AKTUELNOSTI KRIMINAL REGION 

4 MILIONA RAZLOGA ZA LIKVIDACIJU

01.oktobra 2015.godine u Banja Luci je ubijen Nebojša Čubrilović (33). Ubistvo je pocinio nepoznati izvrsilac ili vise njih. U Čubrilović je ispaljeno izmedju pet do osam metaka, od kojih je vecina pogodila tijelo. Znaci da bi to moglo biti djelo profesionalca. Do sada nista nije urađeno na ovom slucaju…

 

Čubrilović je bio poznat policiji u Sloveniji po trgovini drogom, zbog cega je osuđivan. Bio je na potjernici slovenackog interpola zbog nedozvoljene proizvodnje, prometa drogom i sverca nedozvoljenim sportskim preparatima. Izbjegao je hapsenje i veliku akciju slovenacke policije,koja se vodila protiv dvadesetdevet osumnjicenih za međunarodno krijumcarenje stotine kilograma kokaina. Bio je desna ruka Milana Sredića, organizatora grupe.

2014.godine Čubrilović je ucestvovao u organizovanju transporta vise stotina kilograma kokaina iz Brazila u Evropu. Vrijednost kokaina je bila deset do dvadeset miliona eura. Bjezeci pred slovenackom policijom, pobjegao je u Bosnu i Hercegovinu gdje se sklonio na osnovu dvojnog drzavljanstva, bosanskohercegovackog i slovenackog, jer je imao pasose obe ove drzave.

Dosao je u Banja Luku, gdje je zivio kao podstanar u Luci Đurađa Regodića, vlasnika banjaluckog hotela “Talija” i kuma Dragana Lukača, ministra MUP-a Republike Srpske. Sa sobom je u Banja Luku donio cetiri miliona eura. U Banja Luci je imao odlicne kontakte u visokim politickim krugovima. Među njima je bio i Dragan Lukač, ministar policije. Prema pouzdanim izvorima Dragan Lukač je prije oko desetak godina baveci se poslovima krijumcarenja (on dobro zna o kakvim se poslovima radi), imao ozbiljne problem na granici Slovenije i Austrije. Radi rjesavanja tih problem obratio se za pomoc Nebojši Čubrilović, koji je svojim autoritetom u krugovima krijumcara rijesio taj problem i time zaduzio Dragana Lukača. Kada je Čubrilović pred slovenackom policijom pobjegao iz Slovenije u Bosnu i Hercegovinu, za pomoc se obratio Draganu Lukaču, koji ga je smjestio kod kuma Đuradja Regodića i obecao mu punu zastitu.

Za Čubrilovićevu zastitu bio je zaduzen Nedeljko Lubura, zet Dragana Lukača, tada jedan od rukovodilaca u Upravi kriminalisticke policije u Banja Luci. Dok se nalazio u Banja Luci Čubrilović je trosio velike kolicine novca.
Dva mjeseca prije Čubrilovićevog ubistva, slovenacka policija i sluzba su saznali da je Čubrilović u Banja Luci i da ce biti likvidiran. Stupili su u kontakt sa Draganom Lukačom i policijom Republike Srpske i dali su prijedlog da se o tome obavjesti Čubrilović i upozori i da se pridobije za saradnju. Prijedlog slovenacke policije je odbijen. Prijedlog je odbio Nedeljko Lubura. Kada je Čubrilović ubijen, na mjesto zlocina prvi je dosao Lubura, koji se navodno nalazio blizu tog mjesta. Tada je iz kuce Đurađa Regodića, u kojoj je Čubrilović bio podstanar, nestalo cetiri miliona evra.

Na uviđaj na lice mjesta izasli su tuzilac Željko Blazić i kriminalisticki policajci Centra javne bezbjednosti Banja Luka. U popisu oduzetih stvari prilikom uviđaja nigdje nema evidentiranog novca, niti je tuzilac Blazić obavjesten o bilo kakvom novcu. Za novac se saznalo tek kada je Čubrilovićeva porodica podnijela zahtjev da im se odgovori gdje su pare, gdje je nestao novac u iznosu od 4 miliona evra.
Na osnovu svega naprijed iznijetog postavljaju se sljedeca pitanja:
1. Zasto je odbijen zahtjev slovenacke policije da se obavi razgovor sa Čubrilovićevog i da mu se pruzi zastita?
2. Kako bas da se Nedeljko Lubura nađe blizu mjesta ubistva i da bude prvi na licu mjesta pre uviđajne ekipe?
3. Ko su osobe, navodno clanovi porodice ubijenog Čubrilovića, koji potrazuju novac u iznosu od cetiri miliona evra?
4. Da li su ove informacije tuziocu Blaziću ustupili Dragan Lukač i njegov zet Nedeljko Lubura, kako bi mu olaksali istragu?
Da li o ovome bilo sta zna Milorad Dodik i da li je upucen sta mu radi prvi covjek policije u Srpskoj ???

INFORMATOR IZ POLICIJE

Related posts

Leave a Comment