AKTUELNOSTI KRIMINAL REGION 

Brate, moramo izdržati, nema nazad

Ja stati neću i preuzet ću pravdu u svoje ruke sigurno…

 

Muriz Memić, otac Dženana Memića na protestima u Sarajevu je ponovio da on i advokat Ifer Feraget znaju ime osobe koja je, kako tvrdi, ubila njegovog sina. Rekao je da je predao svoje dokaze Tužilaštvu i da od njih traži da sprovedu zakon. Inače, kako je rekao – uzet će pravdu u svoje ruke.

“Osamnaesti put ne znam zašto više. Ukazujem tri i pol godine na kriminal. Ustavni sud, Vrhovni sud, kome reći. Ja ne odustajem, idem do kraja. Sanjao sam Dženana sinoć, pitao me ‘jara što ne dolaziš’. Uskoro ću doći, ja ću ovo završiti sigurno. Neće me napraviti budalom. Dženan je ubijen”, kazao je.

“Znam ime ubice, nikad ga neću reći – a pitajte advokata što neću. Neka kaže Dalida Burzić, institucije neka urade ovo kako treba. Ja stati neću i preuzet ću pravdu u svoje ruke sigurno”, rekao je Memić.

Šta to znači?

“Nemojte me to pitati. Ja znam šta ću uraditi. Ja mogu samo reći šta je dragi Allah odredio. Pobjeći neću. Kukavica nisam. Ne bojim se nikoga, nije mi žao umrijeti”, izjavio je.

“Meni nije žao, ja jedva čekam da se sastanem sa Dženanom”, poručio je.

Naredne sedmice počinje ponovljeno suđenje Ljubi i Bekriji Seferoviću. Kako to komentariše?

“Sve na početak. zašto. Saobraćajna nesreća koje nema. Ima jedan doktor, dajem imanje, imanje svog brata i Ifeta Ferageta da demantuje doktora Kulovića. Ko će demantovati da je bila saobraćajna nesreća. On tvrdi da nije bila”, kazao je.

“Tužilaštvu sam dao dokaze. Ja neću njihovo obećanje, hoću da sprovedu zakon, po dokazima koje sam dao. Znamo istinu, ne možemo je sakriti. Stati neću”, zaključio je Memić.

“Brate Murize, moramo izdržati, nema nazad. Moramo brate izdržati i gotovo. Nama nema nazad, meni i tebi, kako god bilo”, kazao je Dragičević koji se u program N1 uključio iz Beča.

Poručio je da “oprosta i zaborava nema”.

“Davida su ubili pripadnici MUP-a RS. Pozivam ljude da dođu večeras i da daju podršku Murizu Memiću. Izađite radi sebe, ljudi. Rekao sam davno Murizu, ja sam brate moj uz tebe. Do kad čekati? Kome? Masakrirali nam djecu, ubili. Igraju se s nama. Neće nas pobijediti. Imamo sve dokaze, Murize”, kazao je Davor Dragičević Murizu Memiću koji se nalazio u studiju N1 u Sarajevu.

Poručio je da opozicija i pozicija puste Davida na miru.

“Naravno da ću se vratiti, moram završiti ono što sam počeo. Ja sam obećao Pravdi za Davida, svom djetetu, dočekat će to da se ja vratim. Pripadnici MUP-a RS su ubice Davida Dragičevića. Oni rade šta hoće. Nikoga nisam nikada molio nizašta, ali sad molim građane, Izađite i dođite u 18 sati i dajte podršku meni, Murizu i svima nama. Ovo gubi svaki smisao. Bili smo mirni i dostojanstveni, ali evo šta nam rade. Dvije sahrane, dvije obdukcije. Ne mogu više ni spavat ni sanjati, ne mogu ni narod usmjeravati. David je ubijen, Dženan je ubijen”, kazao je Dragičević.

N1

Related posts

Leave a Comment