AKTUELNOSTI KRIMINAL REGION 

DOKTOR MENGELE IZ NAŠEG SOKAKA

Žašto Keroviću nije oduzeta licenca za rad?

 

Keroviću nikad nije nije oduzeta ljekarska licenca, vratio se u Dom zdravlja Lopare i tu radio donedavno. Nedavno je dobio otkaz kao tehnološki višak po novoj sistematizaciji.

Doktor i poslanik u parlamentu BiH oteo je trudnu ženu pred porođajem sa kojom je bio u vezi, na silu joj izvršio abortus, pa je bacio da iskrvari.

Ovaj monstruozan slučaj, koji je godinama zataškavan, desio se još 1997. godine, ali je tek prije dva mjeseca dobio konačan epilog. Tadašnji poslanik SDS u parlamentu BiH, doktor Dragomir Kerović iz Lopara, oteo je trudnu ženu s kojom je bio u vanbračnoj vezi, nasilno je uspavao i uradio joj abortus, a potom je bacio na poljanu.

Mlada žena (27) bi iskrvarila da je nisu našli prolaznici i hitno je prebacili u bolnicu. Bila je pred porođajem.

Proces Keroviću trajao je godinama, a možda “bosanski doktor Mengele”, kao su ga prozvali pojedini mediji, ne bi ni završio na sudu da nije bilo pritiska ženskih NVO i međunarodnih organizacija.

Osuđen je tek 2004. na četiri i po godine zatvora. Odležao je, a potom se bez problema vratio u profesiju i u politiku. Vratio se i na drumove. Skrivio je dve saobraćajne nesreće, u kojima je jedan čovek poginuo, a jedan ostao invalid. Potom je 2015. oborio pješaka na pješačkom u i to pokušao prikriti.

– Nisu to jedini njegovi zločini, ali druge je uspio zataškati – kaže naš izvor iz Lopara.

Uprkos svemu 2016. je kao kandidat Srpske narodne stranke pobijedio na izborima i postao odbornik u SO Lopare. Danas je, tvrde upućeni, štićenik lokalnog SNSD.

Keroviću nikad nije nije oduzeta ljekarska licenca, vratio se u Dom zdravlja Lopare i tu radio donedavno. Prije dva mjeseca je dobio otkaz kao tehnološki višak, po novoj sistematizaciji.

Rado Savić (SDS) načelnik Lopara, koji je po struci ljekar, zgrožen je ponašanjem svog sugrađanina, ali još više stavom Komore, koja, kako kaže, vodi računa samo o prihodima, a ne i o elementarnoj etici.

– Unakazio je trudnu ženu i ubio dete pred porođaj, a onda se vratio kao da se ništa nije desilo. Ponaša se bahato, kao da je heroj koji je spasao desetoro dece. To je šamar i ljekarskoj profesiji i cijeloj zajednici i dok sam živ ja ću se kao ljekar, građanin, roditelj i političar boriti protiv takvih – kategoričan je Savić.

Predsjednik se odmara na Baliju, Komora ćuti.

Da li su ljekarima, koji su krivično odgovarali zbog smrti svojih pacijenata ili teških posljedica po njihovo zdravlje, oduzete doktorske licence i na koje vreme?

Od Komore doktora medicine RS, kojoj smo se obratili i pismenim zahtevom, ni juče nismo dobili odgovor na ovo pitanje. Predsjednik Komore Saša Vujnović je na godišnjem odmoru na Baliju i na posao se vraća tek u septembru. Sud časti Komore, kako nam je rečeno telefonskom razgovoru, “sastaje se samo po potrebi”, a evidenciju o ranije izrečenim sankcijama nije moguće dati na uvid javnosti bez odobrenja predsjednika Komore.

Hirurg ženi izvadio zdrav jajnik

Borila se dugo i pacijentkinja S. S. da dokaže da joj je 2014. hirurg dr Marinko Lovre, inače ranije osuđuvanog zbog mita, uz slijepo crijevo, usput izvadio i – zdrav jajnik. Nakon svega, ljekar je to pokušao da prikrije. Istraga je trajala četiri godine, podignuta je optužnica, ali dr Lovre je i nakon toga zaposlen i to u vodećoj zdravstvenoj ustanovi RS Univerzitetskom kliničkom centru Banjaluka. Ni ovim slučajem se nije bavio Sud časti Komore doktora medicine RS.

Građani vjeruju da su svi ovi slučajevi samo vrh ledenog brijega i da je spisak nekažnjenih ljekarskih grešaka mnogo duži.

BNTV

Related posts

Leave a Comment