19/09/2024

Napominjem da je obaveza Tužilaštva BIH da zaštiti svjedoke krivičnih djela koje ću navesti i u vezi sa tim da preduzme sve što je neophodno kako bi bila spriječena nova ubistva ali i prijetnje, ucjenjivanja, zastrašivanja, premlaćivanja i svi drugi oblici terorisanja. Istu obavezu imaju i svi načelnici te komandiri policijskih stanica prema službenicima koji nemaju mogućnost da pročitaju moja pismena upozoravanja i nisu svjesni kakva im i od koga opasnost prijeti…


Veza : VSTV – saopštenje 14.08.2017.; A-I-ZSPI-92/22, UDT 03-09-6-687-2-2024 obavjestenje i više povezanih krivičnih prijava o teškim krivičnim djelima koje ću opisati i priložiti u nastavku a po kojima nijedno tužilaštvo neće – ne smije da postupa.

UREDU DISCIPLINSKOG TUŽIOCA / VISOKOM SUDSKOM I TUŽILAČKOM VIJEĆU BIH

Materijal se prvenstveno dostavlja za UDT a informativno i kompletnom VSTV-u, koje je priloženim dokumentom “VSTV – saopštenje 14.08.2017.” pozvalo nadležne institucije da otkriju i sankcioniraju nedopustivo djelovanje – uvrede i prijetnje, (vješanjem) pripadnicima pravosuđa a po čemu takođe već sedmu godinu, nijedno tužilaštvo u BIH na čelu sa `državnim` takođe neće da postupa.
Poznato mi je da prema članu “Zastarjevanje pokretanja disciplinskog postupka” nije moguće pokretanje po isteku 5 godina od “prekršaja” te ističem da 14.08.2017. nije nikakav “polazni datum” jer su svi državni tužioci dužni goniti počinioce krivičnih djela svaki dan dok su za to imenovani i plaćeni a potenciraću moja podsjećanja na prijetnje pripadnicima pravosuđa i druga krivična djela poslata na adrese više tužilaštava unutar poslednjih 5 godina.
Na osnovu “Zakona o visokom sudskom i tužilačkom vijeću BIH” član “Disciplinski prekršaji tužilaca” stavovi :
“povreda načela nepristrasnosti; postupanje s pristrasnošću i predrasudama tokom obavljanja službenih dužnosti zbog rase, boje, spola, vjerske pripadnosti, etničkog porijekla, nacionalne pripadnosti, seksualne opredijeljenosti ili društvenog i ekonomskog statusa stranke; očigledno kršenje obaveze ispravnog postupanja prema sudiji u postupku, strankama, njihovim pravnim zastupnicima, svjedocima, ili drugim osobama; nemar ili nepažnja u vršenju službenih dužnosti; neopravdano kašnjenje u provođenju radnji u vezi s vršenjem dužnosti tužioca ili bilo kakvo drugo
ponovljeno nepoštivanje dužnosti tužioca; upuštanje u aktivnosti koje su nespojive sa dužnostima tužioca; ponašanje u sudu ili tužilaštvu i izvan suda ili tužilaštva koje šteti ugledu tužilačke dužnosti; bilo kakvo drugo ponašanje koje predstavlja ozbiljno kršenje službene dužnosti ili dovodi u pitanje povjerenje javnosti u nepristrasnost i kredibilitet tužilaštva” dostavljam :

