REGION 

Dodik ima tešku i opasnu dijagnozu, pokazuje psihijatrijski nalaz i performansi psihijatrijskog bolesnika

Dezorijentisanost i nekontrolisani napadi predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika na svakoga ko mu se nađe na putu imaju potvrdu u psihijatrijskom nalazu koji su urađeni prije tri godine za potrebe suđenja sa Mladenom Bosićem.

 

Uvrede upućene ocu mrtvog djeteta o svijeći na krsnoj slavi ili priviđanje 50 otetih kamiona sa izbornim materijalom samo su neke od posljedica psihijatrijske dijagnoze koja je ustanovljena Miloradu Dodiku krajem 2015. godine, a čiji će se simptomi, kako su ljekari opisali, pojačavati sa svakim novim strahom za sopstvenu ličnost.

Dezorijentisanost i nekontrolisani napadi predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika na svakoga ko mu se nađe na putu imaju potvrdu u psihijatrijskom nalazu koji su urađeni prije tri godine za potrebe suđenja sa Mladenom Bosićem.
Miloradu Dodiku je tokom ovog mandata, 7. decembra 2015. godine, ustanovljena psihijatrijska dijagnoza postraumatskog stresnog poremećaja prema kojoj je ostavljena mogućnost da se ”simptomi oboljelog vremenom pojačaju”.
Nažalost, Izborni zakon ne ograničava osobe sa dijagnozom psihijatra da se kandiduju, zbog čega postoji realna mogućnost da se i druge oboljele osobe, slične Dodiku, od oktobra nađu na važnim funkcijama.
Anamneza Dodikovog stanja opisuje ga, kako svaki put kad je izložen informacijama za koje on tvrdi da su kleveta, javlja se stanje šoka, neraspoloženje, razočarenje, strah za svoju ličnost…. ”Oboljeli”, kako psihijatar u nalazu oslovljava Dodika, naveo je da mu se tad nameću razne misli, dobija jake napade migrene, poremećen san. Zbog toga postaje nestabilan i dezorijentisan.
Najčešći i najizraženiji simptomi PTSP su intenzivan strah, pad raspoloženja , gubitak povjerenja u druge ljude, nesanica ili uporne noćne more. Priroda PTSP je takva da umanjuje kvalitet življenja, nemogućnost oboljelog da se kvalitetno odmori, relaksira, uživa u susretu sa drugih ljudima. Oboljeli Dodik je naveo kako je i ranije imao slične simptome, ali da se nikad prije nije liječio kod ljekara, već je samoinicijativno uzimao lijekove za smirenje.
Strah za svoju ličnost, a onda i za porodicu, najistaknutiji je dio psihijatrijskog nalaza.
Upravo to se dešava posljednjih mjesec dana, zbog čega izriče nekontrolisane uvrede na račun političkih protivnika, ali i porodicu ubijenog Davida Dragičevića poredi sa svojom.
“Taj otac dođe na skupštinu i kaže ‘ugasili ste mi slavsku svijeću’, a ima još jednog sina. Ima sina iz prvog braka. A kaže ‘ugasili ste mi slavsku svijeću. Osim toga, niko ne može da potvdi da je uopšte ikad slavio slavu”, poručio je Dodik pred TV kamerama prije desetak dana.
Tu sa uvredama nije stao, već je porodicu momka čija je smrt i dalje obavijena velom tajne, zbog čega ljudi već više od 130 dana protestuju na Trgu Krajine u Banjaluci, uporedio sa svojom – navodno, sređenom.
“Ta porodica je, nažalost, odrasla u nekim uslovima, koji su malo neuobičajni. Majka se udala za drugog čoveka i odvela ćerku i stavila toga pokojnika sa 12-13 godina. U najozbiljnim godinama, najtežim godinama za odrastanje. Ja cijeli život sa svojom suprugom činim da se pobjegne od poroka, da ih formiram kao ozbiljne ljude. Moja kćerka danas ima četvoro djece, moj sin ima jedno i već čeka drugo. Ozbiljni su ljudi, bave se svojim poslovima”, rekao je oboljeli predsjednik.
Javna je tajna da Dodikova porodica važi za sve osim za sređenu, uključujući i njegove postupke.
Zbog nepovjerenja u druge ljude, opisanog u psihijatrijskom nalazu, ove godine nije dozvolio da neko drugi u SNSD bude na čelu izbornog štaba. Lično je preuzeo kontrolu nad štabom, što u njegovoj partiji ne smatraju razumnim potezom.
Isto kao što je lično odlučio, što takođe u partiji smatraju potpuno nerazumnim potezom, da niko drugi u SNSD nije zaslužio njegovo povjerenje da ga, u slučaju da osvoji mandat člana srpskog Predsjedništva BiH, zamijeni, pa je za nosioca kompenzacione liste u parlamentu BiH postavio Nenada Stevandića.
Tako bi Stevandić od oktobra, ako se narod na izborima odluči za oboljelog Dodika, a SNSD dobije šansu da formira Vladu, mogao da bude novi član Predsjedništva BiH. Po želji ”oboljelog”.
I posljednji napadi i nebuloze sa kamionima izbornog materijala koje je izgovorio predsjednik Dodik samo su dio psihijatrijske priče.
Očigledno je da svaku informacija koja se objavi, a koja nije kontrolisana od njega lično, smatra napadom na njega i njegovu ličnost i da i SNSD, ali i nas, čeka još dva mjeseca vrlo opasnih performansa psihijatrijskog bolesnika.B1.info

Related posts

Leave a Comment