AKTUELNOSTI REGION 

MISTERIOZNA SMRT ČEDOMIRA KNEŽEVIĆA NAJPOZNATIJEG ŽELJEZNIČARA U SRPSKOJ (OPREZ!!! REŽIM UBIJA NEPODOBNE…)

Kada mi je supruga saopštila da je na vijestima saznala o smrti Čedomira Kneževića, u sekundi sam se trgao pogledavši u nju zapanjeno…

 

Ne znam koliko, trajalo je to vjerovatno par sekundi, o čemu sam razmišljao u tom trenutku zaista ne znam, ali znam da mi je mnogo toga prošlo gloz glavu…

Gogo, šta to pričaš?! To što sam ti rekla. Odgovorila je sa nekom tugom u glasu.

Shvatio sam, REŽIM SE NE ŠALI!!!


Po prvi put sjedim za tastaturom, razmišljam…

Razmišljam šta napisati, šta reći.

Danas je Čedu sahrana a ja se još nisam oglasio, u meni je sve stalo, sve zamrlo!

Ja sam taj koji uvijek ima šta reći, a sada…

Znam da će se poslije ovoga teksta mnogi naljutiti, vjerujem da će većina prokomentarisati da svoje ocjene donosim prebrzo i paušalno, a pogotovo mnogi će se naći prozvanim. Jedno je sigurno:

ČEDOMIR KNEŽEVIĆ JE UBIJEN!!!

Zvijerski, podmuklo, planski.

Od onoga dana kada je otpočeo prvi štrajk glađu i pozvao svoje kolege željezničare da se pobune za svoja radnička prava postao je meta režima, postao je omražen od onih koji su najodgovorniji za situaciju zbog koje se Čedo i odlučio na taj korak, postao je NEPODOBAN GRAĐANIN!

Prvi put sam se upoznao sa Čedomirom u parku “Dr Mladen Stojanović” kada su radnici željeznica održali svoj javni skup i veliku šetnju štrajkača kroz Banjaluku, a prve poruke smo razmijenili neposredno prije tog događaja.

Prvi put smo duže razgovarali u bašti jednog lokala kod željezničke stanice kada sam sa kolegama iz pokreta otišao da podržim njihovu borbu za radnička prava.

Vidno iscrpljen ali sa mnogo energije dugo je govorio, govorio je o svemu što ih tišti, o pravima radnika, o kolegama, o prošlom životu, o sebi, o pčelarstvu – hobiju kojim se bavi, o crkvi u čijoj izgradnji učestvuje, ali i o planovima za budućnost…

Naše prijateljstvo je zaživjelo, nastavljeno je i poslije toga a Čedomir je izrazio želju da postane naš član.

Viđali smo se po sastancima koje smo organizovali, razmjenjivali mišljenja i kovali planove kako dalje, koje poteze povući u datom trenutku i kako radnike željeznica ponovo izvući na ulicu DO KRAJA I KONAČNE POBJEDE.

U stalnom druženju sa njim, kontaktima i razmjeni stavova izgradio sam svoje mišljenje o njemu:

Čedo je bio mnogo pošten čovjek, veliki domaćin, borac za prava radnika, veoma društven i druželjubiv, veoma human, neumoran i energičan, prije svega hrabar, ali je mnogo – mnogo vjerovao ljudima, vjerovao je da ljudskost postoji i da to “ljudsko” i u ovim zakržljalim vremenima i dan danas postoji u svakom čovjeku – bio je naivan!

To je bila jedina mana našeg velikog prijatelja i saborca, dobrog i plemenitog čovjeka Čedomira Kneževića.

I bojim se, ta mana ga je koštala života!

VELIKI ČOVJEČE, NEKA TI JE LAKA OVA NAŠA CRNA ZEMLJA. POČIVAJ U MIRU!

……………………………………………………………………………………..

Poštovani prijatelji, dragi građani Republike Srpske, ime Čedomira Kneževića ostaće upamćeno kao ime jednog velikog borca za slobodu, istinu i pravednije uređeno društvo.

Ja i moji prijatelji, i svi mi zajedno moramo nastaviti dalje.

Sumnje da naš Čedo nije umro prirodnom smrću već da je podlegao zahvaljujući drugom licu su više nego opravdane.

Samo nekoliko dana prije njegove smrti poslao mi je poruku da mu je neophodna pomoć i podrška javnosti u vezi sa iznenadno zakazanim ročištem na sudu, gdje je Čedomir tužio ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske i imao naplatiti odštetni zahtjev u visini 28,500 00 konvertibilnih maraka bez kamata od 2012 godine.

Samo dan prije suđenja Čedomir Knežević pronađen je mrtav!

Trebamo li napomenuti da je Čedo imao još mnogo odštetnih zahtjeva prema preduzeću željeznica Srpske gdje mu preduzeće duguje 12,500 00 konvertibilnih maraka, plus tri sudska izvršna riješenja po drugom osnovu u visini od 7,500 00 konvertibilnih maraka.