DODATNE INFORMACIJE PO UDT 03-09-6-687-2-2024

U uvodu ističem da mi nije bio cilj disciplinsko kažnjavanje bilo koga jer smatram da bi su svi državni tužioci, (potom i sudije ako potvrde optužnicu) bili u životnoj opasnosti od pripadnika terorističke organizacije koji su raspoređeni prije svega u komandama policija i velikom broju lokalnih klanova koje su formirali ratni i poslijeratni zločinci a imaju i svoje saradnike u svim institucijama, medijima i političkim partijama. Stoga je oblik slanja krivičnih prijava osim Tužilaštvu BIH i u VSTV, bio način da ih podsjetim na šta su obavezni da rade i da moraju raditi posao za koji su imenovani. Ukoliko se plaše za svoje živote imaju opciju da napuste taj posao i bave se advokaturom te brane i najmonstruoznije ubice na zakonit način a ne da to čine sa pozicija državnih tužilaca.
S obzirom da postoji višegodišnji kontinuitet nerada – zaštite kriminalaca iz policije, uglavnom i ne znam brojeve predmeta niti pojedine tužioce te odgovornima smatram sve glavne tužioce kojima sam slao krivične prijave a što ću obrazložiti detaljnije. I dalje mi nije namjera da bilo ko disciplinski odgovara nego da VSTV-e pruži jasnu i otvorenu podršku ali i zaštitu svim sudijama i državnim tužiocima u procesuiranju najvećih kriminalaca iz policijsko političke mafije ne strahujući za svoje živote ili da će biti uhapšeni sat ili dva nakon što potpišu neku optužnicu ili rješenje koje se ne dopada šefovima mafijaškog kartela. Da li će biti razloga i za djelovanje UDT-a to je na zaposlenima da procjene a moje mišljenje je da saradnici zločinaca ne treba da budu “nagrađivani” disciplinskim kaznama nego da krivično odgovaraju za saučesništvo i zaštitu koju pružaju. Napominjem da je došlo do stradanja više svjedoka koje sam pominjao u prijavama pa stoga sada neću pisati većinu imena nego samo inicijale da ne bi i oni bili ubijeni.


Prilog “UDT 03-09-6-687-2-2024 obavjestenje” je kako se iz sadržaja vidi, nastao nakon mog dopisa “Zahtjev za otvaranje istrage na osnovu novih činjenica”, koji je namjenjen prvenstveno Tužilaštvu BIH od koga se i traži nova istraga po osnovu novih dokaza i činjenica a dostavljen je i u VSTV iz razloga koji sam obrazložio.
U tom zahtjevu sam obrazložio da je policija kao teroristička organizacija, naslonjena na brojne ratne zločince, nastavila i po uspostavi mira sa kriminalnim radnjama te je prilikom jednog od njihovih transporta narkotika, stradala osmogodišnja djevojčica Ivona Bajo što su zločinci iz policije gestapovskim metodama pokušali prikriti. Nakon duge i teške borbe uz neprestane napade na mene, kako lažne optužbe i prijave tako i pokušaje ubistva, uspio sam 2015-te, povratiti lične stvari ubijene djevojčice uz “Zapisnik o predaji predmeta 080-0-Su-15-000 011(-128) od 15.04.2015.” u kome je konstatovano stanje u kome se nalazi “dječji ruksak” a vidljivo u prilogu “Snimci dječjeg ruksaka”.
Zaslugom istog sudije koji je naredio povrat predmeta, došlo je i do dokumenta “Izjašnjenje po 80 0 K 065167 17 Kpp 2 od 16.01.2017.” u kome OJT Danica Stjepanović piše da “NEMA SAZNANJA” o navedenim oštećenjima jer to policija nije navela u dokumentaciji a ovaj i prethodna 2 dokaza su priloženi uz pomenuti zahtjev za otvaranje istrage.

