AKTUELNOSTI REGION 

DA SMO SE RANIJE BORILI PROTIV OVIH ZLOČINACA, NE BI BIO OVOLIKO ŽRTAVA

Ista poruka i za vlast i opoziciju…

 

Stotinu šezdeset dana borbe i trganja za istinom i pravdom. Davidov otac, grupa Pravda za Davida i građani pitaju samo jedno ko je ubio Davida? Davor Dragičević kaže da neće odustati sve dok ne dobije odgovor na to pitanje. Ponovio je da institucije i dalje ne rade svoj posao kako treba i poručio nadležnima da borba za istinu nikad neće stati.

I za vlast i za opoziciju imao je istu poruku.

’’Da ste stali prije sedam godina iza mog sada mrtvog djeteta  kada je tražio pravdu za Nikolu Đurovića, kada je tražio pravdu za svog prijatelja Arbutinu, moj David bi danas bio živ. Studirao, pisao pjesme, ručao sa svojim tatom, mamom, sestrom, braćom. Na mom stolu je ostao jedan tanjir ne treba mi n i taj jedan tanjir.’’ – rekao je veceras na Trgu Krajine Davor Dragicević.

Pisma podrške roditeljima ubijenog mladića stižu sa svih strana.

’’Mislili su on je nevažan, nebitan i on i njegov mali. A ti si postao svima važan i ti i tvoj mali. I onima koji te obožavaju, ali i onima koji te se plaše i svakog tvog novog koraka. E moj brate, mislili su da će s tobom lako, da ćeš da popušiš njihovu priču, kao jeftinu cigaru. Ono po proncipu daj šta daš. Na nemoj, na pogrešnog su udarili.

Tvoja pesnica sve čvršće i ponosnije stoji. Možda ti nemaš neku veliku školu, ali imaš velika muda da njima pokažeš gdje im je mjesto.

E moj lave, vidjeli su u tebi miša, pružaju ruku, nude novac i saradnju. Pokazao si cijelom svijetu da si veći od svih njih zajedno. Na sve su računali, ali ne na tebe takvog. Zbog toga i ti rasteš, kao i kolona koja je iza tebe sve duža i duža. Zato, Davore naklon do poda.’’ – navodi se između ostalog u pismu podrške koje je ispraćeno gromoglasnim aplauzom više stotina okupljenih Banjalučana.

Okupljanja građana na Davidovom trgu od naredne sedmice održavaće se od 18 časova. Ništa nas neće spriječiti od naše borbe za istino u Davidovom ubistvu, poručeno je sa Davidovog trga.

Večeras je skup “pravda za Davida” održan i u Gradiški.

BN TV 

Related posts

Leave a Comment