AKTUELNOSTI KRIMINAL POLITIKA 

U PRAVOSUĐU SVE SAMI INDIJANCI ! ¨Zmijska Noga¨, Mahaluša¨, Šibicar¨…

Mnogo je svakodnevnih povoda za opkoliti Pravosuđe i tražiti odgovore i odgovornost na razna pitanja. Zašto pravosuđe ne funkcioniše !?

Ko stoji iza pravosuđa ,  i ko su protagonisti pravosudnog haosa ? Ko postavlja i ko smjenjuje sudije i tužioce ? Ko i zašto odlučuje da se  osumnjičeni oslobode optužbi ili brišu iz optužnica ? Ko i zašto već uhapšene opet pušta na slobodu ? itd..itd..

VIJEĆE MINISTARA – MINISTAR PRAVDE

Neprimjetni  Dr.sc. Josip Grubeša
Ministar pravde BiH : Datum i mjesto rođenja 4.11.1978. godine u Rami-Prozor, Bosna i Hercegovina .Obrazovanje 2011. doktorirao na Filozofskom fakultetu u Mostaru, Sveučilište u Mostaru 2002. diplomirao na Filozofskom fakultetu u Zadru, Sveučilište u Splitu 1997. Nadbiskupska klasična gimnazija u Zadru . Ministar pravde BiH : Dr.sc. Josip Grubeša je gotovo nepoznat javnosti, jer joj se i ne obraća. No sudeći po stanju u Pravosuđu Grubeša se u svoj posao i ne mješa ! Kako ga narod stalno poziva i proziva, a on se od javnosti krije*  nije čudo sto ja mlađahni Ministar pravde  zaradio nadimak *Zmijska Noga !

VISOKO SUDSKO TUŽILAČKO VIJEĆE  (VSTV)  Nestručnost i ovisnost

VSTV bi, u skladu sa svojom ulogom i odredbama definisanim Zakonom o tom regulatornom pravosudnom tijelu, trebao biti politički nezavisan, odnosno lišen utjecaja političkih stranaka. Da to u praksi nije tako, potvrđuje i sam način izbora članova VSTV-a. *f

Nacional detektor Ružice Jukić

Jukić je završila Pravni fakultet u Sarajevu u 36. godini, tačnije 1999. godine, kada su kandidati o kojima je odlučivala već imali najmanje jednu deceniju iskustva u pravosuđu. Ne želimo dovesti u pitanje i pridavati političke konotacije njenom vrtoglavom usponu od stručnog saradnika do sudije Općinskog suda u Živinicama, a zatim i Općinskog suda u Tuzli, te u konačnici i člana VSTV-a, ali ćemo dovesti u pitanje njene metode identifikovanja nacionalne pripadnosti pojedinih nosilaca pravosudnih funkcija. *f Ova osoba skromne inteligencije, zbog loših rezultata rada, kancelarijskih i fejs besposlica , tužakanja ovako i onako i blamažnih nastupa u javnosti i medijskom prostoru nosi epitet : *Mahaluša !

“Žestoki momak” Milan Tegeltija

Zvanična biografija predsjednika VSTV-a Milana Tegeltije u principu na prvi pogled ne odaje ništa sporno. Međutim, još od vremena dok se vrtoglavom brzinom uspinjao prema poziciji na kojoj je sada, preko Osnovnog suda u Banjoj Luci i Specijalnog tužilaštva RS-a, Tegeltiji je u medijima spočitavano da je “sluga režima” u RS-u. Često ga se etiketiralo kao “kontroverznog” i “žestokog momka”, a i izvještaji o učinku institucija na čijem je čelu počesto su dobijali negativne ocjene. *f

O žestokom momku* njegovom mafijaskom izgledu, djelovanju i ponašanju Narod mnogo priča i svjedoči. Prozvaše ga  *Šibicar !

O pravosuđu se sve zna : ko je čiji, ko je koga postavio , ko koga štiti  ili hoće da štiti . Znamo da se i za poklonjene privilegije morate nekom  odužiti , ali se isto tako zna da sa Pravosuđem ne.ide dalje ovako, i da to nećete više raditi preko naših leđa i ometati i onesposobljavati  druge koji žele pošteno raditi  svoj posao. Zato ćemo vas PRAVNA GOSPODO !!! JEDNOG DANA OPKOLITI*   i pitati hoćete li  raditi i sarađivati  na rasvjetljavanju i procesuiranju kriminala i korupcije, ili  ćete  posao ustupiti  hrabrijim i istinski  neovisnim i nezavisnim  ljudima i stručnjacima .

 

 

 

 

Related posts

One Thought to “U PRAVOSUĐU SVE SAMI INDIJANCI ! ¨Zmijska Noga¨, Mahaluša¨, Šibicar¨…”

  1. Željko Bilić

    Odličan tekst Helena.

Leave a Comment