AKTUELNOSTI KRIMINAL REGION 

Čekam na istinu i pravdu skoro tri godine

Muriz Memić i grupa Pravda za Dženana u nedjelju će organizovati 14. po redu protestnu šetnju ili okupljanje u gradu na Miljacki…

 

Protestna šetnja bit će održana od BBI centra do Katedrale Srca Isusova u 18 sati u Sarajevu, rekao je za Radiosarajevo.ba Muriz Memić, otac ubijenog mladića – Dženana Memića.

Memić je još jednom pozvao građane da mu pruže podršku i zatražio je od njih da izađu na ulicu kako bi izvršili pritisak na vlasti da riješi slučaj ubistva njegovog sina.

“Čekam na istinu i pravdu skoro tri godine. Dženan je bio moje dijete, David je bio Davorovo dijete.

Pravosuđe je zakazalo i tražimo podršku građana. Ukoliko se ovi slučajevi ne riješe, čemu onda da se nadamo? Umjesto da se pronađu ubice, hapse se roditelji ubijene djece”, rekao je Memić za Radiosarajevo.ba.

Prokomentarisao je i izjave Milorada Dodika i Bakira Izetbegovića koji su istaknuli u istom danu kako su nezadovoljni radom tužilaštva u slučajevima ubistva dva mladića.

Kasno mu je, ja sam mu davno rekao voz je krenuo. Ko je krenuo, krenuo je s nama. Kasno mu je sada da se ukrca. Ispast će iz njega. Tačnije, već je ispao iz njega“, rekao je Memić.

Radiosarajevo.ba

Related posts

Leave a Comment