AKTUELNOSTI KRIMINAL REGION 

Cijeli slučaj je, prema tvrdnjama roditelja, zataškan u samom vrhu MUP-a Republike Srpske

Nenad Radinković biće izručen BiH…

 

Nenad Radinković iz Laktaša koji je pravosnažno osuđen na četiri godine zatvora za saobraćajnu nesreću u kojoj je u Banjaluci poginuo Nikola Đurović mogao bi do kraja ovog mjeseca biti izručen BiH, potvrđeno nam je iz Ministarstva pravde BiH.

Nenad Radinković, koji je trenutno u ekstradicionom pritvoru u Belgiji, do kraja oktobra biće konačno izručen BiH.

Kako je ranije BN televizija izvještavala, Radinković je u jednom razgovoru u pritvoru u Belgiji otkrio da mu je obećano da će kaznu služiti pola u Sarajevu, pola u Banjaluci. To mnogi povezuju sa tim što je premijerka Srpske Željka Cvijanović, neposredno nakon njegovog hapšenja, bila u posjeti Belgiji sedam dana.

Iz Ministarstva pravde BiH potvrdili su Radinkovićevo skoro izručenje BiH.

“Belgijske vlasti odgovorile su pozitivno na zahtjev naše zemlje. Odobrile su izručenje Nenada Radinkovića Bosni i Hercegovini. Njegov transfer u našu zemlju biće izvršen krajem ovog mjeseca”, saopšteno je iz Ministarstva pravde BiH.

Radinković je u novembru 2012. godine pravosnažno osuđen na četiri godine zatvora za saobraćajnu nesreću u kojoj je smrtno stradao Nikola Đurović.

Cijeli slučaj je, prema tvrdnjama roditelja, zataškan u samom vrhu MUP-a Republike Srpske. Otac pokojnog Nikole ponovio je da je Radinković podmetnut kao vozač i da su direktni krivci za smrt njegovog sina visoki funkcioneri Republike Srpske.

“On u stvari nije zaslužio kaznu. Nikad nisam rekao da je Radinković krivac za tu nesreću. Stanislav Čađo je krivac za nesreću i tu noć na desnom sjedištu audija sjedio je najviši funkcioner RS i zbog njih se sakriva ta saobraćajka. Radinković je samo pijun u čitavoj toj igri”, kaže Darko Đurović, otac pokojnog Nikole Đurovića.

O visokim funkcionerima i krivcima za Nikolinu smrt prvi put javno je progovorila Aleksandra Đurović, majka pokojnog Nikole. Na jednom od okupljanja grupe Pravda za Davida, imenom i prezimenom rekla je ko su krivci za smrt njenog sina.

“Mog sina je ubio Stanislav Čađo, bivši ministar unutrašnjih poslova RS. On je  uz pomoć Dodika predsjednika, koga ja ne priznajem, i uz pomoć čovjeka kojeg nazivaju doktor koj za mene nije doktor uspio da ga preveze na VMA Beograd. Dodik je saučesnik i stavila bih ga ne u običan zatvor nego u samicu do kraja života pošto on za mene nije predsjednik. Saučesnik je i Željka Cvijanović i Gojko Vasić i Darko Ilić”, poručila je Aleksandra Đurović, majka pokojnog Nikole Đurovića.

U zapisniku sa mjesta kobne nesreće 2011.godine navedeno je da je pronađen trag crvene boje koja asocira na krv i koji se nalazi na plavoj tkanini. Radinković je bio obučen u bijelo, što znači da to nije bio on.

Roditelji nastradalog Nikole tvrde i kako se Nenad Radinković na mjestu nesreće pojavio poslije petnaestak minuta i da nije imao ni ogrebotine. Nakon presude 2012. Nenad Radinković je nestao iz Republike Srpske i BiH, da bi, nakon četiri godine bjekstva, u junu ove godine  bio uhapšen u Briselu.

Related posts

Leave a Comment