25/10/2024

Već nekoliko godina šaljem Tužilaštvu BIH, krivične prijave protiv pripadnika komandnog vrha policije u RS, Dodik Milorada i saučesnika a dopise navedene kao veza sam poslao i na vaše adrese sa upozorenjima o mogućim terorističkim akcijama tipa “false flag” odnosno `lažne zastave” kada službenici jedne države organizuju oružane ili napade eksplozivom a za to optuže nekoga drugog…


Veza : Od crne knjige do krvavih ruku – 24.09.2023. i Obavjest Ministarstvu unutrašnjih poslova Federacije BIH od 08.01.2024.

MINISTARSTVU ODBRANE BOSNE I HERCEGOVINE / MINISTARSTVU UNUTRAŠNJIH POSLOVA FEDERACIJE BIH

Po osnovu KRIVIČNOG ZAKONA BOSNE I HERCEGOVINE, član “Produženo krivično djelo” a povezano sa krivičnim djelima “Napad na ustavni poredak” “Terorizam” i drugim, dostavlja se materijal pod nazivom :

TERORISTI U POLICIJSKIM UNIFORMAMA

Ovaj dopis je upozorenje na opasnosti koje mogu izazvati pripadnici terorističke organizacije pod komandom Dodika, Karana, Kostreševića i ortaka protiv kojih sam podneo više krivičnih prijava tako da znam veoma dobro šta su radili i na šta su sve spremni.
Izjave o “oprezu u redovima policije” te potencijalnom napadu na Dodika su priprema terena za akcije koje će biti sprovedene u budućnosti ako procjene da im je to korisna opcija. Pitanje je samo kakva će vrsta “terorizma” biti u pitanju. Manji incidenti bez žrtava bi se teško mogli iskoristiti kao izgovor za represivne mjere i prekid saradnje sa državnim organima te je potrebno biti spreman na insceniranje ozbiljnijih terorističkih napada nepoznatih, (parapolicijskih) grupa na građane u RS ali i u Federaciji BIH, blizu entitetske granice što bi bio pokazatelj da je svaki dolazak u Federaciju BIH, opasan po političke vođe.
Drugi vid toga bi mogao biti kidnapovanje pojedinaca koji su smetnja mafijaškom Dodikovom režimu, njihovo ubistvo te ostavljanje na mjestu terorističkog napada kako bi bili optuženi da su ga izvršili pa stradali u “efikasnom odgovoru” policije.
Sličan primjer sam opisivao u prilogu “Dodatak prijave protiv Siniše Karana i saučesnika od 04.12.2023.” koji sam kako se vidi poslao i za Ministarstvo odbrane BIH iz koga citiram :
“U svemu tome su napravili više grešaka a posebno katastrofalna je u tome što su navodnog atentatora Ž.K. ubili na drugom mjestu te već mrtvog donijeli na lice mjesta pa položili na put nakon izvšenog atentata. Dokaz da je to istina je uzrok smrti konstantovan obdukcijom a to je gubitak krvi nakon presjecanja arterije a na terenu oko pomenutog nema ni kapi krvi nego samo sjenka tijela. Pokušajte prosuti samo čašu vode u dvorištu pa ćete vidjeti kolika je to mrlja a kamoli nekoliko litara krvi. O tom propustu “bezbjednjaka” i forenzičara koji su pripramali mjesto zločina sam pisao nekoliko puta, čak i `Na ruke : GLAVNOM REPUBLIČKOM TUŽIOCU” podnoseći “ZAHTJEV ZA POKRETANJE ISTRAGE” uz priloženi tekst “Politička volja i pravosudna mafija” sa čijeg dna citiram : I Slaviša Krunić je ubijen nakon banalne prijave koja je poslužila kao izgovor za posebne istražne radnje a tijelo navodnog ubice je doneseno na put i ostavljeno što se može zaključiti iz činjenice da oko njega nema ni kapi krvi, odnosno da je ubijen na drugom mjestu te onda donet na mjesto zločina da bi se osnovna odgovornost prebacila na njega i presjekle veze sa nalogodavcima.”