Takozvani MUP sve do danas neće da se izjasni o tome što jasno pokazuje da su smišljeno prikrili dokaze ubistva a istovremeno je pokrenuo više pravaca za moje eliminisanje. Jedan od njih su pokušaji ubistva a alternativno su nastojali da mi “napakuju” neko ozbiljnije krivično djelo kao što je “Napad na sudiju ili javnog tužioca” za šta je propisano do 12 godina zatvora. U tu svrhu je korišteno više pojedinaca i grupa sa zadatkom da me nadziru, provociraju i pokušaju nagovoriti na izvršenje krivičnog djela dok su istovremeno protiv mene pokrenute “posebne istražne radnje” i predmet pred nenadležnim OJT Istočno Sarajevo za nepostojeću i prema zaprijećenoj kazni banalnu optužbu za “povredu ugleda suda” koja iz tih razloga nije ni mogla da bude osnov za “posebne istražne radnje”.
Tako su pojedinci pokušavali da me izmanipulišu, izgovarajući prijetnje sudijama, predlažući otmice političara, inspektora itd a sve po nagovoru kriminalaca iz policije te je tako došlo i do poznate afere kada je pismeno na internetu prijećeno hapšenjem i vješanjima. Tu dolazimo do reakcije ugroženih osoba i priloga “VSTV – saopštenje 14.08.2017.” na šta su ekspresno uzvratili “operativci” mafije na terenu. Danas je poznato – nakon otkrivanja komunukacija preko aplikacije “SKY” da transporte narkotika organizuje i nadgleda policija u čemu i nekadašnji ministar D.M. ima značajnu ulogu te je aktivno nastupao u medijima, vrijeđajući i ismijavajući žrtve prijetnji što je vidljivo u prilogu “Pravosuđe se prepalo komentara građana, pa saopćavaju da im neko prijeti” nastalom već sutradan 15.08.2017.
Iako u sadržaju tvrdi da ne postoje prijetnje M.D. je izbjegao da navede šta je tačno napisano ali inspektor bloger R.B. je još ranije saznao da će doći do sjednice VSTV-a te je 12.08.2017. objavio tekst koji prilažem pod izmjenjenim naslovom “`False flag` operacija” pošto originalno sadrži ime jedne od žrtava prijetnji.
Unutar svog teksta u kome negira prijetnje isti ih je neoprezno citirao i napisao :
“Treba ih hapsiti a može se neke i vješati javno, što da ne…”
Osoba koja je prva objavila uočene prijetnje vješanjem se o tome oglasila 06.09.2017. u prilogu “Iza Facebook grupe `Hapsi Mektiću, hapsi` stoji ministar sigurnosti” gdje je opisala prijetnje ali i dodala da je praćena i prisluškivana. To je tada demantovano ali se kasnije pojavljuju snimci tadašnjeg predsjednika VSTV-a i bivše glavne tužiteljice, koji potvrđuju praćenja i snimanja rekao bih svih ili skoro svih onih koje policija želi ucjeniti, zastrašiti ili ubiti.
Smatram da UDT može pokrenuti predmete protiv svih glavnih tužilaca u BIH samo zbog zataškavanja i prikrivanja organizatora i instruktora iz policije koji su formirali ovakve grupe i pojedince a pošto je došlo do više ubistava, uključujući i vješanje, njihova odgovornost je mnogo veća.
Iako svrha ovog dopisa nije da dokazujem svoju nevinost u bilo čemu, priložiću samo “Vstv 014-07-10-28-181-2018 od 04.10.2018.” u kome se traži od tadašnjih glavnog tužioca OJTIS i predsjednika suda u Sokocu da dostave kopije odluka na kojima zasnivaju nadležnost. U to vrijeme sam odavno imao dokaze iz RJTRS i Vrhovnog suda RS iz kojih se vidi da je nadležnost lažirana a njih sam već prilagao ranije i dostaviću ih ponovo uz narednu krivičnu prijavu, vezano za konstantene pokušaje ubistva, koji su intenzivirani poslednjih mjeseci – septembar 2023. do kraja januara 2024. nakon čega je došlo do zatišja.

