AKTUELNOSTI REGION 

Do podne lažljivac od podne lažov na kvadrat

Predsjednik RS-a, Milorad Dodik je otvorio studentski dom na Palama, a sam mu je predložio i dao ime dr. Radovan Karadžić. Ne toliko davno, Dodik je o Karadžiću imao izrazito negativno mišljenje, a nazivao ga je i “izdajicom srpskog naroda.”…

 

Milorad Dodik je još 1997. godine zajedno s Biljanom Plavšić preuzeo vlast u Republici Srpskoj – ona kao predsjednica, a on kao premijer; SDS će zatim izbaciti Karadžića iz članstva.
Prvo su bili najveći politički neprijatelji, da bi sada bili glavni saveznici, prije svega ideološki. U društvu sa suprugom i kćeri Radovana Karadžića predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je na Palama, gdje je bilo ratno sjedište Karadžićeve vlasti, otvorio studentski dom i dao mu ime po Karadžiću.
Dodik je rekao da je studentski dom posvećen čovjeku koji je nesumnjivo postavio temelje Republike Srpske, prenijela je agencija Beta.
Dodik je bio taj koji je izvlastio i Karadžića i Pale i SDS, da bi u međuvremenu otkrio kako je pozivanje na karadžićevski nacionalizam dobra formula za opstanak na vlasti.
Milorad Dodik je 1997. s Biljanom Plavšić rušio vlast Radovana Karadžića i njegove Srpske demokratske stranke (SDS), pobjednice prvih višestranačkih izbora u BiH među srpskim narodom. Kad je Karadžić pod pritiskom međunarodne zajednice ipak morao odstupiti s čela Republike Srpske, mirno ga je 1996. naslijedila Biljana Plavšić.
Zajedno s Dodikom, koji je cijeli rat proveo kao Markovićev reformist, kao uvjereni oporbeni socijaldemokrat u vrijeme kad je bilo kakvim kritičarima vlasti život bio ugrožen, Biljana Plavšić je u puču 1997. uz pomoć transportera SFOR-a srušila vlast SDS-a te sjedište RS-a s Pala prebacila u Banja Luku.

Nazivao je Karadžića zločincem i lopovom a sada ga proglašava patriotom i herojem…

Related posts

Leave a Comment