21/10/2024

DODIK SVE NERVOZNIJI POLAKO ALI SIGURNO GUBI TLO POD NOGAMA

0

Dodikova nervoza, opravdano, svakim danom je sve veća…

 

 A i one institucije koje je držao pod kontrolom odlučile su mu se usprotiviti. Isto važi i za Policiju Republike Srpske. Dodik već odavno ne drži sve konce u Republici Srpskoj.

Miloradu Dodiku, članu Predsjedništva BiH i lideru SNSD-a, ne ide ništa od ruke u posljednje vrijeme.

Sve je krenulo nizbrdo novim sankcijama SAD prije dva mjeseca, a nastavljeno pozivom i ispitivanjem u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine u predmetu „Pavlović banka“.

IZJAVE SVJEDOKA

Tako je član Predsjedništva morao, a uskoro će morati ponovo, kročiti nogom u, kako je rekao, neustavnu pravosudnu instituciju.

Koliko god bila neustavna, odgovore na pitanja u vezi s kupovinom vile na Dedinju mora dati. Dokazi Tužilaštva nisu nimalo naivni, kao ni izjave svjedoka. Zbog toga je i tražio odgodu jer je shvatio da je vrag odnio šalu.

Dodatno ga je unervozio i srednji prst, koji je, u maniru pravog primitivca, pokazao, kako je rekao, novinarima „Avaza“ i BN televizije. Ali ni tu se nije smirio. Prije dva dana žestoko je napao Tužilaštvo Republike Srpske, koje mu je, na iznenađenje mnogih, odmah uzvratilo.

Kada se u posljednjih sedam dana pogledaju potezi koje povlači, Dodik izgleda itekako pogubljeno.

UBISTVO BAŠIĆA

Dodikova nervoza, opravdano, svakim danom je sve veća. A i one institucije koje je držao pod kontrolom odlučile su mu se usprotiviti. Isto važi i za Policiju Republike Srpske. Dodik već odavno ne drži sve konce u Republici Srpskoj.

Polako gubi kontrolu i nad Draganom Lukačem, ministrom unutrašnjih poslova RS i nekada odanim saradnikom. Pokazao je to i slučaj ubistva Radenka Bašića.

Međutim, pravi razlog za nervozu krije se u Tužilaštvu BiH. Dodik je zabrinut, kako je rekao, zbog „rovarenja“ tužilaca o njemu. U posljednje vrijeme brinu ga tužioci, novinari, opozicija, policija… Curi li vrijeme Dodiku, pokazaće vrijeme. Ali jedno je sigurno, kontrolu koju je imao više nema. Sistem je počeo raditi i sve je više onih koji mu se otvoreno suprotstavljaju.

MNOGI MU OKREĆU LEĐA

I oni koji su ga do juče slijepo pratili, polako se od njega distanciraju. Sve je manje onih koji ga podržavaju i brane.

I koliko god se trudio da pokaže kako sve drži pod kontrolom, postupci koje preduzima ga demantuju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PRAVDA - ISTINA