KRIMINAL NOVOSTI POLITIKA 

HAHAHA , DRMA IM SE TEGELTIJA !

Banja Luka / sastanak Milorada Dodika i Dragana Čovića

  1. 06. 2017. U Banjaluci  sastanak predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića. Sastanku prisustvala i zamjenica predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH Borjana Krišto.

Sastanak Dodika i Čovića  u Palati Republike Srpske. Radi se o redovnom sastanku koju predsjednici SNSD-a i HDZ-a održavaju, a na prethodnim susretima jedna od tema razgovora bila je i zajednička inicijativa te dvije partije za izmjenu zakona kojim bi se omogućio odlazak stranih sudija iz Ustavnog suda BiH.

ps. uvjek oni o Pravosuđu kad im se neki njihov igrač i zaštitnik kriminala uzdrma . a sada su im dva uzdrmana : i Salihović i Tegeltija ?

Koje su instrukcije  uputili Tegeltiji  za danasnji tajno ročište  u slučaju Salihović,  kakav ce ishod biti, i koliko će ovaj stisnut petlju da se igra vatrom* i svoje nalogodavce  posluša i  zaštiti putem VSTV-VSTSa  ,javnost ce tek da sazna !

Sarajevo /  VSTV-VSTS TAJNO Iznošenje završnih riječi  u slučaju Salihović

  1. 06. 2017.  U Sarajevu završne riječi : Goran Salihović očekuje da će tužba biti odbačena. Prvostepena disciplinska komisija Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH i odbrana danas će, bez prisustva javnosti, iznijeti završne riječi u postupku koji se vodi protiv suspendovanog glavnog tužioca Tužilaštva BiH Gorana Salihovića. Iznošenje završnih riječi zakazano je nakon što je na prošlom ročištu Salihovićeva odbrana saslušala posljednje svjedoke – novinara Matu Đakovića, tužioca Ćazima Hasanspahića te stručnog saradnika Mirzu Jamakovića.Postupak protiv Gorana Salihovića pokrenuo je Ured disciplinskog tužioca VSTV-a iz kojeg navode da je Salihović, između ostalog, propustio da traži svoje izuzeće u predmetima kada je postojao sukob interesa, da se upustio u neprimjerene kontakte sa sudijom ili strankama u postupku, omogućio vršenje dužnosti tužioca osobama koje za to nisu zakonom ovlaštene, te da se miješao u postupanje sudije ili tužioca.Salihović je osumnjičen i za namjerno davanje lažne ili nedovoljne informacije u vezi sa prijavama za radno mjesto, disciplinskim stvarima, unapređenjem i napredovanjem u službi ili bilo kojim drugim oblastima koje su u nadležnosti VSTV-a, te da je svojim ponašanjem doveo u pitanje povjerenje javnosti u nepristrasnost i kredibilitet Tužilaštva BiH.Goran Salihović je suspendovan s dužnosti glavnog tužioca Tužilaštva BiH krajem septembra prošle godine, a u januaru ove godine počeo je disciplinski postupak.

     ( izvori : BHTV i Faktor )

Related posts

Leave a Comment