AKTUELNOSTI REGION 

Dodik se ponaša džukački! On je milijarder, a uzima od tako siromašnog naroda…

Slavna pjevačica i muzička ličnost Jelena Karleuša kazala je da je “morala uzvratiti Dodiku na isti način da bi je bolje razumio”.

 

Zašto svi šutimo na nepravdu?

“Vi šutite, ali ja nisam neko ko šuti. Zašto se ja uopće bavim ovom temom, a ne nadležni organi, policija, sudstvo? U tom grmu leži zec i jedna tužna istina svih nas na Balkanu, a to je da muzička ličnost mora koristiti svoju popularnost na ovakav način, nažalost. Ja često iznosim stavove na Twitteru i, skoro pa uvijek, izazovem tektonske poremećaje, ne samo u Srbiji nego na Balkanu. To je ono što mi svi mislimo, a samo rijetki od nas smiju da kažu. Ja sam primjer da su građani kontaktirali jednu pjevačicu i tražili joj da skrene pažnju na jedno zvjersko ubistvo mladog čovjeka. Ja sam rekla da im pomogu pomoći jer se ne plašim ničega, skoro ničega, možda samo za svoju djecu, za sebe ne”, kazala je Karleuša za N1 i dodala:

“Ja bih samo na tu temu dodala, ja sam majka dvoje djece. U ime svih majki i očeva, ja hoću da iskoristim svoj glas koji se daleko čuje i ludu hrabrost da se istjera pravda za jednog momka, da se danas ili sutra ni meni ni bilo kome ne bi desilo”.

 Na pitanje ima li prijetnji, Karleuša je odgovorila:

“Mene je uvijek strah, ali ne dozovoljavam da me odvoji od onoga što se zove čestitost, ispravnost. Tako se svi dijelimo na dobre i loše ljude, ja drugu podjelu ne znam. Ja sam ljudski odreagirala, nisam nikoga imenovala, a jedan čovjek se osjećao prozvanim i na grub način odgovorio. Ja nemam nikoga iza leđa, moj muž je sportista, ja sam majka dvoje djece, pjevam. Nemam političare i tajkune iza sebe, naravno da se trebam brinuti, ali..”, dodala je Jelena Karleuša.

Komentar na tvit koji je uzburkao regiju?

“Baš sam hrabra i pismena. Mislim da ne znam odakle da počnem. Ajde ovako: Nazivajući mene pjevaljkom, jedan čovjek, koji sebe zove predsjednikom, je pokazao kakav stav ima prema ženama. Čak i moju profesiju nipodaštava. Ja nisam pjevaljaka, ja sam muzička ličnost. S druge strane, ako sam ja pjevaljka, onda je dama ona koja se vozi njegovim helikopterom o trošku siromašnih građana s nogicom oko noge. Ona je za njega dama, u toj konstalaciji, ja pristajem da budem pjevaljka. Ne dozvoljavam nikome da me vrijeđa i napada na taj način. Ja se njega ne plašim, to neka mu bude jasno. S druge strane, ja njega nisam pomenula imenom, sam se prepoznao i upao u mrežu i zamku. Koliko znam, tog čovjeka niko ne voli. Njegovo ponašanje je upravo onakvo kakve izjave daje – “džukačko”. Ja sam morala, bez obzira na to što znam da budem vrlo fina, uzvratiti na isti način da bi me bolje razumio”, poručila je Karleuša.

Dodala je da pojedinac ne može ništa uraditi sam, ali da građani okupljeni u grupu mogu uraditi dosta.

“Ovdje svi šute. S druge strane, pošto pričamo o narodu u Banjoj Luci i ljudima koji su srpske nacionalnosti, prosto mi je šokantno da Srbija ne reagira što ne znači da neće. Mislim da je potrebno više ovakvih ljudi sa svake strane, ne samo ovdje nego i kod vas.”

Slavna JK je kazala da je ovo njena tema, koliko i svačija druga.

“Ovo je moja tema koliko i svačija druga, a to što ja kad nešto kažem o tome svi pričaju, pa čemu služi moja popularnost? Da se bogatim? Pa ja sam bogata žena, udata sam za bogatog sportistu. Ja ne moram pjevati. Ja stvarno ne moram ovo raditi, ali ljudski, kao žena i majka koja želi da joj djeca odrastaju u boljem okruženju. Apelirala sam puno puta na kolege i generalno javne ličnosti. Svi oni zajedno da se skupe, nemaju pratilaca na društvenim mrežama koliko i ja. Sigurna sam da svi misle kao ja. Zašto svaka moja izjava izaziva ovoliku dramu? Zato što smo, izgleda, mi svi ovce na Balkanu i vode nas prema klanju. I onda jedna mala neposlušna ovčica istrči i svi je gledaju, a duboko u sebi znaju da sam upravu”, istakla je Karleuša.

Dodala je da smo kao narod mnogo siromašni i gladni, što se koristi.

“Mi smo mnogo siromašni, mnogo smo gladni kao narodi. Mi smo zastrašeni i niko neće da radi ovo što ja radim jer čuva onih 200-300 eura koje će zaraditi, a vladajuća struktura vlada time, strahom, pritiskom i represijama. Sve dok se narod bude plašio, neće biti poboljšanja. Glavna moć je u narodu, finalno pomirenje može da dođe kad postanemo mnogo gladniji i mnogo bijesni. Mislim da još nismo dotaknuli dno. Kada je riječ o BiH, pročitala sam neke informacije da je to područje Evrope gdje žive najsiromašniji ljudi, a mi upravo pričamo o gospodinu Dodiku koji je milijarder. Uzimati od tako siromašnog naroda, moraš mnogo biti bezobrazan i opušten, da od najsiromašnijeg naroda ti postaneš milioner. Opet kažem, ja imam, ali ovi koji nemaju mi nisu jasni”, istakla je Karleuša i dodala:

“Još i da nema muzike, stvarno bi bili najtužniji na ovim prostorima. Onda bismo trebali počiniti kolektivno samoubistvo, kao Balkan smo doživjeli jedno dno beznađa”.

 

AVAZ

Related posts

Leave a Comment