Čedomir je i pored svega živio teško i gotovo siromašno, ali ipak dostojanstveno. Zasigurno da je nekome bilo u interesu da konačno jednom za svagda ućutka ovoga buntovnika!

I nije Čedmir Knežević jedina žrtva režima Milorada Dodika, tu su i:

– Pravobranioc Republike Srpske Danijela Novaković, čija smrt se dogodila neposredno pošto je razotkrila kriminal režima a onda joj je prijećeno i trpila je neviđene pritiske te natjerana da podnese ostavku.

– Vlasnik Bobar grupe, Gavrilo Bobar, čija banka je dobila rok za dokapitalizaciju do kraja septembra 2014. godine i zanimljivo, vlasnik Bobar grupe umire ili “umire” upravo na dan isteka tog roka.

– Predsjednica Okružnog privrednog suda u Bijeljini, Nada Majinović, koja umire neposredno poslije afera sa presudom vezanom za Aluminu, poslije čega je lično Milorad Dodik zaprijetio sudiji koja je donijela odluku, jer se njemu nije svidjela.

– Inžinjer Milan Vukelić, kojem je podmetnuta eksplozivna naprava pod automobil, istraga do dana današnjeg nije privedena kraju a ni počinioci tog zločina nikada nisu privedeni pravdi, i mnogo drugih ubistava od početka vladavine SNSD-a u Republici Srpskoj koja nikada nisu rasvijetljena jer su počinioci istih saradnici prvih ljudi režima.

Ko je sljedeći?!?

Možda moja malenkost ili neko novi od mojih prijatelja?!

Mnogi su negativno prokomentarisali moj javni istup u više navrata putem sredstava javnog informisanja kada sam otpočeo ovu borbu 17.februara 2016 godine u parku “Dr Mladen Stojanović”, borbu koja i danas traje još agresivnije i žešće, čiji će plodovi na kraju i uprkos svemu sazreti i dobiti svoj puni sjaj, rekao sam tada, a ponavljam i ovoga časa;

“DA UKOLIKO SE KOJIM SLUČAJEM MENI, ILI NEKOM OD ČLANOVA MOJE PORODICE NEŠTO DOGODI, ZA TAJ ČIN ĆE ISKLJUČIVO BITI KRIV PRVI MEĐU JEDNAKIMA IZ REŽIMA, MILORAD DODIK LIČNO!”

Sva nedjela, sva nerazjašnjena ubistva u Republici Srpskoj su djelo vladine mafije a Dodik je taj motor zla koji pokreće mehanizam!

Govorio sam i pokojnom prijatelju Čedomiru Kneževiću da mu ne vjeruje puno, da ne prihvataju bilo kakvu njegovu ponuđenu igru i uslove, nije me slušao, u par navrata sam sa pokojnikom imao i žučnu raspravu na tu temu gdje se ni za jotu nismo slagali, žao mi je što me Čedo nije poslušao.

Govorio sam mu moja iskustva iz štrajka u parku, koga su sve slali, šta su radili. Govorio sam mu o narko klanu koji je htio da me vrbuje i kupi da ućutim, o tome kako su me pratili, o tome kako sam se sam čuvao, o policiji koja je dolazila u više navrata da mi traži oružje jer su čuli da ga posjedujem ali naravno ja sam na sve bio spreman kao što sam i danas, Čedomir im je vjerovao ali ja nisam!

ZATO SAM PONIŠANIO PRSTOM NA DODIKA!

Režim koji svoju snagu pokazuje na način zastrašivanja građana nije opasan ukoliko mu se ne dozvoli da ti priđe toliko blizu, da mu se povjeriš ili mu povjeruješ.

Režim koji je spreman na takav korak, koji se plaši svojih građana je slab, salomiv i kukavički, takav režim svaku noć košmarno sanja nekog Gavrila Principa, živi u većem strahu od svoje potencijalne mete, jer se meta svakog časa može pretvoriti u hitac za njegovo rušenje!

 

Njegoš Tomić

Related posts

One Thought to “MISTERIOZNA SMRT ČEDOMIRA KNEŽEVIĆA NAJPOZNATIJEG ŽELJEZNIČARA U SRPSKOJ (OPREZ!!! REŽIM UBIJA NEPODOBNE…)”

  1. covjek

    Ovo sto se desava u tzv RS ceka TZV FBH odnosno mnoge slicne stvari su se vec desile. Zadnje ubistvo je bilo ubistvo uvazenog akademika prof. Sulejmana Redzica, neugodnog svjedoka.

    PA NOREDE ODLUCITE SE. HOCETE LI MEDJUSOBNO RATOVATI ZBOG VELIKE SRBIJE I VELIKE HRVATSKE ILI CETE SKINUTU BANDU SA VLASTI I I GRADITI SRETNIJU I PRAVEDNIJU REPUBLIKU BH. Obadvoje ne moze. U prvom slucaju gledat cete ovakve i jos gore stvari kao i 92-95, a u drugom ima nade za bolje sutra. Pa birajte.

Leave a Comment