AKTUELNOSTI KRIMINAL REGION 

Bahati i vrckavi banditi

Pravosuđe i policija u potpunosti su u sadejstvu sa kriminalnim organizacijama, kriminalcima, koji dominiraju u vlasti na gotovo svim nivoima…

 

1.
Apsolutna podređenost pravosuđa i policije brojnim zločinačkim organizacijama proizvela je situaciju u kojoj su građani, ogomna većina, glineni golubovi, a oni koji pljačkaju, otimaju, vrše brojne malverzacije, pa čak i ubijaju, nedodirljivi.
2.
Pravosuđe i policija (čitaj Hunta Dragana Lukača) u potpunosti su u sadejstvu sa kriminalnim organizacijama, kriminalcima, koji dominiraju u vlasti na gotovo svim nivoima.
3.
Upravo zbog te činjenice, oni koji pljačkaju budžete na sve načine, smatraju da su nedodirljivi, da zaslužuju poštovanje, da mogu činiti što im je volja, čak i ubiti, a iznad svega su bahati, drski, bezobzirni i uopšte to ni ne pokušavaju sakriti. Nije ni čudo, jer oni vladaju.
4.
U situaciji kada MUP RS javno slaže da je Predrag, a ne Nenad Nešić, direktor JP “Putevi RS”, bahato šutirao novac, nema dileme da ostala lažna krema vlasti dodatno zaključi da im niko ništa ne može i da mogu nastaviti kao i do sada.
5.
Nije samo do Hunte, već je i do pravosuđa, a činjenica da se Miodrag Bajić još 2014. godine dopisivao sa, kasnije, presuđenim zelenašem Branom Smiljanićem (dobio 14 godina zbog iznuda) i da zbog toga nije odgovarao (vidi dodatak), čak ni disciplinski, dovoljno govori sama za sebe.
6.
Isti taj Smiljanić bio je nerazdvojni drug Milana Tegeltije, aktuelnog šefa privatizovanog VSTV-a, kojeg pomenuti Nešić plaća javno za nezakonite arbitraže.
Ali ne plaća dažbine u budžet RS; Niti plaća radnike (mahom neprijavljene), kojima je, nakon prodaje jedanaest radnji, oteo platu za septembar.
7.
Ni Tegeltiji ni Bajiću ne pada na pamet da istraže bilo koje nedjelo koje su počinili nosioci vlasti i visoki partijski funkcioneri, pa tako ni otkud dunumi zemlje Goranu Selaku, otkud da je njegova porodica multimilionerska, da se ponašaju kao vlasnici KPZ Banjaluka, da posjeduju kafee, brojne stanove, poslovne prostore…
8.
Kojeg li cinizma – Selak je, zajedno sa Slobodanom Zecom, članom pravosudne mafije i pomoćnikom Ministra pravde, suvlasnik kafea “Sudnica”. Navodni vlasnik je Darko Milošević, odbornik SP-a u Skupštini Grada i zaposlen u KPZ Banjaluka.
Zec i Selak su kumovi.
9.
Otkud silni milioni Nešiću i to za samo tri godine… Od plate? I svi brojni objekti i stanovi? Od plate? Hunta je mogla da skokne i do Herceg Novog (Baošići) i tamo bi, takođe našla stanove i garaže, sva na ime Nešić i sve od plate!
10.
Da ne pominjem “Bobar” i ostale banke i pljačku Litvanaca u FG “Birač”, jer su sve krivične prijave i dalje skrivene po ladicama i čekaju da se sve zaboravi i zataška. Ide se tako daleko da je Bajić čak zaboravio da su mu potrebni i dokazi koje bi priložio sudu u slučaju Slavice Injac (slučaj “Bobar banka”, koja je oštećena za 115 miliona KM), pa suđenje kasni cijelu godinu.
„Povodom Vašeg upita od dana 29.07.2019. godine, obavještavamo Vas da je suđenje S.I. odgađano na zahtjev Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske, Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Banjaluka, iz razloga što postupajućem tužiocu do danas nisu dostavljeni dokazi od strane Tužilaštva Bosne i Hercegovine, a tužilac se ne može upustiti u suđenje bez istih. U vezi sa navedenim, ročište u ovom predmetu nije zakazano“, odgovorili su 31.07.2019. iz Okružnog suda Banjaluka. 
Pretpretresno ročište održano je 10.09.o.g., a za očekivati je nove opstrukcije iz Bajićevog “tužilaštva”.
11.

Zato ne čudi bahatost onih koji su opljačkali narod i njihovo bezobzirno ponašanje i djelovanje, koje oni smatraju čak i vrckavim. Kao što je to slučaj sa Milanom Milakovićem, prvim rođakom Gorana Selaka, visokim funkcionerom SP-a i suvlasnikom otetog zemljišta u blizini “Incela”, na kojem se gradi stambeno-poslovni objekat.

Zarada za Selaka, Milakovića i još dvoje članova Familije je pet miliona KM.

12.
Narečeni Milaković je i potpredsjednik Skupštine Grada, ali to ga ni najmanje ne smeta da pokazuje bahatost, bezobzirnost, ubijeđen u sopstvenu nedodirljivost. Sve do jednom!!!
13.
Tako je “vrckavi” Milaković ispod teksta “Osnovcu Selaku i Familiji čista Petica miliona na otetom zemljištu” ostavio komentar “Samo da napomenem da je cijena stana u pomenutoj zgradi 2.000 KM/m2, vrhunska gradnja”.
14.
Milaković, očito, smatra da je “vrhunski” cinik, iako je tek najobičniji neinteligenti, bahati prevarant, koji je do većine onog što ima stigao prevarom.
15.
Bilo bi dobro da potpredsjednik Skupštine Grada Banjaluka objasni da mu, kojim pukim slučajem, mama nije poklonila pomenuto zemljište?! Ili da napiše nešto o tome da li ga je, kojim pukim slučajem, tata istjerao iz kuće, jer je pripomogao uništenju člana sopstvene porodice?!
16.
Takve su to Hijene – spremne uništiti i članove sopstvene porodice. Sve pod egidom “Biti potpredsjednik skupštine Grada po cijeni od 2.000 KM/m2” i “glavom” strica/ujaka u dnevnom boravku!!!
17.
Milakovićev postupak ravan je Nešićevom šutiranju novca, ali tu su Hunta i Bajić i Tegeltija da sve to “pokriju”! Posebno opljačkane milione izdavanjem falsifikovanih markica za kladionice. Zoran Tegeltija zna mnogo oko toga, ali i Radovan Kilavi Višković i Željka Cvijanović, što već “miriše” da slijedi pokušaj zataškavanja!
18.
Milaković bi i o tome imao štošta da kaže, jer to je mnogo više od onih 2.000 KM/m2, a i potpredsjednik je Skupštine Grada i uvaženi član zločinačke organizacije Gorana Selaka, svog “Rođe” i “Osnovca”!

Slobodan Vasković

Related posts

Leave a Comment