AKTUELNOSTI KRIMINAL REGION 

Da li je plaćen zločinački pres MUP-a

Inspektor Kojdić na pitanje saradnika zašto uzima donji veš Ubijenog Davida: “Njemu više neće trebati”!

1.
Da li su Pojedinci iz vrha MUP RS naplatili održavanje prljave, zločinačke pres konferencije, 26.03., na kojoj je žrtva Teškog ubistva David Dragičević kriminalizovan i, bez ijednog validnog dokaza, lažno optužen za provalu, a dan kasnije, takođe lažno, prokazan kao narkoman?!
Pres MUP RS, 26.03.
2.
Ovo pitanje postaje ključno, nakon informacija koje sam dobio od nekoliko kredibilnih izvora iz pravosudnopolicijskih krugova RS: Oni tvrde da su veliki novac platili neki od učesnika u Likvidaciji Davida Dragičevića, odnosno njihovi bliski srodnici.
3.
“Cilj je bio što prije zataškati Ubistvo, proglasiti ga zadesom i sve adaktirati. Niko nije računao na otpor porodice i građana”, tvrde moji sagovornici.
4.
Ova informacija daje novu, još monstruozniju, dimenziju likvidaciji Davida Dragičevića.
5.
Njegovo Ubistvo je organizovano, Davida jesu pretukli i oteli iza Metalske škole; Potom mučili u podrumu jedne policijske stanice te vikendici van Banjaluke i stanu u Banjaluci, gdje je i likvidiran; Sve to je pokušano javno da se zataška, ali je i, kako se tvrdi iz pravosudnopolicijskih krugova, onog njegovog dijela koji ne pripada zločinačkoj organizaciji, naplaćeno ogromnim sumama novca.
6.
Užas je jedina riječ koja opisuje navedeno stanje i stradanje Mladića koji se zamjerio moćnicima.
7.
Nesporno je da Glavni okružni tužilac Želimir Lepir i Dalibor Vrećo, postupajući tužilac, moraju biti u posjedu navedenih informacija.
Građani pred Okružnim tužilaštvom traže istinu o Ubistvu Davida
8.
Pitanja za njih glase:
-Da li ste izvršili provjeru navedenih informacija?
-Da li ste utvrdili Ko je iz Vrha MUP-a RS uzo novac, o kolikoj je sumi riječ i Ko je novac isplatio?
9.
Nije za očekivati da Lepir i Vrećo odgovore na bilo koje od postavljenih pitanja, jer je poodavno jasno da oni čine sve kako bi se zataškalo Ubistvo Davida Dragičevića – vrše potpunu opstrukciju istrage, kriju krađu dokaza, minimiziraju njihov značaj, a, takođe, kriju i uništavanje nekih od ključnih dokaza.
10.
Uz to, Lepir ništa nije preduzeo ni u vrijeme kada se David Dragičević vodio kao nestala osoba (18.03.-24-03.), pa je nečinjenjem suodgovoran za Ubistvo Davida.
11.
Da je Lepir na vrijeme reagovao, nakon prijave o nestanku, danas bi David možda/realno bio živ. On to nije učinio, nije naložio izuzimanje izvoda baznih stanica iz centra Grada niti je zatražio izuzimanje video materijala sa nadzornih kamera, što bi omogućilo efikasnu potragu za njim, čak i njegovo pronalaženje prije likvidacije.
12.
Međutim, Lepir to nije učinio,a zajedno sa Vrećom, kojeg je imenovao za tužioca mimo zakona, prikriva uništavanje ključnih dokaza koji su do 19.04. prebrisani – bazne stanice novim podacima, a video nadzori, jer ih vlasnici čuvaju do 30 dana. Takođe, Lepir je javno minimizirao krađu donjeg veša koji je bio na tijelu Davida Dragičevića kada je pronađeno, a koji je, istovremeno, bio krunski dokaz da je on zadavljen/ugušen, a ne da se utopio.
13.
Donji veš je ukrao inspektor Siniša Kojdić, koji je počinio još niz teških krivičnih djela.
Uznemirujući sadržaj: Fotografija snimljena pred obdukciju tijela Davida Dragičevića
14.
Kada ga je jedan od saradnika upitao zašto uzima Davidov donji veš, Kojdić je maliciozno odgovorio: ”Njemu više neće trebati”!
15.
Ovakva izjava svjedoči o monstruoznosti Naručilaca Ubistva, Ubica i njihovih saradnika.
16.
Postavlja se pitanje i da li su Lepir i Vrećo plaćeni da opstrušu istragu, da iscrpljuju namjerno roditelje Ubijenog Davida i da društvo prevedu u necivilizacijski stepen u kojem moćnici, vođe NarkoKlana i ostalih zločinačkih organizacija imaju diskreciono, suvereno pravo da likvidiraju svakog ko im se zamjeri, ko im na bilo koji način smeta ili samo zadovoljstva radi, a da za to ne budu kažnjeni?!
Slobodan Vasković

Related posts

Leave a Comment