetnuta u automobil. Do eksplozije je došlo 6. novembra 2007. godine, dok je auto još bilo u kretanju, i to u blizini zgrade MUP- a u Banjaluci. Sa njim je bio i Tomislav Dobrnjac kojem su nakon teških povreda amputirane noge.

 

Milan Vukelić bio je dugogodišnji radnik Zavoda za izgradnju Banjaluka, koji je javno ukazivao na koruptivne radnje, kako u instituciji u kojoj je radio, tako i o milionskim pronevjerama u budžetu Banjaluke.

“Ovdje se politika u sve umiješala, i tek kad se politika ne bude miješala biće moguće saznati imena nalogodavaca. Nakon tog ubistva, imamo niz nerasvijetljenih ubistava. Evo ubistvo Davida Dragičevića, ubistvo Slaviše Krunića.”, rekao je novinar Miljan Kovač.

Milan Vukelić je dva dana prije ubistva govorio u medijima i pokazivao dokumentaciju o navodno sumnjivim milionskim poslovima gradskih struktura Banjaluka i Zavoda za izgradnju. Njegovo ubistvo se i dalje karakteriše kao nerasvijetljeno, a iz tužilaštva već godinama poručuju da je istraga u toku.

BNTV

Related posts

Leave a Comment