AKTUELNOSTI KRIMINAL 

VELIKI DAN ZA BANJALUKU (SMJENJENA VERA SLADOJEVIĆ NAJGORI DIREKTOR CENTRA ZA SOCIJALNI RAD BANJALUKA)

Nakon “narodne istrage” koju je u medijima i na svom portalu najavio POKRET – TREĆI BLOK u vezi prošlogodišnjeg slučaja samoubistva Jovana Obućine sina poginulog borca, skupština grada Banjaluke smjenila najgoru direktoricu centra za socijalni rad u Banjoj Luci Veru Sladojević.

 

I pored činjenice da je Vera Sladojević dužnost direktora centra za socijalni rad obavljala vrlo loše, površno i sa nesagledivim posledicama po tu javnu ustanovu, poznata je u javnosti i po tome da je zbog svoga stava da ne primi u radni odnos diplomiranog socijalnog radnika inače sina poginulog borca, tridesetogodišnjeg Jovana Obućinu, na taj način doprinjela i kumovala tome da mlađani Jovan na sebe digne ruku zbog nemogućnosti da trajno riješi svoj status nezaposlenog lica.

U Republici Srpskoj se svakodnevno događa neviđeni nepotizam u javnim ustanovama od strane rukovodilaca istih, namještaju se poslovi nekvalifikovanim licima; rođacima, prijateljima, članovima uže porodice, švalerkama i kumovima, a sve uz velike privilegije koje se podrazumjevaju nakon namještenja. Sa druge strane najzaslužniji, najkvalifikovaniji i najsiromašniji sloj stanovništva a posebno pripadnici boračkih kategorija odnosno sinovi i kćeri palih boraca nemaju nikakve šanse za normalan život i stvaranje i izdržavanje svojih porodica, jedan od tih bio je i Jovan Obućina iz Banjaluke.

Javnost Republike Srpske je bila potresena viješću o njegovoj iznenadnoj smrti, jer se odlučio na takav vid protesta zbog svega što se dešava kako drugima tako i njemu lično. Odgovorni za njegov vid protesta – oduzimanja života nikada nisu do kraja snosili niti jednu kaznu, kao što vjerovatno nemaju ni grižu savjesti, u ovom slučaju Obućine Jovana odgovorna je upravo Vera Sladojević.

Zato pozdravljamo odluku skupštine grada Banjaluka o njenoj smjeni sa funkcije direktora ove ustanove koje svakako nije bila dostojna!

Kako javlja (EuroBlic)

Skupština Grada razriješila je večeras Veru Sladojević sa funkcije direktora Centra za socijalni rad. „Za“ je glasao 21, a uzdržanih je bilo pet odbornika.

Donošenju ovog rješenja prethodilo je razmatranje Posebnog izvještaja Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku o stanju u Javnoj ustanovi „Centar za socijalni rad“ Banja Luka, koje je resorno odjeljenje sačinilo po naredbi gradonačelnika Radojičića.
.
Poseban izvještaj, koji je dobio podršku Skupštine, evidentirao je brojne nalaze i nepravilnosti, nakon izvršenih: stručnih nadzora resornog ministarstva, interne revizije, inspekcijskih uvida, te pisama građana i sindikalne organizacije i radnika Centra.

-Veoma upozoravajući i zabrinjavajući bio je zadnji stručni nadzor Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS, posebno dio izvještaja o slučaju usvajanja dvoje maloljetne djece.

Na bazi tog kompletnog izvještaja je i moj prijedlog za razrješenje direktora ustanove – kazao je gradonačelnik Radojičić odbornicima tokom razmatranja posebnog izvještaja o radu te javne ustanove.

POŠTOVANI GRAĐANI REPUBLIKE SRPSKE I GRADA BANJALUKE.

S aspekta da smo samo dan ranije najavili veliku “narodnu istragu” po pitanju nerada sad već bivše direktorice centra za socijalni rad Banjaluka Vere Sladojević, iako kao novoformirani narodni pokret nemamo svoje predstavnike u skupštini grada te nismo lično mogli uticati na ishod razrješenja sa dužnosti Sladojevićeve, slobodno sa radošću možemo reći da je ipak ova odluka o njenoj smjeni ujedno još jedna velika pobjeda POKRETA – TREĆI BLOK i svih građana grada na Vrbasu.

DO PRAVDE I POBJEDE!!!

Pokret – TREĆI BLOK

Related posts

Leave a Comment