AKTUELNOSTI NOVOSTI POLITIKA 

U ime poginulih Očeva : PROTIV REŽIMA !!! Milorada Dodika

Njegoš ….Jelena … Jovan …. Nikola …

 

SIN poginulog borca VRS,  Njegoš Tomic

___________________________________
Njegoš Tomić iz Višegrada  trazio je privilegiju pri zaposljavanju. Mene je nepravda natjerala da dođem ovdje i da iskažem svoj stav. Evo ja sam 15 godina na birou za zapošljavanje kao sin poginulog borca VRS i nisam jedini. Mnoštvo djece ima koja su izgubila i po dva roditelja i nemaju nikakva prava na rad. To je žalosno i tužno“, Tako  je počeo štrajk u Banjaluci , u Parku u blizini Vlade RS.  Štrajkovao je glađu, štrajkovao je danju , noću, mjesecima , zimi, ljeti, godinama.   Postao  je najpoznatiji  štrajkač u Republici Srpskoji, i dalje. Bilo je svega, a najviše drvlja i kamenja po ovom upornom i izdrzljivom mladom čovjeku . Bilo je i zadatih provokacija i tužbi od strane režima a neke su u toku.

Normalno je da borci i njihova djeca imaju privilegije. A ako je borac poginuo, privilegije treba da imaju njegova djeca. I nema tu sta kome da smeta !!!. Njegoš Tomić nije dobio privilegiju koju je trazio, mada slične privilegije uveliko uživaju ni.po.čemu zaslužni. Ne želi napustiti zemlju . Njegoš Tomić je osnovao  Pokret  „ Treći Blok „ koji se bori protiv režima Milorada Dodika, i koji svakim danom ima sve više i više pristalica !

POKRET TREĆI BLOK : Program

 SIN poginulog borca VRS,  Jovan Obućina

__________________________________________
**Jovan O. (30) ubio se hicem iz pištolja nakon što su ga odbili zaposliti u Centru za socijalni rad Banja Luka. Iako natječaja za posao nije bilo, sugovornik blizak Centru za socijalni rad tvrdi kako je bilo mogućnosti da se mladić zaposli. Bliski prijatelji pokojnog Jovana su potvrdili da je on bio utučen nakon razgovora u Centru, a da je dan kasnije digao ruku na sebe.  Znam da je bio utučen,  jer se nadao da će ga kao diplomiranog socijalnog radnika zaposliti u toj instituciji, ispričao je prijatelj Jovana O.**

Ima li mjere koliko jedno društvo mora biti bezdušno, bolesno i bezobrazno da ne.pokuša spasiti jedan mladi život . Centar za socijalni rad Banja Luka je jos uvjek tu, vjerovatno i ta neka  Sladojevička i njena pravnica mirne savjesti primju li primaju primanja  privilegovano  zaposlenih za socijalne radnje, a diplomiranog socijalnog radnika Jovana Obućine više nema. Ko zna šta su mu radili kad  se nije dao više ponižavati  ! Ovaj slučaj  svakako ne teba zaključiti.  https://www.fokus.ba/vijesti/crna-hronika/mladic-u-banjoj-luci-se-ubio-nakon-sto-nije-dobio-posao/333192/

 

KĆERKA  poginulog borca VRS,  Jelena Simić

________________________________________

Jelena Simić, radnica kompanije Boksit iz Milica, poligrafski je ispitivana, oduzet joj je stan koji je uzela na otplatu, verbalno i fizicki je maltretirana od strane svog direktora, Dodikovog*vojnika. Bila je hrabra da slučaj prijavi i nasilnika tuži. Napustila je zemlju.

Ovih dana Sud u Vlasenici donio je presudu kojom se uvažava tužba Jelene Simić protiv Rajka Dukića i kompanije „Boksit A. D. “ iz Milića.

 

SIN poginulog borca VRS,  Nikola Dronjak

_____________________________________

Jos kao studentski  vođa  i aktivista¨Slobodne države ¨ Nikola Dronjak se sukobio se sa jednoumljem vladajućeg režma u Republici Srpskoj.

Nikola  je danas doktor medicine, živi u Banja Luci, i član je opozicione stranke.u okviru koje se i nadalje  na razne načine bori protiv režima Milorada Dodika.  Predsjednik Republike Srpske tužio je Nikolu Dronjka za klevetu zbog više izrečenih optužbi u vezi sa bankovnim računom Dodikovog sina, oko Pavlović banke, te ubistava Milana Vukelića i Branislava Garića.

 

Related posts

Leave a Comment