Samo oko 20 dana kasnije Vrhovni sud RS je 27.12.2023. doneo “Rješenje 11 0 K 024603 22 Kž 27” u kome je između ostalog konstatovao kao činjenicu ovu moju tvrdnju te predmet vratio na ponovno suđenje što nije opasnost samo za prave ubice nego i šefove iz vrha policije koji su organizovali ovaj lažni scenario i prikrivanje pravih ubica.
U sadržaju pomenutog priloga sam pominjao i strukturu policijskih te zaštitarskih postrojbi kojima komanduju direktno ili posredno, Dodik i vrh policije ali sada ističem primjer koji je mogao biti korišten za insceniranje terorističkog napada da je uspio – citiram sa treće strane :
“Podsjećam na činjenicu koju sam opisao u povezanoj prijavi da mi je nekoliko policijskih službenika zalupalo na vrata 31.10.2023. te su me pokušali na prevaru izmamiti na ulicu kod vozila i kako sam naveo pripremiti ubistvo uz pokušaj da mučenjem saznaju koji mi policijski službenik dostavlja informacije – bar tako oni misle.”
Uopšte nije isključeno da je i tada bila u planu opcija da me ubiju te podmetnu na mjesto nekog napada i predstave kao “teroristu” a sada kako se suđenje Dodiku zahuktava ta mogućnost se povećava kao i vjerovatnoća da će za “teroristu” biti izabran neki povratnik u RS u skladu sa narativom o “islamskom ekstremizmu”.
S obzirom da imam višegodišnje iskustvo sa gestapovskom metodama zločinaca iz policije RS, procjenjujem da bi im eventualno insceniranje terorističkog napada najviše odgovaralo na teritoriji federacije BIH uz samu entitetsku granicu a izvedeno na jednog ili više lica iz RS. To bi bio idealan izgovor da ministar Karan, sugeriše Dodiku da ne dolazu više na suđenja jer mu je “ugrožen” život.
Ova opcija je i osnov za oprez MUP-a Federacije BIH a Ministarstvo odbrane ionako djeluje na teritoriji kompletne BIH.
Već nekoliko godina šaljem Tužilaštvu BIH, krivične prijave protiv pripadnika komandnog vrha policije u RS, Dodik Milorada i saučesnika a dopise navedene kao veza sam poslao i na vaše adrese sa upozorenjima o mogućim terorističkim akcijama tipa “false flag” odnosno `lažne zastave” kada službenici jedne države organizuju oružane ili napade eksplozivom a za to optuže nekoga drugog.
Konkretno u sadržaju priloga “Od crne knjige do krvavih ruku – 24.09.2023.” citirao sam Dodik Milorada :
“Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da bi dolazak visokog predstavnika Kristijana Šmita u Republiku Srpsku mogao izazvati nasilje. „Bilo šta da on odluči, mi nećemo prihvatiti, nije dobrodošao u RS, neće mu biti dozvoljeno da dođe u bilo koju instituciju RS“, kazao je Dodik, ponovivši da bi dolazak Šmita u RS mogao dovesti do nasilja. Upitan kakvo bi to nasilje bilo i kakve su mere preduzete, Dodik je kazao da je to stvar organa bezbednosti. „Obavešten sam da postoji animozitet, odnosno da je stvorena takva atmosfera da nije više moguće odbraniti njegovo (Šmitovo) prisustvo RS, a da se eventualno ne pojave elementi koji bi ugrozili ukupnu, pa i njegovu bezbednost“, rekao je on. Ali to još uvek ne znači da možemo da utičemo ili da sprečimo određene strukture da deluju na način kako oni misle“, kazao je predsednik RS posle sjednice Izvršnog odbora vladajućeg Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), čiji je lider.”
Dakle iz njegove izjave slijedi da kompletna policija RS nije bila septembra 2023-e, sposobna obezbijediti red i mir a kamoli bezbjednost jer postoje neki “elementi” očito `patriotski` koji su spremni na nasilje na “na način kako oni misle”.
Takođe je novinar S.V. komentarisao Dodikove izjave a iz sadržaja izdvajam sledeće :
“Dodik je, isto tako, ustvrdio da je bezbjednosna situacija u BiH dobra, što nikako ne ide sa navedenim dijelom njegove izjave o nasilju i što direktno ukazuje da strukture koje bi danas mogle teško ugroziti Šmita, a sutra svakog ko se Dodiku ne dopada, lično kontroliše upravo Dodik. Javno Dodikovo priznanje da MUP RS nije u stanju iskontrolisati bezbjednosnu situaciju u RS je i javna potvrda da u ovom entitetu postoji velika organizovana kriminalna struktura kojom komanduje Dodik.”
Postavljani su i bilbordi sa na kojima je “lik čovjeka u vojnoj uniformi i naoružanim vojnicima / policajcima koji marširaju”
Citirao sam i dio iz dopisa “”Obavjest komandirima i načelnicima – mejl” od 26.01.2023. u kome sam napisao :
“Prije svega upozoravam sve zaposlene u PU Bijeljina – naročito svjedoke krivičnih djela da im je život u opasnosti a imajući u vidu da je već više lica smrtno stradalo.”
Samo nekoliko dana nakon slanja dopisa “Od crne knjige do krvavih ruku – 24.09.2023.” ubijen je inspektor Nenad Marković iz PS Bijeljina II, jedan od najupućenijih u sve detalje kriminala koji opisujem.