Prilog “Pokrenuta disciplinska tužba protiv sudije u slučaju trostrukog ubistva u Gradačcu” koristim kao primjer da se postupak pokreće tek nakon ubistva 3 osobe a nije se ništa preduzelo na tome da onakve ubice ne samo da budu u zatvorima nego i da se onemogući policija da kreira ortake tog kalibra koje koriste kao sredstvo za zastrašivanja, dilovanja itd. Dodatni primjer zločinačkog karaktera policije je nedavno ubistvo u Tuzli koje je izvršio inspektor E.Ć. a još gore od toga su priznanja ministra i komande da su prekinuli sa zdravstvenim pregledima jer policajci ne bi mogli obavljati taj posao.
Praktično, policija je prepuna psihopata, koji nisu “samonikli” nego su trenirani i obučavani da budu lažovi, kriminalci i sadisti jer samo takvi mogu poslužiti mafijaškom kartelu nastalom na razvalinama nekadašnje UDBE i pod uticajem ratnih zločinaca koji su godinama izbjegavali sudske kazne a mnogi ni danas nisu optuženi u aktuelnim postupcima.
Vezano za materijal koji sam dostavljao, stradalo je više svjedoka od kojih 2 inspektora, sudija i 2 tužioca a samo u jednom slučaju je zvanično “prirodna smrt” dok su sve ostale nasilne te ima osnova i za disciplinske ali i za krivične odgovornosti.
Prilozi “Tužilaštvo BIH A-I-ZSPI-92-22 od 14.12.2022.” i “Rješenje A-I-ZSPI-92-22 od 09.02.2023.” pokazuju da sam prije više od godinu dana, podsjetio na prijetnje vješanjem i povezana krivična djela a ni nakon toga krivci iz policije nisu pohapšeni nego predsjednik suda BIH, zbog “sitnica” kao što su “mobing”, “primanje dara”, “zloupotreba položaja” gdje i da je odbio potpisati naredbe za nadzor telefona, mogao je biti optužen po istom osnovu ali i za prikrivanje počinilaca.
Naravno i tone narkotika koje svake godine transportuje komandni vrh policije se gurnute u stranu a podsjećam da za dojavljeni slučaj od preko 70 kilograma kokaina, nisu ustanovljeni naručioci dok se hvale sa zaplijenama od desetak grama marihuane, eventualno stabljika koje tek treba obraditi za tržište. Tako su glavni likovi iz “SKY” policije, skrenuli fokus sa sebe na pravosuđe.
Ozbiljnost tema koje sam pokrenuo se može vidjeti iz sadržaja pomenutih dokumenata Tužilaštva BIH, koji su ih citirali.
Nakon što sam podneo prijave protiv inspektor blogera (a potom i direktora, načelnika i ministra), isti se prilično pritajio te je recimo objavio tekst “Srpska Kolumbija” glumeći sukob sa ministrom a potom ništa oko mjesec i po dok su ranije bili svakodnevni tekstovi.
Podsjećam da je a što sam dokazivao u ranijim prijavama, nakon ubistva načelnika Radenka Bašića, najavljivao “udar na pravosuđe” od strane policije do kog je očito i došlo hapšenjem predsjednika suda BIH.
Čak i da se sve optužbe vezano za njega pokažu istinitima, nisu ni približno toliko teška krivična djela kao što ih čine zločinci iz policije kojima su mnogima krvave ruke a prilog “Iz tajnog sefa Dijane Kajmaković” pokazuje samo dio njih i njihovih zaštitnika.
Naredna 4 priloga “Debevecinjo je Maminjov skupocjeni “poklon” – sat vrijedan 15000 evra sklonio u svoj stan u Malagi”, “Debevec od Mladena Lučića tražio četiri miliona evra u kešu za oslobađajuću presudu Dodiku”, “Imunitet kriminalnog pravosudnog krda Debeveca i Osmice naglo i javno opada” te “Telefoni idu na vještačenje – mnogi u strahu” pokazuju da iako su “prisluškivači” uhapšeni, informacije i dalje “cure” i dolaze do blogera S.V. koji je više puta pokazao da je dobro obavješten i o kriminalu ali i o izvršiocima.
Citiram rečenice iz tekstova a koje se proteže praktično kroz sve njih :
“Telefoni Debeveca su, prema mojim informacijama, otvoreni i njihov sadržaj trebalo bi ovih dana da bude dostavljen Tužilaštvu BiH. Otvoreni su telefoni Debeveca. Biće u VSTS vrlo iznenađeni u narednom periodu.”
Pitanje je ko sada dostavlja ovakve podatke i ko sve ima interes da se ovakve informacije ili audio snimci šalju novinarima kao i da li Tužilaštvo BIH i VSTV trebaju preduzeti mjere da se istraži ko su odgovorni za ovo ali i mnoge teške kriminalne radnje.


