AKTUELNOSTI KRIMINAL NOVOSTI 

POKRET TREĆI BLOK POKRENUO NARODNU ISTRAGU slučaja samoubistva sina poginulog borca VRS

**Jovan O. (30) ubio se hicem iz pištolja nakon što su ga odbili zaposliti u Centru za socijalni rad Banja Luka. Iako natječaja za posao nije bilo, sugovornik blizak Centru za socijalni rad tvrdi kako je bilo mogućnosti da se mladić zaposli. Bliski prijatelji pokojnog Jovana su potvrdili da je on bio utučen nakon razgovora u Centru, a da je dan kasnije digao ruku na sebe.  Znam da je bio utučen,  jer se nadao da će ga kao diplomiranog socijalnog radnika zaposliti u toj instituciji, ispričao je prijatelj Jovana O.**

Ima li mjere koliko jedno društvo mora biti bezdušno, bolesno i bezobrazno da ne.pokuša spasiti jedan mladi život . Centar za socijalni rad Banja Luka je jos uvjek tu, vjerovatno i ta neka  Sladojevička i njena pravnica mirne savjesti primju li primaju primanja privilegovano  zaposlenih za socijalne radnje, a diplomiranog socijalnog radnika Jovana Obućine više nema. Ko zna šta su mu radili kad  se nije dao više ponižavati  !   https://www.fokus.ba/vijesti/crna-hronika/mladic-u-banjoj-luci-se-ubio-nakon-sto-nije-dobio-posao/333192

Bez obzira sto se samoubistvo desilo u maju 2016 godine, prije osnivanja Pokreta, ovih dana, a u skladu sa misijom i cijevima svoga osnivanja POKRET TREĆI BLOK JE POKRENUO NARODNU ISTRAGU SAMOUBISTVA JOVANA OBUČINE, SINA POGINULOG BORCA VRS  !!

Izvršenja samoubistva sina poginulog borca, Jovana Obućine je prouzrokovano lošim socijalnim i ekonomskim stanjem, sve većim ponižavanjem djece poginulih boraca a rezultat je sramne nebrige institucija  čija je to osnovna djelnost !

Institucije Republike Srpske CENTAR ZA SOCIJALNI RAD BANJA LUKA ,  ZAVOD ZA ZAPOSLJAVANJE BANJA LUKA, nadležna ministarstva i sl.  sa sve do jednog od svojih zaposlenih biće u fokusu ove narodne istrage.

Ako će se zaposleni u odgovornim institucijama RS ljuljati *u blagostanju i izobilju bez ikakve odgovornosti dok se njihovi štićenici* samoubijaju ! onda su takve institucije štetne po cijelo društvo i kao takve ne treba da postoje !! Ako će se zaposleni u odgovornim institucijama RS ljuljati u blagostanju i izobilju bez ikakve odgovornosti dok smo svi mi utučeni* onda su takve institucije štetne  i kao takve ne treba da postoje !!

 

POKRET TREĆI BLOK poziva sve građane na saradnju .

http://pokrettreciblok.pravda-istina.org/kontakt-info/

 

 

 

 

 

Related posts

Leave a Comment