20/10/2024

Mihajilica podsjeća na izreku da riba uvijek smrdi od glave…

 

“I posljednja hapšenja visoko rangiranih pripadnika MUP-a Republike Srpske, pokazuju u kakvom se stanju nalazi ova institucija a sva opravdanja da sada navodno čiste svoje redove padaju u vodu, budući da je postalo jasno da su njihovi redovi, nažalost, godinama bivali toliko ukaljani, da su sporadične akcije tek kap u moru onoga što je potrebno uraditi da MUP postane institucija koja u potpunosti vrši svoju ulogu”, rekao je Milanko Mihajilica, član Predsjedništva PDP-a.
Mihajilica podsjeća na izreku da riba uvijek smrdi od glave.
“Pored toga što su hapšeni visokorangirani inspektori, najveću odgovornost za ovakvo stanje ipak nose rukovodstva Ministarstva unutrašnjih poslova i Policije Republike Srpske, odnosno ministar Lukač i direktor Policije Siniša Кoštrešević. Očigledno je da su se godinama zatvarale oči pred nezakonitim aktivnostima njihovih pripadnika i da je zapravo jedna čitava kriminalna hobotnica, na čelu sa kriminalizovanim političkim režimom, okupirala institucije koje treba da brinu za bezbjednost.
Da smo iole normalno društvo i Lukač i Кostrešević bi sami podnijeli ostavke.
Umjesto toga, mi smo u situaciji da su oni koji treba da štite zakon i građane u dubokoj sprezi sa najozloglašenijim kriminalnim klanovima iz regije”, naveo je Mihajilica.
On kaže da trenutna struktura koja vodi MUP, nema kapacitet da se sa tim izbori, jer su, u najmanju ruku, saučesnici u njihovom urušavanju.
“Neophodna je potpuna dekriminalizacija MUP-a a to mogu učiniti samo potpuno nova struktura i novi ljudi na njihovom čelu, jer su dosadašnji i doveli do toga da nam dijelovi ove institucije postanu leglo organizovanog kriminala”, poručio je Mihajilica.

BN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PRAVDA - ISTINA