AKTUELNOSTI REGION 

DELEGACIJA “POKRETA – TREĆI BLOK” NA SASTANKU SA AMBASADORIMA NORVEŠKE I ŠVEDSKE U SARAJEVU

Nakon zvanične posjete kancelariji OHR-a i prijemu kod njene ekselencije Marianne Berecz koja se sa članovima operative našeg pokreta dogodila nedavno u Banjoj Luci, jučer je delegacija “POKRETA – TREĆI BLOK” sa predsjednikom Njegošom Tomićem a na poziv Ambasadora Kraljevina Švedske i Norveške, gostovala u Sarajevu kod njihovih ekselencija :

GURI RUSTEN i ANDERSA HAGELBERGA

U vrlo srdačnom i prijateljskom razgovoru razmijenili smo konkretne teme, u kojima su naše ljubazne domaćine interesovali program, rad, ciljevi i zalaganja “POKRETA – TREĆI BLOK” u budućnosti, te na koji način mislimo realizovati naše kvalitetne ideje, a sve u cilju zaštite prava obespravljenih građana i građanki Republike Srpske i Bosne i Hercegovine u cijelini.

Važno je istaći da se ambasade prijateljskih zemalja raduju svakom građanskom projektu u cilju uspostavljanja demokratskih procesa u Bosni i Hercegovini. Nakon srdačnog jednočasovnog razgovora i upoznavanja sa njihovim ekselencijama te razmijeni mišljenja u prijatnoj atmosferi, sastanak je završen.

 

“POKRET – TREĆI BLOK”

Related posts

One Thought to “DELEGACIJA “POKRETA – TREĆI BLOK” NA SASTANKU SA AMBASADORIMA NORVEŠKE I ŠVEDSKE U SARAJEVU”

  1. Muhamed

    Svaka vam čast prijatelji, jako me raduje vidimo i pratimo vaša zalaganja . želimo takođe i mi kao Romski narod nagovijestiti po pitanju života Roma, znaju svi koliko smo odbaćeni i pored presude međunarodnog suda iz Strazbura , političke stranke ne uvažavaju i ne žele ili jedva da govore o diskriminaciji . Neznam koliko će te me razumjet, jednostavno i moja je želja pokrenut za svoj narod zabrinjava me jer sve teže i teže žive, možete vidjet i na internet nekih komentara slika ,dogorijelo je siromašnom narodu da trpi nepravdu ,samo mnogi nesmiju javno se oglasit . ISKRENO RADO BI MNOGI POSRNULI IZ SVAKOG NARODA .PRIJATELJI SVI ZAJEDNIČKI TRPIMO ITEKAKVA PONIŽENJA SAMO TREBA OHRABRIT LJUDE I U FEDERACIJI I U REPUBLICI SRPSKOJ I SRBIJI MA U CIJELOJ BiH . OSJETE TO POLITIČARE DA SE UJEDINJUJU SVI NARODI ,PA IH JE MALO VIŠE PANIKA JER NEMOGU NAS ZAVAĐATI I ZASTRAŠIVAT RATOM. PUNO SREĆE PRIJATELJI NESMIJU VAS ZAUSTAVITI SADA, KAD STE JOŠ SNAŽNIJI .

Leave a Comment