AKTUELNOSTI KRIMINAL REGION 

Da li su Ilić i Vrećo noć prije kriminalne pres konferencije MUP RS proveli zajedno pripremajući laži koje su na presu iznesene

David Dragičević, dvadesetjednogodišnji mladić, otet je u noći 17/18.03., a njegovo beživotno tijelo nađeno je 24.03.2018., na ušću Crkvene u Vrbas…

Istraga, koju vodi “tužilac” Dalibor Vrećo nije dala nikakve rezultate, štaviše vođena je sve vrijeme u pogrešnom pravcu.
Razlog je da se zataška učešće pojedinih pripadnika policije, među njima i Darka Ilića, tadašnjeg načelnika Uprave za organizovani kriminal (sada savjetnik Dragana Lukača), u zločinu Teškog Ubistva Davida Dragičevića.
Upravo za taj prljavi posao Miodrag Bajić, zamjenik Republičkog javnog tužioca i jedan od kumova Pravosudne mafije (zajedno sa Milanom Tegeltijom, šefom VSTS), izabrao je Vreću.
Bajić je, preko svog piona Gorana Glamočanina, donio Naredbu o nesprovođenju istrage protiv Ilića, Dubravka Kremenovića i drugih pripadnika MUP RS, koja je prepuna laži, falsifikata, manipulacija, potpunog ignorisanja nespornih činjenica…
Vrećo je trebalo odavno da bude najuren iz pravosuđa, jer je teško korumpiran; Trebalo je da bude procesuiran kada je “lažirao optuženog” u slučaju “Naerac” (vidi dodatak) pred Sudom u Gradišci – tada je umjesto Naerca u sudnici bilo prisutno NN lice koje je glumilo optuženog.
Ništa bolji od njega nije ni Želimir Lepir, Glavni okružni tužilac, takođe ucijenjen od Bajića i Tegeltije, jer je dokazano korumpiran u slučaju “Adrović”, kada je za usluge oslobađanja Mehe Adrovića nagrađen stanom u Beogradu i 50.000 KM.
Istražujući dalje slučaj Teškog Ubistva Davida Dragičevića došao sam do relevantnih saznanja da je sasvim moguće da je Vrećo cijelu noć 25/26.03.2018. godine proveo na imanju Darka Ilića u Novoj Topoli, gdje potonji posjeduje Mesnu industriju “D+V Agros”, koja se bavi svim, ponajmanje mesom.
Istraga koja bi morala da se sprovede o Teškom Ubistvu Davida Dragičevića ponovo, ali i o istrazi koju je opstruisao Vrećo, pod budnim okom Lepira, Bajića, Tegeltije… trebalo bi da utvrdi da li je Vrećo noć 25/26.03.2018. godine proveo na Ilićevom imanju, dogovarajući demonizaciju i kriminalizaciju Ubijenog Davida, koja se desila na kriminalnom presu MUP RS, održanom 26.03.2018. godine.
Tada je Ilić ustvrdio da je David opljačkao kuću Đorđa Rađena na Laušu, što se pokazalo kao laž; Kasnije je tvrđeno da je David bio pod dejstvom “jeftinog LSD-ija”, što su demantovali toksikološki nalazi iz Beča i Beograda.
https://4.bp.blogspot.com/-RFQDDynjRrg/XN6S47vpM2I/AAAAAAAAfx0/6zt4LEsc8JoAUXmC2-2cG3NQhHsC1reugCLcBGAs/s1600/Ilic%25CC%2581.jpg
Gotovo sve što je Ilić, u prisustvu svog višedecenijskog prijatelja u nezakonitostima, patologa Željka Karana rekao na pomenutom presu pokazalo se kao laž. Kuriozitet tog zločinačkog presa je da se na njemu pojavljuje patolog (Karan), što je nezabilježeno u analima policije.
Sve te neistine su, prema tvrdnjama mojih izvora, osmislili Vrećo i Ilić u noći 25/26.03.2018. u Novoj Topoli.
Važno je naglasiti da su Ilić i Vrećo komunicirali 25.03.2018. (bila je nedelja) nešto prije 18 časova. Ilić je pozvao Vreću sa telefona registrovanog na “D+V Agros”. Taj telefon ranije je bio registrovan na Specijalno tužilaštvo, koje je kasnije preimenovano u Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala (Republičko tužilaštvo).
Šef Posebnog odjeljenja je Miodrag Bajić, iako je mnogo primjerenija funkcija za njega – Kontrolor Kriminalaca i Kriminala!!!.
Nakon što su Ilić i Većo razgovarali 25.03. oko 18 časova, Vrećo isključuje telefon sve do 06 časova ujutro 26.03.2018. godine.

 

Slobodan Vasković

Related posts

Leave a Comment