AKTUELNOSTI KRIMINAL REGION 

Hunta nastavlja sa napadima na prava, na slobodu na dostojanstvo na život

Istina je i da se Lukač panično plaši grupe “Pravda za Davida”, njihove borbe za Istinu o Ubistvu Davida i Pravdu za one koji su učestvovali u zločinu; Plaši se, jer zna da će i njega stići Pravda, zato što je štitio zločince – zloupotrebom institucije, notornim lažima, naredbama tužiocima i podređenima da se taj slučaj ne smije riješiti, o čemu postoje jasni, čvrsti, nedvosmisleni dokazi…

 

1.
Hunta Dragana Lukača nije odobrila grupi “Pravda za Davida” održavanje mirnog skupa na Trgu Krajine, 21.04.2019. godine – na godišnjicu prvog velikog skupa na kojem se zahtijevala Istina o Ubicama Davida Dragičevića i Pravda za njih.
2.
Nije bilo ni očekivano da Lukačeva Hunta odobri taj skup, zato što je njen osnovni cilj, u slučaju Teškog Ubistva Davida Dragičevića, da zaštiti Naručioce Ubistva, ubice i njihove pomagače, od kojih su pojedini pripadnici policije.
3.
Zabranom skupa, po ko zna koji put se potvrdilo da Lukač i Hunta sve one koji traže Istinu i Pravdu, ne samo u ovom, već i drugim slučajevima, drže izvan zakona i postupaju prema njima kao prema osobama bez ikakvih građanskih prava.
4.
Istovremeno, Lukač i Hunta, kojom komanduje, Naručioce Ubistava, Ubice i njihove pomagače drži iznad zakona, iznad entiteta, čini ih nedodirljivim i stvara ambijent za nove nekažnjene likvidacije.
5.
Upravo zbog stvaranja takvog ambijenta i doneseno je niz drakonskih zakona, koji su pravljeni kako bi se ozakonilo nezakonje i teror Hunte i onih koje štite nad ostalim građanima. Posebno onim koji imaju sopstveni stav, ali jezive represije neće biti pošteđen niko.
Preciznije, već je nije pošteđen, jer ona traje – ali njene žrtve mahom ćute.
6.
Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, Savezne Republike Njemačke i Velike Britanije, te ured Visokog predstavnika U BiH uputile su, 11.04.o.g., zajedničku izjavu o nacrtima tih zakona u Republici Srpskoj.
“Politički lideri u Bosni i Hercegovini trebaju provesti reforme koje zemlju približavaju demokratskim normama i evropskim standardima.
Umjesto toga, ambasade Sjedinjene Američke Države, Savezne Republike Njemačke i Velike Britanije i Ured visokog predstavnika u BiH, nedavne incijative i retoriku u Republici Srpskoj vide kao udaljavanje od tih standarda, uprkos vladinoj javno proklamovanoj privrženosti procesu evropskih integracija. Sloboda izražavanja, mirno okupljanje i sloboda medija temeljni su elementi zdrave, funkcionalne demokratije i ključni su za odgovornost koju treba da snose vlasti i lideri. Opozicioni glasovi, organizacije građanskog društva, medije i mirne proteste poput onih koje je organizovao pokret Pravda za Davida ne bi trebalo smatrati sigurnosnom prijetnjom. Izmjene zakona kojima se ovlašćuju institucije vlasti da cenzurišu pojedince, grupe ili medije ili kriminalizuju slobodno obavljanje zvanične funkcije, samo podrivaju demokratiju”, navedeno je u zajedničkom saopštenju.
7.
Ništa od rečenog Režim u RS nije prihvatio, iako, navodno, teži ka EU-integracijama, premda bi se moglo konstatovati da im je isključivi cilj  dezintegracije; I to nasilne.
8.
Ništa od rečenog nije usvojila ni Lukačeva Hunta – drakonski zakoni, nivoa Sekuritatee i Štazija, prošli su parlamentarnu proceduru u obliku nacrta i pripreme za slamanje svake drugačije misli i svakog onog ko je izrekne su nastavljene.
9.
Nakon odbijenice za održavanje mirnog skupa, jasno je da Lukač i njegova Hunta i dalje grupu “Pravda za Davida” smatraju bezbjednosnom prijetnjom, iako su stvarna bezbjednosna prijetnja upravo Lukač, kriminalci i ubice kojima se okružio, Hunta i svi oni koji podržavaju poništenje MUP RS i njegovo pretvaranje u ubilačku falangu, kojom rukovodi osoba bez ikakvih skrupula.
10.
Lukač, koji je Sociopata i patološki lažov, ne odustaje od svog plana Progona i Izgona iz BiH/RS svih onih koji se i dalje bore da se sazna Istina o Ubistvu Davida (a zna se poodavno) i da se odgovorni privedu pravdi.
11.
Lukač sam po sebi ne znači ništa;
On je poodavno raskrinkan, njegove laži su razotkrivene, ali činjenica da je jedna takva individua na čelu oružane sile je krajnje uznemirujuća, jeziva i, što ne reći, monstruozna, zato što će on, izvan svake razumne sumnje, ponovo upotrijebiti tu silu, kao što je to učinio 25. i 30.12.2018., naređujući da se brutalno prebija, lomi, privodi, progoni goloruki narod.
12.
Istina je i da se Lukač panično plaši grupe “Pravda za Davida”, njihove borbe za Istinu o Ubistvu Davida i Pravdu za one koji su učestvovali u zločinu; Plaši se, jer zna da će i njega stići Pravda, zato što je štitio zločince – zloupotrebom institucije, notornim lažima, naredbama tužiocima i podređenima da se taj slučaj ne smije riješiti, o čemu postoje jasni, čvrsti, nedvosmisleni dokazi.
13.
Lukač, Hunta, Oni koji stoje iza njega, ne podrivaju samo demokratiju, oni podrivaju pravo na život, a to je već situacija koja se neće još dugo nijemo posmatrati, uprkos snazi represije što se primjenjuje nad građanima.

Slobodan Vasković

Related posts

Leave a Comment