I sada kad se prisjetimo ovako nemoćne i nesposobne policije naspram nekih “patriotskih struktura” neobično je kako se sada osjećaju sposobnima da se suprotstave teroristima nakon napada u Moskvi. Osim toga – ako nisu bili zabrinuti nakon terorističkih akcija u Palestini/Izraelu, zašto su zabrinuti sada. Da li zbog strukture “terorista” ili zbog toka sudskog postupka protiv Dodika ?
Jer kako se vidi iz priloga “Policija Srpske na oprezu zbog terorističkog napada u Moskvi” iz koga citiram :
“Napad u Moskvi inicirao je pojačanu bezbjednost. Smatramo da takav događaj može biti povod svim onim esktremno nastrojenim licima u BiH da počine krivično djelo radi zastrašivanja javnosti i širenja panike”, izjavio je Karan. Mjere koje će MUP preduzimati zbog terorističkog napada jesu, kako kaže, pojačana bezbjednist na mjestima javnih okupljanja, koju će obezbjeđivati pripadnici MUP-a sa dugim cijevima.”
Još je zanimljiviji tekst “Dodik pojačao obezbjeđenje nakon Vulinove informacije da ga žele kidnapovati” gdje se već iz naslova vidi da nije u pitanju sprečavanje “zastrašivanja javnosti i širenja panike” nego zaštita Dodik Milorada i još ponekog ko se osjeća ugroženim od Tužilaštva BIH.
Zbirno gledano, postoji velika vjerovatnoća da se inscenira neki incident – “teroristički napad” koji bi služio kao izgovor za prekid svih kontakata sa organima BIH, uključujući i odlaske na suđenja. To može biti i banalno pucanje u vazduh, bacanje bombe u neko dvorište i sve bez žrtava ali može i mnogo ozbiljnije, kako sa stradanjima nevinih tako i podmetanjima navodnih “terorista” koji bi bili ubijeni ranije a onda doneseni na mjesto “napada” kao “teroristi”. Slično kao kod ubistva Slaviše Krunića a što je nedavno konstatovao Vrhovni sud RS da na mjestu zločina nema krvi oko navodnog atentatora, koliko bi moralo biti da je tu ubijen. Dakle, jasno je da je sve inscenirala policija.
Nešto slično sam nagovjestio u dopisu “Obavjest Ministarstvu unutrašnjih poslova Federacije BIH od 08.01.2024.”, citiram :
Ne treba potcjenjivati brojnost kriminalaca, kojih samo u policiji RS ima na hiljade a ukazujem i da je “žandarmerija” formirana kao klasična paravojna organizacija uz ionako pretrpan MUP sa osnovnim ciljem da brani “firera” i ostatak vrha kartela. Tu su i zaštitarske organizacije koje nakon likvidacije Slaviše Krunića u potpunosti kontroliše pomenuti zločinac i njegov kartel. Ne sumnjam da će upotrijebiti sve njih a to je više hiljada uglavnom sadašnjih i bivših policajaca, čije su ruke ukaljanje kriminalom a mnogima i krvave do ramena.”
Upravo ovih dana imamo i “opasnost od ekstremista” i ovoga puta “spremne” policajce sa dugim cijevima te u pozadini aktivnosti parlamenta što se vidi iz tekstova “Sutra posebna sjednica NS RS, na dnevnom redu jedna tačka” i “Stevandić otkrio – hitno zasjedanje zbog ataka na Ustav”. Sadržaj priloga neću komentarisati jer su i sami naslovi dovoljni nego ističem da se iz komentara čitalaca tih tekstova a ima ih oko 140 u ta 2 priloga, vidi da građani ne podržavaju niti vjeruju ni policiji ni političarima u RS.
Uz podsjećanje da su Dodik i ortaci već izvršili težak napad na ustavni poredak, suspendujući odluke i djelovanje Ustavnog suda BIH i time stvorili haos u djelovanju tužilaca i sudija zbog kontradiktornosti paradržavnih – Dodikovih nezakonitih ukaza sa državnim zakonima i Ustavom BIH, nastavlja se sa dizanjem tenzija i pokušajima sukobljavanja administracije sa sudijama i tužiocima što se vidi iz priloga “Dodik najavio da će da smanji plate sudijama i tužiocima” i “Oglasile se sudije – nema zakonitog smanjenja plate”.
Ovakvo stanje bezakonja i haosa kao i eventualni “teroristički” napadi nije potrebno narodu ni u RS ni u Federaciji BIH a odgovara isključivo kriminalcima kojima komanduju Dodik, Karan i ortaci.

PRILOZI

Od crne knjige do krvavih ruku – 24.09.2023.; Obavjest Ministarstvu unutrašnjih poslova Federacije BIH od 08.01.2024.; Dodatak prijave protiv Siniše Karana i saučesnika od 04.12.2023.; Policija Srpske na oprezu zbog terorističkog napada u Moskvi, Dodik pojačao obezbjeđenje nakon Vulinove informacije da ga žele kidnapovati, Sutra posebna sjednica NS RS, na dnevnom redu jedna tačka, Stevandić otkrio – hitno zasjedanje zbog ataka na Ustav, Dodik najavio da će da smanji plate sudijama i tužiocima, Oglasile se sudije – nema zakonitog smanjenja plate

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina
Bajozdenko@gmail.com
Zdenkobajo@gmail.com
065831902

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PRAVDA - ISTINA