KLJUČNI DOKAZI KRIMINALA
Prilog “Koji su policajci u životnoj opasnosti od šefova mafijaškog kartela” sam kako se vidi poslao kao krivičnu prijavu Tužilaštvu BIH 21.02.2023. što je prije godinu dana gdje sam odmah u uvodu napisao :
“Napominjem da je obaveza Tužilaštva BIH da zaštiti svjedoke krivičnih djela koje ću navesti i u vezi sa tim da preduzme sve što je neophodno kako bi bila spriječena nova ubistva ali i prijetnje, ucjenjivanja, zastrašivanja, premlaćivanja i svi drugi oblici terorisanja. Istu obavezu imaju i svi načelnici te komandiri policijskih stanica prema službenicima koji nemaju mogućnost da pročitaju moja pismena upozoravanja i nisu svjesni kakva im i od koga opasnost prijeti.”
Dalje u tekstu sam napisao da su u opasnosti svi iz PS Bijeljina II a onda je početkom oktobra ubijen inspektor Marković Nenad, upravo iz te stanice, koji je znao bukvalno sve detalje o kriminalu koji opisujem tokom više od 10 godina.
Ali ono što je bitno za UDT je pasus koju sam napisao pri dnu prijave :
“…odgovornost je na komandirima i načelnicima iz PU Bijeljina ali i na Tužilaštvu BIH jer je već prošao period za upoznavanje sa problemima i vrijeme je da trenutni glavni tužilac pokaže da li je policiju napustio jer ne želi učestvovati u organizovanom kriminalu ili je na poziciju tužioca postavljen upravo kao pripadnik policije na specijalnom zadatku organizovanog prikrivanja pljački, ubistava i svih drugih oblika zločina nad narodom.”
Podsjetiću da je policija imala 2 kandidata na tu poziciju – iz oba entiteta po jednog, koje su promovisali i neki mediji tako da je mnogo vjerovatnije da su obojica na “specijalnom zadatku” a da li će se za odgovor na to zainteresovati VSTV i UDT, ostaje na odgovornima da procjene.
Prilog “Otvoreni fizički napadi zločinačke organizacije i prijetnje ubistvom na javnom mjestu od 07.07.2019.” je prije skoro 5 godina poslat i na adresu Tužilaštva BIH ali i na adresu VSTV sa temama :
“OTVORENI FIZIČKI NAPADI ZLOČINAČKE ORGANIZACIJE I PRIJETNJE UBISTVOM NA JAVNOM MJESTU, ZLOČINAČKE ORGANIZACIJE KAO SERVISI MAFIJE, ANGAŽOVANJE DOUŠNIKA I PRIPREME POKUŠAJA UBISTVA, KO JE I ZBOG ČEGA ISPLANIRAO AFERU `POTKOVICA` PREDSJEDNIKU VSTV-A, DEMONSTRACIJA SAMOVOLJE, BAHATOSTI I KRIMINALA KOJI ČINE PRIPADNICI MAFIJE”
Tadašnji predsjednik VSTV i glavna tužiteljica su nakon pokazanih početnih radnji vezano za temu vrlo brzo došli na udar “prisluškivača” i primorani da se povuku.
Naredne godine sam poslao “Poziv tužilaštvu na saradnju sa građanima od 22.06.2020.” uz više zanimljivih pitanja koja se mogu vidjeti ali nisam dobio odgovor nikada nego je nekoliko dana kasnije svjedok kriminala tužilac iz OJTIS dobio metak što je policija predstavila kao “samoubistvo”.

