19/09/2024

Sledeće godine nas očekuju prijevremeni izbori…

 

Finansijsko stanje u Republici Srpskoj je sve teže, za šta je najodgovornija aktuelna vlast na čelu sa SNSD-om, izjavio je u rubrici “Bez uvijanja” Jutarnjeg programa BN TV, Igor Crnadak, poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini RS. Crnadak je otkrio i saznanja da nas u sledećoj godini, zbog sveukupne situacije u zemlji, očekuju prijevremeni izbori.
– U narod se, kao nikad do sada, uvukla nelagoda, nesigurnost. Finansijska situacija je veoma teška a kako smo tu dospjeli, nije teško zaključiti. Ogromna korupcija koja se ukorijenila, izolacija rukovodstva koje je sada u potrazi za novcem i apsolutna neodgovornost u obavljanju funkcija, kaže Crnadak.
“Prvi put čujete ljude koji se pitaju šta se ovo dešava, da li će biti sledeća plata, već mnogima kasne plate, mnogima kasne naknade, da vam ne govorim o dobavljačima. Vlada nikom ništa ne plaća”, kaže Crnadak.

Republika Srpska i njen narod su brutalno pokradeni, kaže Crnadak i dodaje da vlast to želi da prikrije pričom o stalnim neprijateljima.
“Njima je mnogo lakše izmišljati neke stvari. Šta vas košta da kažete Crnadak radi za Amerikance, ovaj radi za Britance, ovaj radi po nalogu tog i tog. To je lakše nego odgovoriti na naše pitanje, na primjer upravo gospođa Cvijanović, koje se firme dobile najveće poslove za Srpska open i koja je njihova veza sa ljudima koji su vlasnici tih firmi”, pita Crnadak.
Dalje, navodi primjere izvlačenja novca preko namještenih tendera :
“Ako pogledate te famozne ugovore Sirius, Prointer i sve te kuće, tih 1500 tendera u ukupnom iznosu od 500 miliona maraka koji su izvučeni iz budžeta, većina njih prenaduvani. Kad pogledate strukturu toga, tamo nema ni direktora CIA, ni američkog ambasadora, ni predstavnika Vatikana, Brisela ni nekih njemačkih bandita, tamo su samo srpski banditi i to svi redom vrlo bliski vlastima a da ne govorim o tome da imate i porodične veze i kumovske veze. Oni su se sad našli u čudu, jer se to sve više razotkriva”.

Govoreći o predstojećim lokalnim izborima, Crnadak kaže, da su to izbori koji će manje nego bilo koji lokalni izbori do sada uticati na buduća politička dešavanja u RS, te da nas sledeće godine po mnogim analizama očekuju prijevremeni izbori.
“Dakle ne 2026., nego 2025. i da vam pravo kažem ko god realno sagledava situaciju u Republici Srpskoj vidi da prijevremeni izbori su vrlo mogući iduće godine, zbog ove neodržive situacije sa finansijama, vi vidite da je to jedan ponor pred nama. Realno postoji mogućnost i za prijevremene izbore za predsjednika RS zbog suđenja koje je u toku”, kaže Crnadak.
Kad se promijeni vlast u kojoj više neće sjediti SNSD, prioritet će biti da se prekinu kanali izvlačenja novca iz budžeta, kidanje niti između kriminala i institucija, te ekonomska reforma koja će donijeti veće plate i penzije, ističe Crnadak.

BN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PRAVDA - ISTINA