Početkom naredne godine poslao sam dve krivične prijave unutar 5 dana i to prvo “Zahtjev i krivična prijava direktoru sudske policije od 12.03.2021.” a potom “Zahtjevi i krivična prijava direktoru policije i načelniku PU Bijeljina od 17.03.2021.” na koje nisam dobio odgovore ali je umjesto toga obješen sudija Luka Borovčanin, koga sam pominjao u tim prijavama. Tačan datum smrti nikada nisam saznao ali je uslijedila odmah nakon smjene sa mjesta predsjednika suda bez navođenja uzroka. Tek oko 6 mjeseci kasnije sam saznao da je obješen a to se prikrilo za javnost.
Dopise vezano za inspektor blogera sam slao u VSTV, navodeći njegovu ulogu oko prijetnji vješanjima a ubrzo nakon toga je ubijen Radenko Bašić, koji je iz iste PU Prijedor i dobro je znao čime se bavio pomenuti bloger. Time je još jedan svjedok smrtno stradao.
Nedugo potom sam poslao dopis “Sve je veća opasnost za svjedoke organizovanog kriminala od 11.06.2022.” u OJT Bijeljina te proslijedio Tužilaštvu BIH. Sam naslov već dovoljno govori a na kraju sam napisao :
“…očekujem da će Glavni okružni tužilac OJT Bijeljina u skladu sa svojim ovlaštenjima, proučiti materijal koji sam dostavio te naložiti trenutno pokretanje nove istrage sa novim tužicem ili će predmet preuzeti lično – sa osobom Stjepanović kao svjedokom, kome treba pružiti zaštitu tako što će se odmah saslušati i time eliminisati motiv kartela za njenim uklanjanjem a potom u sadejstvu sa Tužilaštvom BIH, preduzeti sve potrebne mjere da se životi SVIH, svjedoka zaštite jer inače za svaku narednu žrtvu bi bili i vi odgovorni.”
Nikakve reakcije nije bilo te sam nedavno i poslao zahtjev Tužilaštvu BIH jer je očigledno, (bilo i ranije) da je kompletna RS, privatna banda policije i Dodik Milorada.
Zahtjev za informacije glavnom republičkom tužiocu od 24.11.2022. je poslat skoro godinu dana prije ubistva inspektora Markovića u Bijeljini te se ovim zatvara krug odgovornih za nepostupanje i stradanja svjedoka unutar više tužilaštava kojima sam dostavljao dokaze kriminala a koji nisu makli ni malim prstom da zaštite svjedoke uprkos mojim pozivima za to što se može vidjeti i u tekstu ovog priloga.
Prilog “Likvidacije svjedoka se nastavljaju od 22.10.2023.” je takođe poslat Tužilaštvu BIH a sadrži izjavu “bivšeg” policajca, (Anatolij Milovanović, penzionisani pripadnik Specijalnih antiterorističkih jedinica Republike Srpske) koji kaže :
“Dodik je jedini političar na ovim prostorima koji je ušao u rat kao milioner. Njegova porodica je – mislim da su namještaj proizvodili, tako nešto. Znaš kako kaže ona narodna : “držte lopova”. Temelji ratnog profiterstva u Republici Srpskoj i uopšte privrednog kriminala, nastali su tada u ratu i traju do danas. Tada je udaren temelj a bio je SDS na vlasti i ljudi koji recimo sada prozivaju Dodika. Ne branim ga. Nije on gadljiv na novac i ljudi oko njega. Oko njega ima svakakvog taloga, moralnog, duhovnog i svakog drugog. Ali i ovi koji ih napadaju su isti. Ajde da završimo našu priču. Da vidimo da li ćemo uspjeti da se osamostalimo i da se pripojimo Srbiji. Postoje dokumenti, sve je dokumentovano. Narod sve zna – tamo su male sredine. Svi sve znaju, svi znaju ko je šta imao, kako zarađuje. Sve je to po nekim fiokama i to ćemo jednog dana izvaditi. Ali nemoj da radimo to sada. Samo napravićemo štetu…”
Ovo “tumačenje” je jako bitno da bi se razumjelo kakvim se metodama služe pripadnici zločinačke terorističke organizacije da bi pred zbunjenim kolegama opravdali zbog čega se štite kriminalci – političari, narko dileri, šverceri, ubice… jer su kao korisni za “NAŠU STVAR”, kakva god ona bila a isti izgovor imaju i ortaci iz Federacije BIH, koji štite iste strukture kriminalaca jer su “korisni” za `NJIHOVU STVAR`. U stvarnosti su i jedni i drugi zločinci najgore vrste, koji novac pribavljen na nezakonit način prisvajaju sebi a dio – mrvice prepuštaju direktnim izvođačima radova na ulici.
Službenicima koji ne učestvuju u tome ili mogu biti opasni svjedoci pred sudom, namjenjen je metak, konopac, “srčani udar”, “saobraćajka” ili neki drugi “zades”, zavisno od sklonosti egzekutora.
Ovde dakle vidimo u praksu simbiozu i sinhronizovanost formalne komande policije sa stavovima i objašnjenjima “penzionisanih” bezbjednjaka – udbaša, koji se usuđuje reći da su dokazi o kriminalu u nekim fiokama pa će ih kao jednog dana izvaditi.
Krivična prijava “Reakcije iz policije na krivičnu prijavu od 02.11.2023.” opisuje pokušaje likvidacije poslednjih mjeseci kada su me pokušavali locirati pozivima sa policijskog telefona pa poslati egzekutore iz bandi koje kontrolišu a kada sam otkrio da je taj telefon registrovan u policiji slali su službenike da me na prevaru izvuku iz kuće kako bih “potpisao prijem” kod njihovog vozila. To se dešavalo prije ubistva u Tuzli ali i prije akcije “Divič” i vješanja pritvorenika u PU Bijeljina istog dana a i tada su mi dolazili na vrata.
A to koliko je “sposobna” i “inteligentna” policija, pokazuje prilog “Imenik fiksne i mobilne telefonije”.

I poslednja dva priloga su “Zahtjev ministru i načelniku PU Bijeljina od 09.11.2023.” na koji naravno nije odgovoreno te sam poslao dopis “Krivična prijava za pokušaj ubistva od 28.01.2024.” po kojoj istina i nije bilo vremena da se postupa ali prema svemu što se dešavalo ranije dovoljno je da se vidi da nijedno tužilaštvo nema namjeru zaustaviti terorizam zločinaca iz policije te sam tu prijavu poslao i u VSTV kao i “Zahtjev za otvaranje istrage na osnovu novih činjenica” od koga odnosno “UDT 03-09-6-687-2-2024 obavjestenja” je i započeo ovaj dopis sa dodatnim informacijama.
Dakle iz svega proizilazi odgovornost glavnih tužilaca iz Tužilaštva BIH, RJTRS, OJTIS, OJT Bijeljina ali i svih drugih jer su bili u obavezi da reaguju na prijetnje vješanjem pripadnicima pravosuđa a po pismenom saopštenju VSTV-a, nakon toga što ne čine ni poslije mojih višestrukih upozoravanja i krivičnih prijava.

PRILOZI

UDT 03-09-6-687-2-2024 obavjestenje, VSTV – saopštenje 14.08.2017.; Pravosuđe se prepalo komentara građana, pa saopćavaju da im neko prijeti, `False flag` operacija, Iza Facebook grupe `Hapsi Mektiću, hapsi` stoji ministar sigurnosti, Vstv 014-07-10-28-181-2018 od 04.10.2018.; Pokrenuta disciplinska tužba protiv sudije u slučaju trostrukog ubistva u Gradačcu, Tužilaštvo BIH A-I-ZSPI-92-22 od 14.12.2022.; Rješenje A-I-ZSPI-92-22 od 09.02.2023.; Srpska Kolumbija, Iz tajnog sefa Dijane Kajmaković, Debevecinjo je Maminjov skupocjeni “poklon” – sat vrijedan 15000 evra sklonio u svoj stan u Malagi, Debevec od Mladena Lučića tražio četiri miliona evra u kešu za oslobađajuću presudu Dodiku, Imunitet kriminalnog pravosudnog krda Debeveca i Osmice naglo i javno opada, Telefoni idu na vještačenje – mnogi u strahu, Koji su policajci u životnoj opasnosti od šefova mafijaškog kartela, Otvoreni fizički napadi zločinačke organizacije i prijetnje ubistvom na javnom mjestu od 07.07.2019.; Poziv tužilaštvu na saradnju sa građanima od 22.06.2020.; Zahtjev i krivična prijava direktoru sudske policije od 12.03.2021.; Zahtjevi i krivična prijava direktoru policije i načelniku PU Bijeljina od 17.03.2021.; Sve je veća opasnost za svjedoke organizovanog kriminala od 11.06.2020.; Zahtjev za informacije glavnom republičkom tužiocu od 24.11.2022.; Likvidacije svjedoka se nastavljaju od 22.10.2023.; Reakcije iz policije na krivičnu prijavu od 02.11.2023.; Imenik fiksne i mobilne telefonije, Zahtjev ministru i načelniku PU Bijeljina od 09.11.2023.; Krivična prijava za pokušaj ubistva od 28.01.2024.

PODNOSILAC :

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina
Bajozdenko@gmail.com
Zdenkobajo@gmail.com
065831902

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PRAVDA - ISTINA